2783
لک‌های صورت در بارداری ماندگار است؟

لک‌های صورت در بارداری ماندگار است؟

1398/07/21 بازدید1885
زنان باردار علیرغم اینکه با تغییرات پوستی از جمله کشش و ترک شکم و واریس مقابله میکنند، دچار تغییرات پوستی زیادی می‌شوند که از جمله آنها میتوان به لک صورت در بارداری اشاره کرد که به آن ملاسما گفته می‌شود. این بیماری پوستی که در دوران بارداری بسیار شایع است میتواند زنان را اذیت کند. بهتر است بیشتر راجع به لک صورت در بارداری بخوانیم.

ملاسما چیست؟

در دوران بارداری ملاسما به عنوان ماسک بارداری شناخته میشود. در این حالت پوستی تکه های قهوه ای یا خاکستری قهوه ای روی صورت معمولا به صورت متقارن ظاهر میشود. اگرچه ملاسما میتواند در هر نقطه ظاهر شود اما در گونه ها، لب فوقانی، پیشانی و چانه رایج‌تر است.
ملاسما زمانی اتفاق می افتد که گروهی از سلولهای پوستی که ملانین تولید میکنند و معروف به ملانوسیت هستند فعال میشوند. از آنجا که ملانوسیتها به تولید رنگدانه های بیشتر ادامه میدهند پوست تیره تر می‌شود.
ملاسما در همه انواع پوست و رنگ پوست بروز می‌کند اما بیشتر در خانمهایی که پوست روشن و متوسط دارند دیده میشود بنابراین زنانی که از آمریکای لاتین، آفریقای شمالی، آسیا، هند و خاورمیانه هستند بیشتر احتمال ابتلا دارند. گرچه ملاسما معمولا بین سه ماهه اول و دوم مشاهده می‌شود اما میتواند در هر مرحله از بارداری اتفاق بیفتد.

لک روی صورت در دوران بارداری

عوامل خطر لک صورت در بارداری

طبق آمار موسسه ملی بهداشت 50 تا 70 درصد از زنان دچار ملاسما یا  لک صورت در بارداری میشوند. ملاسما احتمالا در بارداریهای بعدی دوباره عود می‌کند.
زنان مبتلا به این بیماری اغلب استعداد ژنتیکی دارند. در حقیقت یک مطالعه جدید نشان داد 31 درصد از زنان مبتلا به ملاسما سابقه خانوادگی این بیماری را نیز دارند.
مطالعات نشان میدهد قرار گرفتن در معرض نور ماورابنفش خورشید نیز عامل مهمی است. هورمون‌ها به ویژه استروژن که در دوران بارداری زیاد است میتواند باعث افزایش زنگدانه‌های پوستی شوند.
بعید به نظر میرسد که ملاسما بعد از زایمان بدون درمان از بین برود اما تا یک سال بعد از زایمان کاملا از بین می‌رود. پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد ملاسما برای اکثر بیماران مبتلا به ملاسمای مزمن میتواند تا چندین سال دوام داشته باشد.

درمان لک صورت در بارداری

بیشتر درمانهای ملاسما در دوران بارداری یا هنگام شیردهی بی‌خطر نیست. برخی مانند اسید آزلائیک و یک ماده شیمیایی به نام اسید گلیوکولیک بی‌خطر محسوب میشوند اما باید با پزشک خود در مورد خطرات و مزایای آن صحبت کنید. علاوه بر این، بسیاری از درمان‌ها مانند هیدروکینون کوتاه مدت هستند زیرا فقط سطح پوست را درمان می‌کنند بنابراین در مورد بهترین روش درمان با متخصص پوست مشورت کنید.

درمان پوست در بارداری

پیشگیری از ملاسما در بارداری

مانند هر روش درمانی دیگر در دوران بارداری، وزن مزایان و خطرات اهمیت زیادی دارد. در اینجا چند راهکار را با هم می‌خوانیم:
  • به متخصص پوست مراجعه کنید: متخصص پوست شما در مورد تاریخچه خانوادگی سوال خواهد کرد. به الگوی رنگدانه نگاه خواهد کرد و برای این کار از نور سیاد استفاده می‌کند. بعد تشخیص میدهد که فشار خون بالا در لایه‌های بالای پوست است یا عمیق‌تر است. سپس براساس این بررسی‌ها درمان مناسب را انجام می‌دهد. نکته‌ای که باید بدانید این است که تنها علائم ملاسما تغییر رنگ پوست است. بنابراین اگر شما علاوه بر این درد، حساسیت و خارش پوست دارید بهتر است سریعتر به پزشک مراجعه کنید.
  • از نور آفتاب دوری کنید: محافظت از خود در برابر آفتاب همیشه ایده خوبی است اما اگر عوامل خطر برای ملاسما را داشته باشید یا نگران باشید که مبتلا شوید بهتر است از نور خورشید دوری کنید. به دنبال کرم‌های ضد آفتاب حاوی اشعه ماورای بنفش A و B با طیف گسترده و با SPF دست کم 50 باشید. از کلاه و لباس کامل استفاده کنید و سعی کنید تا حد امکان در سایه بمانید.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها