بیماری های ناشی از افزایش سودا در بدن
سودا در بدن از چند راه افزایش می یابد:
1. غلظت خود سودا، یعنی فرد، مواد حاوی سودا زیاد بخورد؛
2. اگر خون که در کل بدن جریان دارد، در معرض حرارت قرار بگیرد، تبدیل به سودا می شود؛ مثل کارگر نانوایی یا کشاورزها. یا اگر خون در مغز بسوزد و تبدیل به سودا شود؛ مثل تماس با صدای مداوم و سنگین در کارخانه ها؛
3. سودای دیگر از راه سوخته شدن صفرا به وجود می آید؛ به این صورت که اگر صفرا خیلی بالا برود و بیش از حد باشد، می تواند به سودا تبدیل شود. بنابراین صفرای بالا را باید در مراحل اولیه درمان کرد تا به سودا تبدیل نشود؛
4. اگر بلغم غلیظ شود و رسوب کند، می تواند به سودا تبدیل شود.
سودا به هر دلیلی در بدن بالا رفت، می تواند بیماری های زیر را ایجاد کند:
الف) اگر سودا در سر زیاد باشد، می تواند باعث کم خوابی شود، اگر مقداری افزایش پیدا کند، می تواند باعث افزایش درک صدا در سر و احساس مداوم وز وز در گوش باشد. در بینی می تواند باعث افزایش قدرت بویایی شود؛ این افراد همیشه بوهای خیلی ضعیف را هم استشمام می کنند.
ب) سودا در عروق ریز رسوب می کند. در دور چشم باعث سیاهی می شود که اگر خونش رقیق شده و سودا بیرون رود، این حلقه سیاه از بین می رود. در پیری این سودا شبیه دانه های عدس بوده در کل پوست منتشر می شود.
سودا در عروق انتهایی می تواند باعث ایجاد واریس پا و در دستگاه گوارش باعث ایجاد بواسیر شود.
ج) سودا در پوست باعث ایجاد اگزمای سودایی می شود، مثل بیماری صدف (سوریاسیس) یا بیماری لوپوس.
د) سودا در مغز باعث افزایش تصویرگری (هالوسیناسیون) می شود. به طور کلی 70% منشأ بیماری های اعصاب و روان افزایش سودا می باشد؛ مثل وسواس، خصوصاً وسواس های فکری؛ بیماری های دو قطبی مثل افسردگی ـ سرخوشی، انواع افسردگی ها و یا انواع تصورات نادرست مغزی.
هـ) یکی از راه های ورود سودا به بدن مصرف مواد مخدر و الکل است. مواد مخدر دارای یک گرمی ابتدایی و یک سردی انتهایی است؛ بنابراین در اثر مصرف مداوم باعث رسوب شدید سودا در بدن می شود. به همین دلیل، این افراد همیشه دارای اندام لاغر بوده و سیاه چرده، خواب آلود، دارای تصورات نادرست و تصویرگری غلط مغزی هستند.
الکل نیز همین تأثیر را بر بدن می گذارد، بنابراین برای بیرون کردن اثرات سمی الکی از بدن باید درمان سودا کرد.
و) اگر سودا بیش از حد در بدن رسوب کند و درمان نشود، می تواند منشأ انواع سرطان ها در بدن باشد. بافت سرطانی مزاجش سوداست و سرطان در هر عضو، ناشی از رسوب سودا در آن عضو است. از این رو برای جلوگیری از بروز سرطان باید سودا را از همان ابتدا که کم است، از بدن بیرون کنیم. یکی از راه های دفع سودا در بدن، مزاج نرم و خوب کار کردن گوارش و روده هاست؛ یعنی یبوست و خشکی مزاج یکی از عوارض رسوب سودا می باشد. اگر افراد بخواهند همیشه سالم و شاداب باشند، باید از یبوست پیشگیری کنند.
تغذیه سودایی مزاج ها
این افراد باید از خوردن غذا های چرب ، شور ،مانده و بیات به خصوص گوشت ، ماهی دودی ، شیرینی جات مصنوعی ، ادویه جات ، چای و نیز خوردن قرص های جلوگیری نیز خودداری کنند و در عوض بیشتر از مسهل های گیاهی مانند قدومه شیرازی ، بارهنگ ، تخم ریحان و مرو استفاده کنند و بین نوشیدنی ها از نوشیدن مایعات به خصوص آب یخ ، نوشابه های گاز دار و دوغ خودداری کنند . این افراد باید از مصرف کشک و ماست نیز پرهیز کنند . مصرف پنیر با چای شیرین برای این افراد بسیار زیان آور است زیرا رسوبات خون در این نوع افراد افزایش می یابد و اکثرا دچار یبوست مزاج می شوند
در عوض استفاده از غذاهای گیاهی مانند : آلو ، اسفناج ، کدو تنبل ، هویج فرنگی پخته بسیار مفید است .کلیه غذاهای گرمی بخش مانند : گوشت شتر ، گوشت گوسفند ، کبوتر ، سار ، گنجشک . در صورت مصرف برنج ساده ، حتما از شوید ، زیره سیاه استفاده شود . سبزیجات گرم مانند : نعنا ، ریحان ، ترخون ، مرزه ، جعفری و تره ، انواع کلم ، ساقه کرفس و نیز خورن عسل ، توت سفید ، کشمش ، انجیر ، خرما ، هل ، دارچین ، زعفران و آفتیمون و استفاده از بذر های ملین مانند قدومه شیرازی .