*┄┅═✧﷽✧═┅*
*📌 مفهوم کهیعص در قرآن چیست؟*
*📍 پاسخ امام مهدی عج در کودکی*
🌕 سعد ابن عبدالله اشعری قمی، خدمت امام حسن عسکری علیه السلام مشرف شد و امام مهدی عج که در آن زمان کودکی خردسال بودند پاسخ های بسیار جالبی به او دادند
*⁉️ سعد گوید عرض کردم: یا بن رسول الله تأویل «کهیعص» چیست؟*
*☀حضرت (امام مهدی عج) فرمود:*
این حروف از اخبار غیبی است که خداوند بنده اش زکریا را از آن مطلع کرد و بعد از آن داستان آن را به حضرت محمد(ص) باز گفته است. داستان آن به این قرار است که زکریا از پروردگارش درخواست کرد که اسمای خمسه (پنج تن) را به او بیاموزد، خدای تعالی جبرئیل را بر او فرو فرستاد و آن نام ها را به او تعلیم داد. زکریا، هر وقت محمد(ص) وعلی (ع) وفاطمه(س) وحسن (ع) را یاد میکرد اندوهش برطرف می شد و گرفتاری اش زایل می گشت ولی همین که حسین (علیه السلام) را یاد می کرد بغض وغصه گلویش را می گرفت وچندان می گریست که گلویش میگرفت ونفسش قطع میشد
➖ روزی گفت: بارالها چرا وقتی آن چهار نفر را یاد میکنم غم و غصه هایم تسکین می یابد ولی وقتی حسین را یاد می کنم اشکم جاری میشود و ناله ام بلند می شود؟ خدای تعالی او را از این داستان آگاه کرد و فرمود: کاف اسم کربلا است، هاء رمز هلاک عترت است، یاء، نام یزید ظالم بر حسین(ع) است، عین اشاره به عطش ، و صاد، نشان صبر آن حضرت بر این بلاها است
➖ چون زکریا این مطلب را شنید تا سه روز از مسجدش خارج نشد و مانع شد که مردم نزد او بیایند. در این مدت مدام گریه و زاری می کرد و نوحه او چنین بود: بارالها از مصیبتی که برای فرزند بهترین خلایق خود تقدیر کرده ای دردمندم. خدایا آیا این مصیبت بر آستانش فرو می آید؟ آیا جامهی این مصیبت را بر تن علی و فاطمه می پوشانی؟ آیا غم واندوه آن را به دل آنان می اندازی؟
➖بعد از آن می گفت: بار الها فرزندی به من عطا کن تا در پیری چشمم به او روشن گردد و او را وارث و جانشین من کن و منزلت او را در نزد من مانند منزلت حسین قرار بده وچون او را به من ارزانی داشتی مرا شیفتهی او گردان. آنگاه مرا دردمند او کن همچنان که حبیبن محمد را دردمند فرزندش می سازی
➖ خداوند یحیی را به او داد و او را دردمند وی ساخت. مدت حمل یحیی، شش ماه بود. مدت حمل حسین(ع) نیز چنین بود. این خود داستانی طولانی دارد
📚 کمال الدین ج2 ص454 باب43
*🌕 لازم به ذکر است حضرت یحیی در ماه محرم به شهادت رسید و سر او را همچون امام حسین علیه السلام از تن جداکردند و نزد حاکم بی عفتی بردند.*
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
☘️ *الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم...*
⛅️اللّٰهُمَــ ؏َجِـّلْ لِوَلیــِـــّڪَ الـْفَرَج ⛅️