2777
2789
گلسا 10 ماه و نیمه
من با تلوبزیون موافق نیستم
البته موسیقی و قرآن برای گلسا پخش می کنم فقط شنیداری که موقع بازی بهش گوش بده
در مورد احساس امنیت من با هاله موافقم
"برطرف کردن نیازهای نی نی بلافاصله بعد از تقضای نی نی
و همینطور برطرف کردن یکسری از نیاز ها قبل از تقاضای نی نی"
من گلسا رو وقتی نیاز داشت و همینطور وقتی خودم به در آغوش کشیدنش نیاز داشتم بغل می کردم
الانم گلسا همین جوریه یعنی من هر وقت خودم بخوام بغلش می کنم و گلسا هم فقط گاهی برای رفع این نیازش تو بغل من میاد
این جوری شده که گلسا اصلا بغلی نیست و خودش کاملا مستقل بازی می کنه مگر اینکه زمان بازی دو نفره یا سه نفرمون برسه
برای ایجاد حس امنیت به نظرم خوندن شعر یا صحبت کردن مادر در اتاق های دیگه یا آشپزخونه و ... نیازه.البته الان دیگه گلسا به این کار نیازی نداره چون هر وقت بخواد میتونه بیاد پیشم .این مربوط به قبل از 4 دست و پا رفتنه.

یه کاره دیگه که فکر می کنم تو ایجاد حس امنیت تونسته برای من تاثیر گذار باشه این بوده که وقتی جایی می رفتیم فوری گلسا رو نمیذاشتم بغل کنن.یه مقدار اجازه میدادم گلسا محیط رو بشناسه ،با محیط خو بگیره و احساس آرامش کنه.

سعی نکن متفاوت باشی....
فقط خوب باش...
خوب بودن به اندازه کافی متفاوت هست

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 

سلام
رادین من هم 8 اردیبهشت بدنیا اومده
اگه اشتباه نکنم اینجا نیکا جون و طه جونم همین روز بدنیا اومدن
خوشوقتیممممممممممم
و اما
من امروز واسه رادین از مرکز مشاوره و پایش وقت گرفته بودم و همراه بابایی بردیمش
مشاورش خانم فارسی نژاد بود
مفید بود
البته حرف خیلی تازه ای نزد
اکثر صحبت هاش چیزهایی بود که تو نی نی سایت و مقاله های اموزشی تربیتی خونده بودیم
ولی از اونجایی که همه مامانها دوست دارن نهایت سعیشون رو برای تربیت و اموزش بچه هاشون بکنن
و تو این دوره از مسائل اموزشیه روز هم مطلع بشن
بهتون سفارش میکنم برید ضرر نمیکنید

چند تا نکته رو گفت
یکی اینکه دائم افعال منفی و نه رو بکار نبرید
چون هر بار که با نه گفتندمانعی واسه اون ایجاد میکنید در واقع افکار اون رو متوقف میکنید و تمرکزش رو بهم میریزید
شرایط خانه رو طوری فراهم کنید که ازاد باشه و نخواهید دائم مانعش بشید

تاکید داشت دنبال اموزش های زودتر از موعد مثل زبان و حتی شکل نوشتن اسم اشیا نباشید
بلکه تو این سن یکی از مفاهیمی که باید به بچه اموزش داشت تفاوت هاست
مثلا دو شی یکسان ولی با سایز های مختلف
و دائم اینکار رو تکرار کنید
مثلا قاشق کوچیک - قاشق بزرگ
مکعب کوچیک مکعب بزرگ
توپ کوچک و بزرگ
در واقع وجه تفاوت دو جسم ظاهرا هم شکل رو باهاشون تمرین کنید

تاکید دتقویت حافظه هم موردیه که از 6 ماهگی باید شروع میکردیم
یک راهش اینه که چند روز دائم با بچه با یک اسباب بازی یا عروسکی که دوست داره بازی کنیم
واسش اسم بذاریم
و یک جای مشخصی بذاریم
و با بچه از اونجا برش داریم
یا از بچه بخواهیم جاش رو نشونمون بده
بعد ازش عکس بندازیم
و اون شیئ رو برداریم مخفی کنیم
چند روز اینده رو عکش رو نشون بچه بدیم
راجع بهش صحبت کنیم و فقط واسش یاد اوری کنیم
و بعد از چند روز دوباره بدیم دستش
باید نحوه بازی کردنش رو یادش بیاد

شرطی کردن بچه هم واسه چیزهای مختلف راهی واسه تقویت حافظه اشه
مثلا یه اهنگ خاص رو هروقت میذارید - برقصید
یا با یه اهنگ خاص دیگه دست بزنید
و یا موقع خواب یه لالایی خاص گوش کنید
و موقع غذا خوردن یه زیر انداز خاص استفاده کنید
اینطوری بچه با شنیدن هر اهنگی یادش میاد چکار باید بکنه
مجبور میشه فکر کنه تا یادش بیاد

اگه مهمونی و پارک یا جایی رفتید به بچه خوش گذشت
ازش عکس بندازید
فیلم بگیرید
و اونجا هم که هستید براش توضیح بدید اونجا کجاست
اگه با بچه ای ارتباط برقرار کرد
اسم اون بچه رو چند بار براش تکرار کنید
بعد که برگشتید
چندین بار دوباره با نشون دادن عکس و فیلم اونجا
با بردن اسم ادمها
و توصیف کارهایی که اونجا کرده
خاطراتش رو یاد اوری کنید
چندین و چند بار
این کارها بچه رو وادار به تفکر میکنه

