2783
استرس مادر در دوران شیردهی خطرناک است؟

استرس مادر در دوران شیردهی خطرناک است؟

1398/09/19 بازدید4286
دوران شیردهی درست مثل دوران بارداری مهم است و باید بدون استرس و اضطراب طی شود. غذای اصلی نوزاد همان شیر مادر است و نوزاد به اصطلاح شیره جان مادر را می‌خورد. جانی که باید سلامت و بدون استرس باشد، چرا که محققان معتقدند استرس مادر در دوران شیردهی می‌تواند روی نوزاد تاثیر منفی بگذارد.

استرس چگونه روی شیر دهی تاثیر می‌گذارد؟

استرس می‌تواند از نظر جسمی و عاطفی بر زندگی شما تأثیر بگذارد. این یک واقعیت مهم است. استرس همچنین می‌تواند کودک و خانواده شما را تحت تأثیر قرار دهد، چه از طریق رفتار و چه حتی از طریق هورمونهای استرس که در شیر مادر آزاد می‌شود. استرس از دو طریق بر شیردهی تأثیر می‌‌گذارد. شیر و محتویات آن​​. زمانی که یک مادر استرس دارد، بدن با آزاد کردن کورتیزول، آدرنالین و نوراپی نفرین به این شرایط پاسخ می‌دهد. در حالی که این هورمون‌ها می‌توانند به طور موقت به بدن کمک کنند که با یک وضعیت استرس زا روبرو شود، اما با گذشت زمان و طولانی شدن این روند این هورمونها هم از نظر جسمی و هم از نظر عاطفی می‌توانند تأثیر منفی بر بدن بگذارند.

استرس مادر در شیر دادن به نوزاد

محققان معتقدند استرس تأثیر مستقیم در شیر و زیاد شدن و کم شدن آن ندارد. اما استرس به طور غیرمستقیم می‌تواند تأمین شیر مادر را تحت تأثیر قرار دهد، یعنی اگر مادری که به نوزادش شیر می‌دهد به دلیل استرس و اضطرابی که تحمل می‌کند به اندازه کافی غذا نخورد و آب ننوشد، تولید شیر در بدن او خیلی کمتر از قبل می‌شود. همچنین بیماریهای مادر به دلیل استرس مثل سردردهای مزمن و معده درد و ناراحتی قلبی به همراه داروهایی که برای این بیماری ها تجویز می‌شوند، می‌توانند باعث کاهش تولید شیر شوند.

کورتیزول و نوزادان دختر

کورتیزول یکی از هورمو‌نهای مهم بدن است که توسط غده آدرنال یا فوق کلیه ترشح می‌شود. ترشح کورتیزول در جریان واکنش بدن به استرس، در سطح بالایی انجام می‌شود. محققان معتقدند کورتیزول که به هورمون استرس معروف است از طریق شیر مادر می‌تواند به کودک منتقل شود. مطالعات نشان می‌دهد که کورتیزول موجود در شیر مادران دچار استرس، بسته به جنسیت آنها، نوزادان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این تحقیقات نشان می‌دهد نوزادان دختر بیشتر تحت تاثیر استرس مادر در دوران شیردهی قرار می‌گیرند و تغییرات رفتاری منفی نشان می‌دهند، در حالی که در نوزادان پسر چنین نشانه‌هایی دیده نشده است. این مطالعات نشان داد که نوزادان دختری که مادرشان تحت استرس و اضطراب بالایی بود، تقریباً ۴۰ درصد بیشتر کورتیزول در بدنشان دیده شد که نشان می‌دهد کورتیزول موجود در شیر مادر، مسئول این افزایش است. این هورمون وارد روده نوزاد می‌شود و سیگنال‌های انتقال دهنده عصبی را که به مغز می‌رود، تحریک می‌کند و بر نواحی تنظیم کننده احساسات تأثیر می‌گذارد.

نوزاد در آغوش مادر

راههای کاهش استرس

نوزادان به طرز باورنکردنی با حالات عاطفی مادر خود ارتباط برقرار می‌کنند و به راحتی می‌توانند در مقابل استرس واکنش نشان بدهند. پس بهتر است استرس و اضطراب را با رعایت این نکات کمتر کنید.
  • به طور منظم ورزش کنید. ورزش اندورفین هایی را آزاد می‌کند که می‌تواند سطح شادی شما را افزایش دهد و به مقابله بهتر با استرس کمک می‌کند.
  • تکنیک‌های تنفس عمیق را تمرین کنید.
  • با دوستانتان وقت بگذرانید.
  • روزانه ۱۵تا ۲۰ دقیقه برای انجام کاری که از آن لذت می‌برید ، مثل مطالعه وقت بگذارید.
  • به اندازه کافی بخوابید. وقتی کودکتان خوابیده کنار او بخوابید و استراحت کنید.
  • اگر استرس و اضطراب رهایتان نمی‌کند حتما با پزشک متخصص مشورت کنید تا درمانی پیدا کند که مناسب وضعیت شما باشد.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها