2777
2789
عنوان

چراغ سبز! (پاسخ به سوالات مذهبی)

| مشاهده متن کامل بحث + 38202 بازدید | 1655 پست
هانی ناز عزیز سلام! باید در خواست دوستی بدید و بعد از این که من قبول کردم شما پیغامتون رو به خصوصی من بفرستید!
وَلَا تَقُولُوا لِمَا تَصِفُ أَلْسِنَتُکُمُ الْکَذِبَ هَٰذَا حَلَالٌ وَهَٰذَا حَرَامٌ لِتَفْتَرُوا عَلَى اللَّهِ الْکَذِبَ ۚ إِنَّ الَّذِینَ یَفْتَرُونَ عَلَى اللَّهِ الْکَذِبَ لَا یُفْلِحُونَ.وبا هر دروغى که به زبانتان مى‌آید نگویید: این حلال است وآن حرام، تا بر خدا دروغ بسته باشید. زیرا کسانى که بر خداوند دروغ مى‌بندند رستگار نمى‌شوند.(نحل/116)

بچه‌ها، باورم نمی‌شه!!!!

دیروز جاریمو دیدم، انقدر لاغر شده بود که واقعاً شوکه شدم! 😳 

از خواهرشوهرم پرسیدم چطور تونسته انقدر وزن کم کنه و لباس‌های خوشگلش اندازش بشه. گفت با اپلیکیشن "زیره" رژیم گرفته.منم سریع از کافه بازار دانلودش کردم و رژیممو شروع کردم، تا الان که خیلی راضی بودم، تازه الان تخفیفم دارن!

بچه ها شما هم می‌تونید با زدن روی این لینک شروع کنید

سلام ژیلا جون ازت خیلی مچکر میشم بهم کمک کنی من تقریبا مذهبی هستم ولی ایمانم خیلی ضعیفه توی یه خانواده خیلی فقیر بدنیا امدم وزندگی کردم پدرم ادم بسیار بی فکر وبی مسولیتی بود وتن پرور که براش مهم نبود ما حتی سیر غذا بخوریم حسرت مهمونی ولباس و کیف وکفش مثله بقیه دخترای فامیل وهم کلاسیها همیشه بدلم موند چون همیشه پول نداشتیم معمولا پدر ومادرم توی مجالس عروسی یا مهمونی شرکت نمیکردن باورتون میشه من تا دبیرستان عروسی نرفته بودم دوستام همه رفتن دانشگاه من بخاطر شرایط بد اقتصادی نتونستم ادامه تحصیل بدم خواستگار زیادی نداشتم همسرم به خواستگاریم امد اختلاف سنی زیادی باهام داشت واختلاف ظاهری خیلی زیادی باهام داشت هر کس مارو با هم میبینه فکر میکنه پدر ودختریم اما ادم با ایمان کاری واهل هیچ خلافی نیست ولی مثله خودم توی فقر مطلق بود یه زیر زمین 28متری نمور اجاره کردیم که گاز کشی نداشت صاحب خانه گفت بجای اجاره خودتون گاز کشی کنید اما ما پول نداشتیم مغازه اجاره ای هم داشتیم که اصلا در امد نداشت اونجا هم وسیله گرمایی نداشت از شدت سرما کف پاهام ترک برداشته بود برای استحمام با قابلمه سر گاز اب گرم میکردیم چاه توالت همیشه بالا میومد برای لباس شستن با تشت ابو بیرون میریختم که چاه پر نشه صاحب خانه اشنا بود چون پول پیش ازمون نگرفته بود هر مشکلی بود میگفت بجای اجاره خودتون درست کنید ما هم پول نداشتیم فقط زجر میکشیدیم مغازه همسرم فقط بخور ونمیر در امد داشت بعد 5سال فقط 5ملیون جمع کردیم که میشد یه خونه تو پایین شهر اجاره کرد خدا میدید ما هیچ کسو نداریم اما اصلا کاری باهامون نداشتهمسرم شغل جدیدی راه ااندازی کرد اما بهد مدتی ورشکست شد یه عالمه وام گرفته بودیم همسرم ضامن کسی هم شده بود برای وام اونم ضامن ما شده بود ورشکست شدیم وما موندیم وهزار قسط وخرج وبچه و.....