ممنون هاله جون از زدن این تاپیک خوب.....
من تو یک کتابی خوندم به زور به نی نی غذا ندین وقتی نمیخوره و دهنشو میبنده سعی نکنین به زور بهش غذا بدین این کار باعث میشه در برزگی ادمی بشه بدون اعتماد به نفس...
مادر که باشی صبوری می شود یار لحظات خستگیت...
مامان رادین عزیز.....خیلی خیلی خیلی حرفای مفیدی رو یاد اوری کردی...من واسه همسرم خوندم و واقعا ازت ممنونم...

رادین و نیکا دقیقا هم سن هستند...خوشوقتم عزیزم

نیکا واسه هر کاری یه آهنگ خاص داره ...شنیدن این مذلب واسم جالب بود

وقتی باباش از در میاد در هر شرایطی بغلش میکنه و میاد پیش من میگه مامان برقصیم و من هم یه آهنگ خاص رو با دهنم میزنم و هر سه نفرمون میرقصیم...ههههه ...این کاره هر روزمونه

موقع خواب هم حدود ده دقیقه یه آهنگ هست که همیشه نیم ساعت قبل از خواب اونو میزارم و میفهمه که وقت خواب نزریکه همس خمیازه میکشه ...ههههههه
من تو فیس بوک واسه بقیه شیر کردم....اگه خواستین خودتون توی youtube پیداش کنید اسمش هست lullaby for baby ..یه موزیکال آرووم و قشنگه.

ولی در کل آدم این چیزها رو از زبان یه متخصص که میشنوه خوشحال میشه

الهه منم کاملا باهات موافقم.

راستش رو بخواید نیکا هم بغلی نیست و اتفاقا دوست نداره زیاد تو بغل باشه ..بعد از یه مدت خودش درخواست میکنه که روی زمین بزاریمش تا بازی کنه.

به طور مستقل هم راحت با اسباب بازی هاش بازی میکنه ( نکته مهم اینه که روانشناس ها میگن موقع بازیشون اصلا دخالت نکنید و خلوتشون رو به هم نزنید و فقط نظاره گر باشید و مرتب نپرید وسط بازیشون)

الهه راست میگه ...منم هیچ وقت اجازه نمیدم نیکا رو به زور بغل کنن و بهش اجازه میدم با شرایط جدید کنار بیاد و احساس امنیت کنه.
مرسی بچه ها از مطلبای خوبتون

مامی جون منم خیلی از کارهایی که گفتی رو از همون دوره نوزادی با سام انجام میدادم مثل آهنگ قبل

خواب...شرطی شدن با یه سری کارها....اسباب بازی های خواص و جابه جاییشون ....البته من همین طوری انجام

میدادم ولی خیلی خوبه که یه متخصص هم تایید کرده
دارم گتاب نجوا با کودک نوشته ( تریسی هاگ و میلاندا بلاو ) رو میخونم چالبه :

توی کتاب نوشته :

کودکان تیپ های مشخصی دارند که با شناسایی تیپ کودک خود همه نیازهای او را خواهید شناخت:

۱) کودک فرشته : شاد ، متبسم، عاقل ، فهیم (اغلب صبح ها با خنده از خواب بر میخیزد...از قرار گرفتن در محیط های نا آشنا ناراحت نمیشود....اغلب میتواند خودش را آرام کند

۲)کودک کتاب درسی : قابل پیش بینی است...مانند ساعت کار میکند...به موقع مینشیند...به موقع راه میرود...آرام کردنش آسان....وقتی کسی به او میخندد متقابل لبخند میزند

۳)کودک نازک نارنجی : به صدای نلویزیون ، پارس سگ، کم و زیاد شدن نور ، بغل کودن غریبه ، حساس است ..به دشواری میخوابد...سیستمی شکننده و ظریف دارد...هر چه سرسغ تر به اشارات او پاسخ دهید...این ها عاشق برنامه با ساختارند و دوست دارند بدانند بعد از هر چیزی جه اتفاقی در راه است

۴) کودک پرشور : به شدت پر سر و صدا...صبخ با جیغ و گریه بیدار میشود...گریه های اادامه دار دارد...ابدا دوست دارد با پوشک خیس بخوابد، به شدت آوایی، پو سر و ضدا و حتی در مواردی پرخاشگر است

۵) کودک عبوس : انگار از این دنی آمدن ناراضی اند،،صبح ها ناله و غرو لند میکنند..شب با گریه میخوابند...روزها کمتر میخندند...از حمام متنفر....اگر سرعت جاری شدن شیر کم باشد ناشکیبا میشوند....برای آرام کردم آنها پدر و مادری صبور لازم است...گریه هایشان اغلب طولانی و ادامه دار است،،،
اگر بدونیم که هر بچه جه مدلی هست میتونیم راحت بهش آرامش بدیم و طبق خواسته اش رفتار کنیم

پس میبینید که همه بچه ها مثل هم نیستنید و نمیشه با یه روش همه رو بزرگ کرد...هر کدوم شخصیت مستقل خودشون رو دارند.
2810