اگر بعد از زایمان دچار کمردرد شدهاید، باید بدانید که شما تنها نیستید و تقریبا 50 درصد از خانمها چند ماه اول بعد از زایمان دچار
کمردرد میشوند. اما اگر میخواهید از علت و راههای درمان کمردردی که بعد از زایمان گریبانتان را گرفته اطلاع پیدا کنید، بهتر است این مقاله را تا انتها بخوانید.
علت کمردرد بعد از زایمان
در دوران
بارداری بدن با ترشح هورمونی که مفاصل و رباطها را در لگن شل میکند تا عبور نوزاد از کانال زایمان را راحتتر کند، آرامش پیدا میکند. متاسفانه این بیثباتی خطر التهاب و سواستفاده از مفصل را نیز افزایش میدهد که میتواند منجر به کمردرد شود. سطح هورمون ریلکسین بعد از زایمان به مدت سه تا چهار ماه بالا باقی میمانند و بعد از بازگشت به حالت عادی کمردرد نیز فروکش میکند.
چه زمان کمردرد از بین نمیرود؟
در طول سه سال بعد از حاملگی، تقریبا 20 درصد از خانمهایی که علائم کمردرد بعد از زایمان داشتند، از درد مداوم گزارش میکنند. اگر درد شما 6 ماه بعد از زایمان همچنان ادامه داشته باشد باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. برای درد طولانی مدت کمر، علت غالبا موقعیتی است مانند وضعیتی که در دوران بارداری به آن مبتلا میشوید.
آیا زایمان اپیدورال باعث کمردرد میشود؟
تحقیقات مختلف نشان میدهد زایمان اپیدورال و اسپینال هیچ تاثیری بر کمردرد بعد از زایمان ندارد. بیشتر بخوانید:
زایمان طبیعی با اپیدورال
چرا کمردرد شبها تشدید میشود؟
هنگامی که فعالیتهایی انجام میدهد که منجر به تحمل وزنتان در طول روز میشود، مفاصل به طور فزایندهای متورم و تحریک میشوند به همین دلیل درد بیشتری در پایان روز متحمل میشوید.
درمان کمردرد بعد از زایمان
- نحوه نشستن یکی از مهمترین عوامل در رفع کمردرد است. طوری بنشینید که پشتتان کامل به پشتی صندلی تکیه داشته باشد. هنگام ایستادن از خم شدن به جلو خودداری کنید. در عوض از رانهای خود برای بلند شدن استفاده کنید.
- از خم شدن به جلو برای کار با کامپیوتر خودداری کنید.
- مصرف مکملهای اسید چرب امگا3 میتواند به کاهش درد کمک کند زیرا آنها در کاهش التهاب بسیار موثر هستند.
- تمرینهای ورزشی روزانه و کوتاه همراه راه رفتن میتواند به کاهش التهاب کمک زیادی کند. بیشتر بخوانید: چند روز بعد از زایمان میتوان ورزش کرد؟
- فقط از یک دست برای حمل کودک یا کیف لوازم او استفاده نکنید و مدام دستانتان را جابهجا کنید.
- بلافاصله بعد از زایمان ورزش را شروع کنید تا انرژس عضلات شکمی و کمرتان برگردد. هر روز 10 دقیقه تمرین کششی باعث انعطاف پذیری لگن و پشت میشود. این کار میتواند در هنگام خوابیدن نوزاد انجام شود.
- سعی کنید ظرف 6 هفته بعد از زایمان به وزن طبیعی خود برگردید.
- برای بلند کردن کودک دستهای خود را دراز نکنید. قبل از بلند کردن او را به سینه خود نزدیک کرده و از پیچ خوردن بدنتان جلوگیری کنید.
- برای بلند کردن کودک از زانو خم شوید.
- برای جلوگیری از درد کمر در هنگام شیردهی، کودک را به جای خم شدن به سمت نوزاد او را به سینه خود نزدیکتر کنید.
- از ماساژ کمک بگیرید.
- برای مدت طولانی نایستید و هر زمان ممکن بود یک پایتان را روی یک چهارپایه قرار دهید.