پژوهشگران در مطالعه ای به این نتیجه رسیده اند که استرس در بارداری می تواند روی جنسیت جنین تاثیر بگذارد.
مطالعات جدید محققان دانشگاه کلمبیا تأثیر استرس مادر در دوران بارداری بر رشد کودک را نشان می دهد. این تحقیقات، رابطه بین میزان تحمل استرس مادر در دوران بارداری و تعدادی از تاثیرات روی جنین از جمله رشد مغز جنین، خطر زایمان زودرس و حتی جنسیت نوزاد را ثابت می کند.
در این پژوهش ۱۸۷ زن در طول بارداریشان با استفاده از پرسشنامهها، خاطرات و ارزیابیهای بدنی تحت نظارت قرار گرفتند. در طول مطالعه سه دستهبندی برای استرس مشخص شد: ۱. استرس روانی شامل سطح بالایی از اضطراب و افسردگی از نظر بالینی. ۲. استرس جسمی که شامل فشار خون بالا و دریافت کالری بیش از حد است. ۳. وضعیت بدون استرس و سلامت.
یکی از نتایج جالب این تحقیق این بود که سطح بالای استرس روحی و روانی در دوران بارداری به طور چشمگیری شانس تولد نوزاد دختر را افزایش میدهد. به طور کلی نسبت تولد پسر به دختر تقریباً ۱۰۵ به ۱۰۰ است، اما این نسبت در شرایط استرس فیزیکی ۹ به ۴ و در شرایط استرس روانی ۲ به ۳ میشود.
"به گزارش ایسنا کاترین مونک سرپرست این مطالعه گفت:« محققان این الگو را پس از حوادث اجتماعی مانند حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر در شهر نیویورک بررسی کردهاند و دریافتهاند که پس از وقوع آن تعداد نسبی تولد پسر نسبت به دختر کاهش یافته است.مطالعات ما نشان داده است که پسرها نسبت به محیطهای نامطلوب دوران بارداری آسیبپذیرتر هستند و زنان پر استرس کمتر پسر به دنیا میآورند.» بیشتر بخوانید استرس در بارداری با مغز جنین چه می کند؟