2783
نارنجی شدن ادرار نوزاد نشانه چیست؟

نارنجی شدن ادرار نوزاد نشانه چیست؟

1398/06/04 بازدید12902
اگر در حال ایفای اولین تجربه‌تان در نقش والدین هستید بهتر است اصول اولیه را در مورد ادرار نوزاد بدانید. شما باید هنگام تعویض پوشک نوزاد بفهمید چه چیزی عادی است و چه چیز غیرعادی. برخی اوقات ممکن است تغییر در ادرار نوزاد نشان دهنده مشکلی باشد. والدین زمانی که با نارنجی شدن ادرار نوزاد دچار ترس و اضطراب می‌شوند باید علت را بدانند و درصدد رفع آن باشند.

میزان ادرار نوزاد در هفته‌های اول تولد

در 24 ساعت اول بعد از تولد، نوزاد تازه متولد شده ممکن است فقط یک بار ادرار کند. یک هفته بعد از تولد، معمولا نوزاد هر یک تا 3 ساعت ادرار می‌کند. بعضی از نوزادان دفعات کمتری این کار را انجام می‌دهند و شاید فقط 4 تا 6 بار در روز ادرار کنند. اگر نوزاد بیمار بود یا تب داشته باشد ممکن است میزان ادرار وی به نصف کاهش یابد که همچنان طبیعی است.

میزان ادرار نوزاد در روز

رنگ ادرار نوزاد نشانه چیست؟

  • رنگ ادرار نارنجی: رنگ ادرار جزو مواردی است که والدین باید به آن توجه کنند. در اولین روز زندگی ادرار یک نوزاد ممکن است به رنگ قرمز مایل به نارنجی باشد. با گذشت روزهای اول، ادرار او در نهایت به رنگ زرد تبدیل میشود. در یک نوزاد سالم رنگ طبیعی ادرار ممکن است از زرد روشن تا تیره تغییر کند. هرچه رنگ ادرار نوزاد تیره‌تر شود، غلظت آن نیز زیادتر میشود زیرا نوزاد مایعات کافی دریافت نمی‌کند. در صورت بروز این مشکل باید نوزاد را بیشتر شیر بدهید.
  • رنگ ادرار صورتی: در برخی مواقع ممکن است متوجه شوید که پوک نوزاد صورتی رنگ است. نترسید، این احتمالا خون نیست. این لکه صورتی ممکن است نشانه ادرار غلیظ باشد. تازمانی که کودک شما حداقل چهار پوشک مرطوب در روز داشته باشید نباید نگران باشید. با این حال اگر متوجه رنگ مداوم صورتی در پوشک نوزاد شود باید به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید.
  • رنگ ادرار قرمز: وجود لکه خون در پوشک نوزاد اصلا طبیعی نیست و باید هرچه زودتر به پزشک مراجعه شود. وجود خون در ادرار نوزاد نشانه مشکل جدی است. با این حال گاهی اوقات به دلیل وجود بثورات پوشک ممکن است احساس درد و خونریزی پوستی ایجاد شود. با پزشک نوزاد تماس بگیرید تا مطمئن شوید مشکلی وجود ندارد.

ادرار غلیظ نوزاد نشانه چیست؟

ادرار غلیظ نوزاد معمولا زرد تیره است و ممکن است بوی شدیدی داشته باشد. بعد از تغذیه با شیر مادر معمولا پوشک نوزاد دیگه غلیظ نخواهد بود اما اگر کودک شما همچنان پوشکش را کثیف میکرد اما ادرارش زرد تیره بود باید به پزشک مراجعه کنید.

ادرار همراه با بلورهای اسید اوریک

ادرار بسیار غلیظ در چند روز اول زندگی نوزاد حاوی بلورهای اسید اوریک است که میتواند ایجاد لکه های پودری صورتی، قرمز یا نارنجی در پوشک نوزاد کند. این ممکن است شما را نگران کند اما باید بدانید که این حالت طبیعی است. ادرار همراه با بلورهای اسید اوریک با تولید شیر بیشتر و تغذیه با شیر مادر طی روز پنجم و ششم از بین می‌رود.

رنگ نارنجی ادرار نوزاد خطرناک است؟

یکی از نشانه‌های رنگ نارنجی ادرار نوزاد کم آبی بدن اوست. به همین دلیل باید میزان شیردهی و تعداد دفعات آن افزایش پیدا کند تا رنگ نارنجی ادرار از بین برود. گاهی اوقات پوشاندن لباس زیاد به نوزاد منجر به تعریق بیش از حد او و در نتیجه کم آبی او می‌شود و در ادامه نوزاد ادرار نارنجی رنگ خواهد داشت. به همین دلیل توصیه می‌شود لباس زیاد به نوزاد نپوشانید. این نکته را به خاطر داشته باشید که تا زمانی که نوزاد 4 بار در روز ادرار میکند جای نگرانی وجود ندارد.

ادرار نارنجی رنگ نوزاد

چه زمان به پزشک مراجعه کنید؟

هنگامی که نوزاد شما به اندازه کافی مایعات مصرف کند روزانه حداقل 6 تا 8 بار باید پوشکش را خیس کند. اما اگر کودک شما به اندازه کافی مایعات دریافت نکند میتواند کم آب شود و کم آبی برای نوزاد خطرناک است بنابراین در صورت بروز شرایط زیر به پزشک مراجعه کنید:
  • بعد از روز چهارم تولد، بلورهای اسید اوریک در پوشک مشاهده شود.
  • نوزاد بعد از روز پنجم تولد تنها مقدار کمی ادرار زرد تیره، غلیظ و با بوی زیاد دارد.
  • نوزاد به خوبی تغذیه نمی‌کند.
  • لکه نرم سر نوزاد به سمت سر او بالا آمده است.
  • دهان و لب نوزاد خشک است.
  • نوزاد به طور غیرمعمول خواب آلود است و بیدار شدن او دشوار است.
در این حالت پزشک وضعیت سلامت نوزاد را بررسی میکند و تشخیص لازم را انجام داده و مراحل درمانی را از سر می‌گیرد.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها