2783
عفونت‌ ویروسی باعث ناباروری می‌شود؟

عفونت‌ ویروسی باعث ناباروری می‌شود؟

1398/09/17 بازدید507
«عفونت‌ها نقش مهمی در بروز ناباروری دارند». دکتر زهرا ثقه‌الاسلامی با بیان این مطلب درباره یکی از دلایل مهم ناباروری در زنان و مردان می‌گوید:« اختلالها می‌تواند به صورت چسبندگی، انسدادهای مادرزادی، درگیری رحمی، درگیری سیستم تناسلی و... ظاهر شود. از علل دیگری که می‌تواند باعث این عوارض شود می‌توان به عفونت‌هایی اشاره کرد که از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شود. ارگانیسم‌هایی از میکروب نیز وجود دارد که ممکن است زن یا مرد به آن مبتلا شوند که ابتلا به آنها لزوما به معنای داشتن رابطه غیرایمن یا پرخطر نیست. به عنوان مثال ارگانیسم کلامدیا یکی از این نوع بیماری‌ها است که اگر به موقع تشخیص داده نشود و فرد نسبت به درمان آن اقدام نکند می‌تواند باعث درگیری سیستم لگنی یا رحم شود که در نهایت ممکن است ناباروری را ایجاد کند. البته همین فرایند در آقایان هم می‌تواند باعث بروز عفونت در سیستم ادراری و کلیه‌ها شده و در نهایت باعث ناباروری شود.»بیشتر بخوانید مهمترین علت ناباروری مردان.

عفونتها را جدی بگیرید

این متخصص عفونی در ادامه گروه دیگر ارگانیسم‌ها را ویروس‌هایی مانند HIV، هپاتیت B، هپاتیت C و... معرفی کرد و به ایسنا می‌گوید:« این نوع از ویروس‌ها به خودی خود باعث ناباروری نمی‌شوند، اما با توجه به اینکه یکی از راه‌های انتقال این ویروس‌ها از طریق تماس جنسی است، در صورتی که فرد مبتلا درمان نشود می‌تواند مستعد بیمار کردن شریک جنسی خود بوده و اگر تعداد این ویروس‌ها در هر دو نفر به حد زیادی برسد احتمال انتقال ویروس به جنین این زوج نیز بالا خواهد رفت. در بروز سایر میکروب‌ها نیز ممکن است فرد در ابتدا علائم خاصی نداشته باشد ولی در هر حال چه در زنان و چه در مردان به محض بروز کوچک‌ترین علامت بهتر است مراجعه به پزشک به تعویق نیفتد؛ البته در خانم‌ها حتی اگر علامتی هم وجود نداشته باشد باید معاینه دوره‌ای پاپ‌اسمیر توسط متخصص زنان انجام شود تا عفونت‌ها شناسایی شده و سریعا نسبت به درمان اقدام شود.»بیشتر بخوانید ناباروری ثانویه چیست؟
ثقه الاسلامی دردرباره نقش سایر عفونت‌هایی که می‌توانند باروری افراد را تحت تاثیر قرار دهند، ‌ می گوید:« هر عفونتی که داخل بدن باشد می‌تواند از طریق خون به قسمت‌های دیگر بدن رفته و دیگر عضوها بویژه قسمت تناسلی را درگیر کند. راه دیگر انتقال عفونت، ‌ انتقال از طریق مجاورتی است؛ به عنوان مثال بروز عفونت شکمی یا ترکیدن آپاندیس می‌تواند باعث انتقال مجاورتی عفونت شود.»

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها