در واقع از نظر پزشکی دو نوع دوقلوی همسان و غیرهمسان وجود دارد. اما در سال ۲۰۰۷ با اولین دوقلوهای «نیمه همسان» در آمریکا مشخص شد دوقلوهای دیگری هم وجود دارند که بسیار نادر هستند و حالا با پیدا شدن این دوقلوها در کوئینزلند استرالیا دوباره بحث دوقلوهای نیمه همسان داغ شده است.
مادر این دوقلوها در بارداری و با آزمایش ژنتیک متوجه شد که یک دوقلو نیمه همسان باردار است؛ این اولین بار بود که نیمه همسان بودن دوقلوها در شکم مادر مشخص شد.
میدانید که دوقلوهای همسان از یک تخمک که توسط یک اسپرم بارور شده و بعد به دو جنین تقسیم میشوند، متولد میشوند اما دوقلوهای غیرهمسان از دو تخمک که هر کدام با یک اسپرم متفاوت بارور شده، ایجاد میشوند.
دوقلوی نیمه همسان یعنی چه؟
حالا محققان متوجه شدهاند که دوقلوهای نیمه همسان زمان ایجاد میشوند که یک تخمک همزمان توسط دو اسپرم مختلف بارور میشود و بعد هم تخمک بارور شده، به دو جنین تقسیم میشود.به این ترتیب هر یک از بچهها اطلاعات مشترک ژنتیکی از مادرشان گرفتهاند اما اطلاعات ژنتیکی پدرشان با هم مختلف است. در واقع DNA دوقلوهای نیمه همسان از طرف مادر کاملا با هم یکسان است چون از یک تخمک به وجود آمدهاند اما از طرف پدر، فقط سهچهارم DNA شان با هم یکی است.
به گفته سرپرست این مطالعه، نیکلاس فیسک، بر اساس سونو گرافی هفته ۶ بارداری که یک جفت را نشان میداد و همینطور به خاطر نحوه قرار گرفتن کیسههای آمنیوتیک، به نظر میرسید جنینها دوقلوهای همسان هستند اما سونوگرافی هفته ۱۴ بارداری نشان داد یکی از جنینها دختر و دیگری پسر است، به همین خاطر ثابت شد این دوقلوها همسان نیستند.
در نهایت با نمونهگیری از مایع آمنیوتیک هر یک از جنینها مشخص شد هر دو جنین ۱۰۰ درصد DNA مادر را دارند اما فقط ۷۸درصد DNA پدرشان را گرفتهاند، بنابراین این دوقلوها ۸۹ درصد همسان هستند!
منبع: BBC