«شیوع
تنبلی تخمدان در جوامع مختلف بین ۵ تا ۲۰ درصد جنس مونث در سنین باروری را شامل میشود که میزان شیوع آن در ایران نیز در همین حد است. »
دکتر فرناز فاطمی جراح و فلوشیپ زنان و زایمان و ناباروری با بیان این مطلب درباره
عوارض تنبلی تخمدان، گفت:« اگر این اختلال به درستی تشخیص و درمان نشود، میتواند فرد را در معرض ابتلاء به دیابت، فشارخون بالا، چربی بالا و در نهایت این عارضهها منجر به بروز بیماریهای قلبی و عروقی و…، شود. اگر اختلالات قاعدگی درمان نشود، میتواند باعث افزایش ضخامت رحم بشود که میتواند منجر به سرطانهای رحم و آندومتر شود. اکثر افرادی که دچار این اختلال هستند، ناباروری دارند. اما جزو دسته
علتهای ناباروری است که به درمان خوب جواب میدهد.»
اختلالی که باید درمان شود
فاطمی با اشاره به بروز این اختلال در دختران نوجوان که برای اولین بار قاعدگی در آنها اتفاق میافتد به مهر گفت:« نامنظم بودن قاعدگی تا دو سال اول طبیعی محسوب میشود ولی بعد از آن اگر این نامنظم بودن قاعدگی ادامه داشته باشد، فرد باید درمان شود. متأسفانه خیلی از والدین به خاطر فکر اشتباه از داروهای هورمونی این اختلال که تصور میکنند باعث ناباروری فرزندشان میشود، از بردن دختر خود نزد پزشک خودداری کرده و یا اینکه اگر بروند و پزشک دارو تجویز کند، اجازه نمیدهند آن داروها مصرف شود. این داروها هیچ عارضهای ندارد و بر عکس اگر اختلالات قاعدگی درمان نشود، میتواند به مرور زمان منجر به بروز سرطانهای رحم و آندومتر شود ،به همین دلیل ضرورت دارد این قبیل افراد سالیانه چکاب شوند.»