به گزارش ایسنا، دکتر برکاتی با اشاره به شعار امسال هفته سلامت مبنی بر «مراقبتهای اولیه بهداشتی، راهی به سوی پوشش همگانی سلامت» گفت: «اگر بحث مراقبتهای اولیه بهداشتی مثل: دسترسی به آب سالم، خدمات سلامت و پیشگیری، واکسیناسیون و ... به درستی انجام شود، ۹۰ درصد سلامت یک جمعیت خواهد شد. سازمان جهانی بهداشت پنج راهبرد کلیدی برای دستیابی به اهداف مراقبتهای اولیه سلامت به کشورها پیشنهاد داده که یکی از این راهبردها بحث کاهش محرومیت و نابرابریهای اجتماعی در حوزه سلامت یا همان پوشش همگانی است. کشور ما در این زمینه در قالب طرح تحول سلامت خدمات به حاشیه شهرها هم گسترش یافته و ۱۱ میلیون حاشیه نشین شهر هم از خدمات پایه سلامت منتفع شدند و حالا همه مردم ایران به این خدمات دسترسی دارند و بحث عدالت در دسترسی به خدمات برقرار شده است».
تشکیل و تکمیل پرونده الکترونیک سلامت
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت روند دریافت خدمات پایه سلامت و تشکیل و تکمیل پرونده الکترونیک سلامت را به این ترتیب توضیح میدهد: «هر فردی میتواند با مراجعه به نزدیکترین مرکز جامع سلامت نزدیک محل زندگی یا پایگاههای سلامت، پرونده الکترونیک تشکیل دهد و بسته به این که فرد در کدام گروه سنی است (مادر باردار، نوزاد، کودک زیر ۵ سال، کودکان، نوجوان، جوانان و سالمندان) خدمات استانداردی را دریافت خواهد کرد».به گفته دکتر برکاتی، مثلا در بسته خدمات کودکان محورهایی مثل پایش رشد کودکان، آموزشهای تغذیهای، مباحث مربوط به تغذیه با شیر مادر، آموزشهای پیشگیری از سوانح و حوادث، آموزش مراقبت از کودک، غربالگری بینایی، شنوایی، واکسیناسیون و ... اهمیت زیادی دارد و در مجموع بر اساس سن کودک، به طور متوسط حدود ۱۰ تا ۱۵ خدمت بررسی میشود.
گفتنی است کلیه خدمات پایه سلامت در این مراکز رایگان است و در مورد معدودی از خدمات مثل: غربالگری و آموزشها و آزمایشهای ازدواج که در مراکزی خاص ارائه میشوند هم، فقط بخشی از تعرفه از خانوادهها دریافت میشود.