کسی که ضامنش شده بود فرار کرد ورفت ما موندیم وقرضای خودمون ودردسر وام طرف وبدون هیچ پشتوانه فقط خدارو داشتیم هر دعا وذکری که بگید میخوندم هرروز زیارت عاشورا چله یاسین دعای جبرئیل ناد علی و....ختم قران اما فایده نداشت زندگیمون سخت گذشت بدهی خودمون دادیم اما هنوز درگیروام اون ضامن هستیم دوباره کمی پس انداز کردیم همسرم با کسی شریک شد که همه چیزمونو بالا کشید وفرار کرد پارسال لنگ بو یم برای اجاره خونه پول پیش نداشتیم همسرم مریض شده میگن مریضش عصبیه دیگه تن سالمی برای کار کردن نداره 2ماه قبل مغازشو جمع کرد بدهی بالا اوردیم چند ماهه دیگه موعد قرارداد خونمون تموم میشه دیگه نمیدونم چکار گنم کاملا بریدم هیچی نداریم نه وسیله خونه درست وحسابی نه طلایی چیزی حتی یه دست لباس درست وحسابی ندارم لباسی خونگیم اینقدر پوشیدمشون همه رنگ ورو رفته شدن دوستای من بیشتراشون اهل دوست پسر واین حرفا بودن من اصلا اهل خلاف نبودم اونا خیلی زندگیشون ازمن بهتره همه چیز زندگیم زده بدلم بزرگترین مشکلم الان اینه که به خدا بی اعتماد شدم من روز اول بهش اعتماد کردم گفتم رزق وروزی دست خداست اما االان پشیمون شدم از اعتمادم دیگه خدارو دوست ندارم احساس میکنم بهم ظلم شده خدا دید ما هیچ کس نداریم میتونست خیلی کمک کنه اما اصلا کاری باهامون نداشت الان توی دلم وقتی خیلی خسته میشم بهش بد وبیراه میگم بهش میگم خیلی نامردی بنظرم رفتارش با من مثله مادری هست که یه بشقاب غذای خوب داره اما وقتی بچش میره پیشش یه دستی به سرش میکشه بهش میگه برو بازی کن تا بعدا اما میبینه بشش ضعف کرده رو زمین افتاده اما دلش براش نمیسوزه به کفر رسیدم پدرم چند ساله فوت کرده هر کاری میکنم نمیتونم ببخشمش حتی رقبت نمیکنم یه صلوات بفرستم دست خودم نیست کاملا کاملا بریدم منو راهنمایی کنید از این منجلاب بی هویتی نجات پیدا کنم خواهش میکنم حس خیلی بدیه که حتی خدا رو نداری للطفا راهنمایی کنید
مائده عزیز سلام! شما چرا سوالتون رو پاک کردید؟؟ اما درباره مشکلتون باید گفت که این احساس شما تا حدی قابل درک هست که چرا مشکلات زیاد ممکنه آدم رو نسبت به خداوند و عدالتش بدبین کنه چرا که به ما گفته شده روزی ما دست خداست یا اگه خوب باشیم و کار خلاف نکنیم از نظر مادی خوشبخت می شیم و یا.... اما درسته روزی ما دست خداست ولی این به این معنا نیست که خداوند بدون تلاش یا فکر به ما روزی بده، بلکه بخش مهم کسب روزی مادی و حتی معنوی با تلاش و فکر خودمون به دست میاد یعنی فقر مادی ما می تونه حاصل تلاش کم و نداشتن برنامه ریزی اقتصادی خودمون و یا جو بد اقتصاد جامعه باشه نه خداوند. در اسلام احکام و مسایل زیادی درباره فعالیت های اقتصادی وجود داره و دین فعالیت های اقتصادی رو مستلزم فکر و تلاش فرد معرفی می کنه و تلاش های مسلمان در جهت فعالیت کسب حلال رو ستایش می کنه. پس مشکل اقتصادی لزوما از جانب خدا نیست. مساله دوم اینه که خوب بودن و عفیف بودن و مومن بودن اول از همه برای خود انسان و در جهت سلامت روح و روان فرد هست نه برای خدا و لزوما کسی که عفیف و مومن هست پولدار نیست و کسی که بی عفت و کافر هست فقیر نیست همین طور کافر بودن و بی اعتقاد بودن موجب خوشبختی مادی نیست که مومن بودن باعث فقیر بودن باشه خیلی از افراد بی اعتقاد و فاسد وجود دارند که فقیر هم هستند و خیلی از افراد مومن هم هستند که پولدار هستند.بلکه اون چه که در دارایی اقتصادی مهم هست اول از همه فعالیت و برنامه ریزی خود فرد هست و این که چقدر برای پیشرفت اقتصاد خودت و خانوادت تلاش کنی. اما اگر در جایی واقعا تلاش کردیم و تمام شرایط رو رعایت کردیم ولی باز مشکل اقتصادی داشتیم اون جا باید گفت خواست خداوند این بوده که من با فقر امتحان بشم نه این که خدا ما رو دوست نداره یا عادل نیست. چرا که درباره خدا این جور امور قابل تصور نیست. این رو گفتم تا بدونید فقر شما به خاطر مومن بودن شما نیست که اگر ایمانتون رو از دست بدید و مانند دوستان اهل روابط غیر شرعی بشید وضع مالی خوبی پیدا می کنید. البته اگر اهل کسب درآمد از راه های غیر شرعی هم بشید ممکنه وضع مالی بهتری پیدا می کنید ولی اونوقت واقعا خدا از شما راضی نخواهد بود خیلی مواقع دارایی زیاد بعضی از انسان ها که از راه های غیر حلال و غیر شرعی کسب می شه در حقیقت ذخیره عذاب اخرتشون خواهد بود. البته این در صورتی هست که شما اعتقاد کامل به معاد و جزا و پاداش معاد داشته باشید که در این حال می تونید صبر بر فقر و نداری خودتون و حفظ ایمان و عفت خودتون رو ذخیره ای برای آخرتتون بدونید. که انشاء الله همین طور هم هست. با توجه به مشکلاتتون به شما حق می م که اینقد احساس تنگی و سختی می کنید. طوری که حتی از پدرتون متنفر باشید. که اگه در تامین شما کوتاهی کرده واقعا مقصر بوده و حق با شما خواهد بود. اما شما هم در انتخاب همسر باید دقت بیشتری می کردید تا با کسی که مثل شما در شرایط سخت هست و سن بالایی هم داشت ازدواج نمی کردید و با فردی ازدواج می کردید که حداقل از نظر اقتصادی توان تامین زندگیش رو داشت یا حداقل تا بهتر شدن اوضاع اقتصادیتون بچه دار نمی شدید یا می تونستی در دوران تجرد خودت به کار مناسبی مشغول بشی و بخشی از هزینه زندگیت رو تامین کنی یا بعد از ازدواج با کار های خانگی یا هنری مثل خیاطی یا ...به همسرت در خرج خانه کمک کنی.الان زن های زیادی هستند که سرپرست زندگی خودشون هستند یا کمک خرج همسر یا پدرشون هستند در حالی که مومن و عفیف هستند و فکر گناه هم نمی کنند یعنی کار می کنند و زحمت می کشند تا به گناه نیفتند. عزیزم فکر نکن که فقط شما در این شرایط قرار داری متاسفانه زنان و دختران و مردان زیادی هستند که به خاطر شرایط بد اقتصادی جامعه به این مشکل گرفتار هستند. یکی از این نمونه ها یکی از اقوام خودم بود که شرایط سخت اقتصادی و پدر بی مسئولیت داشت طوری که پدر خانواده اصلا به فکر فرزندانش نبود و مادرشون به سختی و با کار خودش اونا رو بزرگ کرد و دقیقا مثل شما به خاطر فقر رفت آمدی با اقوام نداشتند اما بعد از دبیرستان سریعا به دنبال کار حلال رفتن و به خاطر کار و زحمات خودشون خدا رو شکر الان وضع مالی ابرومندی دارند.
وَلَا تَقُولُوا لِمَا تَصِفُ أَلْسِنَتُکُمُ الْکَذِبَ هَٰذَا حَلَالٌ وَهَٰذَا حَرَامٌ لِتَفْتَرُوا عَلَى اللَّهِ الْکَذِبَ ۚ إِنَّ الَّذِینَ یَفْتَرُونَ عَلَى اللَّهِ الْکَذِبَ لَا یُفْلِحُونَ.وبا هر دروغى که به زبانتان مى‌آید نگویید: این حلال است وآن حرام، تا بر خدا دروغ بسته باشید. زیرا کسانى که بر خداوند دروغ مى‌بندند رستگار نمى‌شوند.(نحل/116)
احکام مهریه مفهوم مهریه به مالی که مرد در هنگام وقوع عقد نکاح به زوجه خود می‌پردازد یا مکلف به پرداخت آن می‌شود، مهریه می گویند. خداوند در قرآن می فرماید: “زنانى را که از آنها تمتع مى‏ گیرید واجب است که مهرشان را بدهید.(نساء/24)
احکام مهریه مفهوم مهریه به مالی که مرد در هنگام وقوع عقد نکاح به زوجه خود می‌پردازد یا مکلف به پرداخت آن می‌شود، مهریه می گویند. خداوند در قرآن می فرماید: “زنانى را که از آنها تمتع مى‏ گیرید واجب است که مهرشان را بدهید.(نساء/24)
مهریه در قرآن چنانکه از فرهنگ موضوعی قرآن کریم بر می آید کلمه ای مهر عینا در قرآن مجید به کار نرفته است. بلکه در قرآن از مهر به عنوان «صدقات » در آیه ی چهارم از سوره نساء یاد شده و در آیات مختلف تحت عنوان «اجور» آمده است و اطلاق اجور بیشتر در مورد متعه و ازدواج با کنیزان است. اما کلمه ی دیگری نیز که به جای مهر به کار می رود «صداق » ، به فتح اول یا کسر اول است که آن را نیز این گونه تعریف کرده اند که: «مالی است که مرد در عقد ازدواج به زن می دهد .» و آیه ی چهارم سوره ی مبارکه ی نساء به آن اشاره دارد: «آتوا النساء صدقاتهن نحلة » صدقه، به ضم دال، از ماده ای صدق است و بر آن جهت به مهر صداق گفته یا صدقه گفته می شود که نشانه ی راستین بودن علاقه ی مرد است، بعضی از مفسرین مانند صاحب کشاف به این نکته تصریح کرده اند . مهر علاوه بر صداق و اجرت، فریضه نامیده می شود . مانند کلام قرآن مجید: «و ان طلقتموهن من قبل ان تمسوهن و قد فرضتم لهن فریضة فنصف ما فرضتم .» اما کلمه نحله در سوره ی مبارکه ی نساء آیه ی 4 کاملا تصریح می کند که مهر هیچ عنوانی جز عنوان تقدیمی و عطیه و هدیه ندارد .
مهریه در قرآن چنانکه از فرهنگ موضوعی قرآن کریم بر می آید کلمه ای مهر عینا در قرآن مجید به کار نرفته است. بلکه در قرآن از مهر به عنوان «صدقات » در آیه ی چهارم از سوره نساء یاد شده و در آیات مختلف تحت عنوان «اجور» آمده است و اطلاق اجور بیشتر در مورد متعه و ازدواج با کنیزان است. اما کلمه ی دیگری نیز که به جای مهر به کار می رود «صداق » ، به فتح اول یا کسر اول است که آن را نیز این گونه تعریف کرده اند که: «مالی است که مرد در عقد ازدواج به زن می دهد .» و آیه ی چهارم سوره ی مبارکه ی نساء به آن اشاره دارد: «آتوا النساء صدقاتهن نحلة » صدقه، به ضم دال، از ماده ای صدق است و بر آن جهت به مهر صداق گفته یا صدقه گفته می شود که نشانه ی راستین بودن علاقه ی مرد است، بعضی از مفسرین مانند صاحب کشاف به این نکته تصریح کرده اند . مهر علاوه بر صداق و اجرت، فریضه نامیده می شود . مانند کلام قرآن مجید: «و ان طلقتموهن من قبل ان تمسوهن و قد فرضتم لهن فریضة فنصف ما فرضتم .» اما کلمه نحله در سوره ی مبارکه ی نساء آیه ی 4 کاملا تصریح می کند که مهر هیچ عنوانی جز عنوان تقدیمی و عطیه و هدیه ندارد .
جایگاه مهریه یکی از سنن بسیار کهن در روابط خانوادگی بشری این است که مرد هنگام ازدواج برای زن مالی را به عنوان مهر قائل می شده است و چیزی از مال خود به زن یا پدرزن خویش می پرداخته است.در بیشتر اقوام معمول بوده که شوهر آینده قبل از ازدواج به ولی زن یا به خود زوجه ی آینده هدیه هایی می داده است . در کیش یهود مبلغی به عنوان «خطوبا» که همسان ریشه خطبه به کسر اول یعنی خواستگاری است می داند و مهر را به خود زن تسلیم می کردند .
جایگاه مهریه یکی از سنن بسیار کهن در روابط خانوادگی بشری این است که مرد هنگام ازدواج برای زن مالی را به عنوان مهر قائل می شده است و چیزی از مال خود به زن یا پدرزن خویش می پرداخته است.در بیشتر اقوام معمول بوده که شوهر آینده قبل از ازدواج به ولی زن یا به خود زوجه ی آینده هدیه هایی می داده است . در کیش یهود مبلغی به عنوان «خطوبا» که همسان ریشه خطبه به کسر اول یعنی خواستگاری است می داند و مهر را به خود زن تسلیم می کردند .
مقدار مهریه امام باقر فرمودند: «الصداق ما تراضا علیه قل او کثر» یعنی آنچه طرفین ازدواج به آن راضی می شوند کم باشد یا زیاد همان مهریه است . البته مهریه تا هر اندازه چه باشد اشکالی ندارد . سوره ی مبارکه نساء آیه ی 20;«و ان اردتم استبدال زوج مکان و آتیتم احداهن قنطارا فلا تاخذوا منه شیئا اتاخذونه بهتانا و اثما مبینا; اگر خواستید زنی را رها کرده و زنی دیگر به جای او اختیار کنید و مال بسیاری مهر او کرده اید البته نباید چیزی از او باز گیرید آیا بوسیله تهمت زدن به زن مهر او را می گیرند و این گناهی فاش و زشتی اینکار آشکار است .» دلیل است بر آن که زیاد بودن مهریه تا هر اندازه هیچ اشکالی ندارد . اما دلایل دیگری نیز هست که می تواند به صورت وجوب یا استحباب اندازه ی مهریه را تحدید کند . مثلا اگر زیاد بودن مهریه ایجاد عسر و حرج می کند یا اگر مانع ازدواج دختر باشد و او را به امر نامشروع به کشاند یا نوعی اسراف و تبذیر و تجملات ناروا در جامعه ایجاد کند . که برای تشخیص موارد آن ها باید به فتوای اهل فتوی مراجعه نمود .
مقدار مهریه امام باقر فرمودند: «الصداق ما تراضا علیه قل او کثر» یعنی آنچه طرفین ازدواج به آن راضی می شوند کم باشد یا زیاد همان مهریه است . البته مهریه تا هر اندازه چه باشد اشکالی ندارد . سوره ی مبارکه نساء آیه ی 20;«و ان اردتم استبدال زوج مکان و آتیتم احداهن قنطارا فلا تاخذوا منه شیئا اتاخذونه بهتانا و اثما مبینا; اگر خواستید زنی را رها کرده و زنی دیگر به جای او اختیار کنید و مال بسیاری مهر او کرده اید البته نباید چیزی از او باز گیرید آیا بوسیله تهمت زدن به زن مهر او را می گیرند و این گناهی فاش و زشتی اینکار آشکار است .» دلیل است بر آن که زیاد بودن مهریه تا هر اندازه هیچ اشکالی ندارد . اما دلایل دیگری نیز هست که می تواند به صورت وجوب یا استحباب اندازه ی مهریه را تحدید کند . مثلا اگر زیاد بودن مهریه ایجاد عسر و حرج می کند یا اگر مانع ازدواج دختر باشد و او را به امر نامشروع به کشاند یا نوعی اسراف و تبذیر و تجملات ناروا در جامعه ایجاد کند . که برای تشخیص موارد آن ها باید به فتوای اهل فتوی مراجعه نمود .
نپرداختن مهریه نپرداختن مهریه که ملک خاص زن است در قرآن مجید به نام ظلم و گناه آشکار خوانده شده است . نه تنها مهریه را باید اداء کرد بلکه هر مال و ملک دیگر زن را، و چون بعضی خیال می کردند و شاید هم خیال کنند که مهریه یک حق سرسری است که می توان از پرداختن آن طفره رفت خداوند متعالدر آیه ی کریمه تاکیدا هشدار داده است که چنین نیست و مهریه ملک و مال زن است و نپرداختن مهریه یا باز پس گرفتن آن ظلم و گناه آشکار است . مهریه زن نحله و عطای خداوند است که به او داده شده است و مرد هیچ منتی بر او ندارد; مالی که خداوند به زن عطا فرموده و در عهده مرد قرار داده تا به او بدهد مگر آن که با رغبت و میل چیزی از آن را به مرد ببخشد .گفتیم که مهریه عطیه الهی و مال خاص زن است و هیچ کس بی رضای او حق تصرف در آن را ندارد از امام رضا (ع) درباره ی مردی که دختر خود را تزویج کرده پرسیدند: که آیا می تواند در مهریه او تصرف کند؟ فرمودند روا نیست.امام صادق (ع) فرمودند: پیغمبر اکرم (ص) فرموده، خداوند هر گناهی را در روز قیامت می بخشد مگر مهریه ی زن را که اگر نداده باشند و کسی را که مزد کارگر را خورده باشد و کسی را که آزادی را فروخته باشد . سیستم مهریه اسلام خاص خودش اشت . یکی از مسلمات دین اسلام این است که مرد حقی به مال زن ندارد . نه می تواند به او فرمان دهد که برای من فلان کار را بکن و نه اگر زن کاری کرد که به موجب آن کار ثروتی به او تعلق گرفت مرد حق دارد که بدون رضای زن در آن ثروت تصرف کند و از این جهت زن و مرد وضع مساوی دارند . و بر خلاف رسم معمول در اروپای مسیحی که تا اوایل قرن بیستم رواج داشت، زن شوهردار از نظر اسلام در معاملات و روابط حقوقی خود تحت قیمومیت شوهر نیست، در انجام معاملات خود استقلال و آزادی کامل دارد .
نپرداختن مهریه نپرداختن مهریه که ملک خاص زن است در قرآن مجید به نام ظلم و گناه آشکار خوانده شده است . نه تنها مهریه را باید اداء کرد بلکه هر مال و ملک دیگر زن را، و چون بعضی خیال می کردند و شاید هم خیال کنند که مهریه یک حق سرسری است که می توان از پرداختن آن طفره رفت خداوند متعالدر آیه ی کریمه تاکیدا هشدار داده است که چنین نیست و مهریه ملک و مال زن است و نپرداختن مهریه یا باز پس گرفتن آن ظلم و گناه آشکار است . مهریه زن نحله و عطای خداوند است که به او داده شده است و مرد هیچ منتی بر او ندارد; مالی که خداوند به زن عطا فرموده و در عهده مرد قرار داده تا به او بدهد مگر آن که با رغبت و میل چیزی از آن را به مرد ببخشد .گفتیم که مهریه عطیه الهی و مال خاص زن است و هیچ کس بی رضای او حق تصرف در آن را ندارد از امام رضا (ع) درباره ی مردی که دختر خود را تزویج کرده پرسیدند: که آیا می تواند در مهریه او تصرف کند؟ فرمودند روا نیست.امام صادق (ع) فرمودند: پیغمبر اکرم (ص) فرموده، خداوند هر گناهی را در روز قیامت می بخشد مگر مهریه ی زن را که اگر نداده باشند و کسی را که مزد کارگر را خورده باشد و کسی را که آزادی را فروخته باشد . سیستم مهریه اسلام خاص خودش اشت . یکی از مسلمات دین اسلام این است که مرد حقی به مال زن ندارد . نه می تواند به او فرمان دهد که برای من فلان کار را بکن و نه اگر زن کاری کرد که به موجب آن کار ثروتی به او تعلق گرفت مرد حق دارد که بدون رضای زن در آن ثروت تصرف کند و از این جهت زن و مرد وضع مساوی دارند . و بر خلاف رسم معمول در اروپای مسیحی که تا اوایل قرن بیستم رواج داشت، زن شوهردار از نظر اسلام در معاملات و روابط حقوقی خود تحت قیمومیت شوهر نیست، در انجام معاملات خود استقلال و آزادی کامل دارد .
2810