2783
از خواب پریدن نوزاد چه دلایلی دارد؟

از خواب پریدن نوزاد چه دلایلی دارد؟

1397/11/29 بازدید3097

نی نی سایت: چرا نوزاد از خواب می پرد؟ علت از خواب پریدن نوزاد سوال بیشتر مادر و پدرهاست. کارشناسان معتقدند بدخوابی‌ها و از خواب پریدن‌های ناگهانی نوزادان و کودکان به عوامل جسمی و محیطی ربط دارد. دکتر علی محتشمی متخصص اطفال درباره این عوامل توضیح می دهد:« برخی از بدخوابی‌ها و از خواب پریدن‌های ناگهانی نوزاد دلیل جسمی مثل انواع عفونت‌ها یا خیس‌شدن پوشک یا دندان درآوردن یا غلت زدن و افتادن پتو (یا چیز‌های دیگر) بر راه تنفس اتفاق می‌افتد؛ در برخورد با چنین مشکلی اول باید علت‌های جسمی و بیماری‌ها را بررسی کرد، اما اگر هر شب این داستان تکرار می‌شود، باید علت را در جای دیگری پیدا کرد.»
به گفته این متخصص اطفال هراس شبانه یا night terror در پنج تا ۱۵ درصد کودکان ۴ تا ۶ سال رخ می‌دهد، هر چند ممکن است حتی در شیرخوارانِ نه ماهه هم دیده شود؛ از نظر تخصصی، این هراس‌های شبانه به دلیلِ بیدار شدنِ ناکامل از یکی از مراحل عمیق خواب است که در آن خواب دیده نمی‌شود.

هراس شبانه چیست؟

هراس شبانه کودکان چه نشانه هایی دارد؟ دکتر محتشمی در این باره به باشگاه خبرنگاران می گوید:« کودک در این حالت ممکن است ناگهان جیغ بزند و گریه کند و بلرزد، اما بیش از آن که ترسیده به نظر برسد، گیج و گنگ است؛ کودک حتی اگر چشم‌هایش باز باشد، اصلا بیدار نیست و متوجه وجود شما در کنارش نخواهد بود و اگر بتواند سخن بگوید روز بعد یادش نمی‌آید که دیشب چه رخ داده است. کودکی که دچار هراس شبانه شده در یکی از مراحل خواب گیر کرده است و به همین دلیل هوشیار نیست و با هیچ کاری آرام نمی‌شود و مادر و پدر خود را به وحشت می‌اندازد؛ تفاوت هراس شبانه با کابوس در این است که سن آغاز کابوس در سه الی چهار سالگی است و دیدن کابوس در مرحله دیگری از خواب رخ می‌دهد.»
محتشمی در ادامه می گوید:« کودک در ساعت‌های نزدیک به سپیده‌دم از کابوس می‌پرد، کودک در این زمان تصور روشنی از عامل ترس خود دارد، به‌خوبی یادش می‌آید که چه خواب بدی دیده و چه بسا از به خواب رفتنِ دوباره هراس داشته باشد؛ هراس شبانه معمولا در یک سوم آغازینِ خواب با گریه و جیغ شدید رخ می‌دهد و بیشتر در کودکانی دیده می‌شود که در درازای روز خسته شده‌اند، این وضعیت ممکن است از ۲ الی سه دقیقه تا سی دقیقه به درازا بکشد. در این زمان، می‌توان به کودک شیر داد تا به مرحله عمیق‌تر خواب فرو برود و یا او را به بیرون خانه یا اتاق دیگری با دمای متفاوت برد تا شاید از خواب بیدار شود؛ یادتان باشد که کودک در این حالت اصلا بیدار نیست و نمی‌داند چه کسانی اطرافش هستند، پدر و مادر باید خونسرد بمانند و در کنار کودک بنشینند تا این وضعیت به پایان خود برسد.»

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها