2783
علت و درمان خشک شدن شیر مادر

علت و درمان خشک شدن شیر مادر

1398/05/12 بازدید12227
میزان شیر مادری که بعد از تولد نوزاد تولید می‌شود به عوامل زیادی بستگی دارد. برخی از این عوامل در کنترل شما نیست اما برخی دیگر قابل مدیریت است. اگر احساس می‌کنید شیرتان کم شده یا فکر می‌کنید شیرتان خشک شده است و فرزندتان سیر نمی‌شود بهتر است عوامل خشک شدن شیرتان را پیدا کنید تا در نهایت درصدد درمان آن بربیایید.

استرس قاتل شماره یک خشک شدن شیر مادر

استرس یکی از دلایل اصلی خشک شدن شیر مادر به خصوص در چند هفته اول بعد از زایمان است. بین کمبود خواب و تنظیم برنامه کودک، افزایش سطح هورمون‌های خاص مانند کورتیزول می‌تواند باعث کاهش چشمگیر شیر مادر شود. حتی ممکن است خشک شدن شیر مادر ظرف 24 ساعت اتفاق بیفتد.
بنابراین در دوران شیردهی سلامت روانی برای مراقبت کامل از نوزاد اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر دچار علائم استرس، اضطراب یا افسردگی بعد از زایمان هستید بهتر است این موضوع را با پزشکتان مطرح کنید. بهتر است از شریک زندگیتان بخواهید کمکتان کند تا در آرامش بیشتری بتوانید به نوزادتان شیر بدهید.

شیر مادر

استفاده از شیرخشک همراه با شیر مادر

پس از تولد نوزاد، سینه‌ها براساس عرضه و تقاضا عمل میکنند. تغذیه با شیر مادر به تنهایی باعث افزایش تقاضا میشود. بنابراین سینه شیر بیشتری تولید می‌کند. در حالی که استفاده از شیرخشک برای تغذیه در چند وعده در روز مانند زمانی که مادر سرکار است و ... به بدن شما این پیغام را میدهد که نیازی به تولید شیر بیشتر نیست و به همین ترتیب شیر کم و حتی خشک میشود.
شما میتوانید با پمپاژ سینه در فواصل منظم در طول روز با خشک شدن شیر مادر مقابله کنید. پمپاژ به بدن این پیام را میدهد که به تولید شیر ادامه دهد. شیر مادر را میتوانید در فریزر به خوبی نگهدارید.

تغذیه نامناسب و خشک شدن شیر مادر

شاید وسوسه شوید که بعد از زایمان رژیم بگیرید تا اضافه وزن دوران بارداری را جبران کنید. در حالی که داشتن یک رژیم غذایی سالم بسیار مهم است. مطمئن شوید که به اندازه کافی میخورید تا 500 کالری سوزی در اثر تغذیه با شیر مادر جبران شود. خوردن یک میان وعده سالم مانند میوه‌ها بین وعده‌های غذایی بسیار مفید است.
هیدراتاسیون مناسب نیز باری تولید شیر مادر مهم است. میزان مایعاتی که به بدن وارد میکنید بر میزان تولید شیر اثر دارد. همیشه یک بطری آب همراه خود داشته باشید و کم کم آب بنوشید. بهتر است بعد از شیردهی حتما یک لیوان آب بنوشید.

بیماری و خشک شدن شیر مادر

ابتلا به یک ویروس مانند آنفلوآنزا، سرماخوردگی یا ویروس معده میزان شیر مادر را کم می‌کند. با این حال علائم مربوط به آن مانند خستگی، اسهال، استفراغ یا کاهش اشتها میتواند حتی باعث خشک شدن شیر مادر شود. بنابراین در زمان بیماری درباره میزان شیردهی به نوزاد حتما با پزشک مشورت کنید.

مصرف کافئین زیاد و خشک شدن شیر مادر

استفاده از مقدار زیادی کافئین میتواند شیر مادر را تاحدود زیادی کاهش دهد. حتی کافئین زیاد میتواند از طریق شیر مادر به بدن نوزاد منتقل شده و باعث تحریک پذیری و مشکلات خواب در او شود. اگر عادت به مصرف کافئین زیاد دارید بهتر است این عادت به یک یا دو فنجان در روز کاهش دهید و به جای قهوه بعدازظهر از چای سبز یا سودا استفاده کنید.

مصرف قرصهای جلوگیری از بارداری و خشک شدن شیر

اگر از قرصهای جلوگیری از بارداری استفاده میکنید، باید بدانید که این دارو بر میزان شیر مادر تاثیر میگذارد. برخی از اشکال داروهای جلوگیری از بارداری حاوی استروژن هستند که این هورمون تولید شیر را کاهش میدهد. گزینه‌های غیرهورمونی پیشگیری از بارداری مانند دیافراگم و کاندوم یا آی یو دی انتخابهای مناسبتری هستند و بر میزان شیر تولید شما تاثیری نمیگذارند.

راههای درمان خشک شدن شیر مادر

اگر متوجه کم شدن یا خشک شدن شیر مادر شدید حتما این نکات را رعایت کنید:
  • سینه را پمپ کنید: افزایش دفعات پمپاژ میتوانند کمک کننده باشد. مطمئن شوید بعد از هر بار تغذیه با شیر مادر، سینه ها کاملا خالی هستند. حتی اگر نوزاد گرسنه نباشد هر 2 ساعت در روز سینه را پمپ کنید تا عرضه و تقاضا افزایش پیدا کند و شیر بیشتری تولید شود.
  • پمپاژ را دوبرابر کنید: بعد از اینکه به نوزاد شیر دادید و باقی مانده شیر را پمپ کردید، نوزاد را بخوابانید. سپس یک لیوان آب بنوشید، 20 دقیقه صبر کنید و دوباره سینه را پمپ کنید. این کار را هر بار بعد از شیردهی به مدت 24 تا 48 ساعت انجام دهید.
  • از محصولات تولید شیر استفاده کنید: خوردن بلغور جودوسر میتواند به افزایش شیر مادر کمک کند. همچنین محصولاتی مانند کودکی و چای میتوانند میزان شیر را افزایش دهند.
در حالی که تغذیه با شیر مادر همیشه اولین راه است اما این تنها راه برای سلامت نوزاد شما نیست. اگر مشکل تغذیه با شیر مادر یا نگهداری مناسب آن را دارید با پزشک مشورت کنید. بدون شک هدف نهایی صرف نظر از روش تغذیه، یک مادر و نوزاد سالم است.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها