چه کسانی در معرض ابتلا به دیابت بارداری هستند؟
- بارداری بالای ۲۵ سال
- داشتن اضافه وزن یا چاقی
- داشتن سابقه دیابت نوع دو در خانواده نزدیک
- ابتلا به بیماری هایی که میتواند باعث بروز مقاومت به انسولین شود مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (pco) یا تنبلی تخمدان و بعضی بیماری های پوستی
- سابقه ابتلا به فشار خون بالا پیش از بارداری
- سابقه دیابت بارداری در بارداری های قبلی
- افزایش وزن زیاد در بارداری فعلی یا بارداری های قبلی
- استفاده از داروهای گلوکوکورتیکوئید
- بارداری دوقلو یا چندقلویی
چطور می توان از ابتلا به دیابت بارداری پیشگیری کرد؟
* رژیم غذایی تان را بهتر کنید و سعی کنید از غذاهای سالم تر استفاده کنید.* برنامه ورزش منظم داشته باشید.
* وزن کم کردن را جزو برنامه هایتان قرار دهید. فقط چند کیلو کاهش وزن می تواند تفاوت زیادی در احتمال ابتلای شما به دیابت بارداری ایجاد کند. اگر زندگی بی تحرکی دارید – چه دچار اضافه وزن هستید یا نه – باید حداقل سه مرتبه در هفته به طور منظم ورزش کنید. این ورزش باید با شدت متوسط و حداقل ۳۰ دقیقه در هر جلسه باشد. همچنین سعی کنید انتخابهای سالم غذایی از جمله میوه ها، سبزیجات و غلات کامل را در اولویت قرار دهید. بعد از باردار شدن برای کاهش وزن تلاش نکنید، مگر اینکه این توصیه پزشک معالجتان باشد.
دیابت بارداری چه نشانه هایی دارد؟
به گزارش دیاپدیا به طور کلی، مادرانی که دچار دیابت بارداری می شوند ممکن است علائم خاصی نداشته باشند، اما بعضی از خانم ها هم ممکن است علائم زیر را تجربه کنند:- خستگی
- تشنگی شدید
- افزایش حجم و تعداد دفعات ادرار کردن
- خرخر کردن
- افزایش وزن زیاد
دیابت بارداری چه عوارضی دارد؟
- پره اکلامپسی یکی از مهم ترین عوارض دیابت بارداری است که باعث افزایش فشار خون شده و اگر به سرعت درمان نشود می تواند مرگ آور باشد.
- دیابت بارداری همچنین می تواند باعث ماکروزومی شود؛ ماکروزومی به شرایطی گفته می شود که وزن جنین بیشتر از حد طبیعی شده است. و در نتیجه ممکن است احتمال نیاز به زایمان اورژانسی سزارین بالا برود.
- دیابت بارداری می تواند باعث شود که فرزند شما با قند خون بالا مواجه شود. کنترل نامناسب دیابت بارداری ریسک تولد نوزاد نارس را بالا می برد.