2777
2789
عنوان

پاسخگویی به سوالات شرعی

| مشاهده متن کامل بحث + 48441 بازدید | 3155 پست
سلام عزیزم من امروز نمازشب اول قبرخوندم برای یه بنده خدایی ولی یادم رفت بعدازسلام بگم وبعث ثوابها ال ...

سلام دوست من

مهم نیت شما بوده

ان شاالله رسیده به اون مرحوم

منم یه مادرم .  پسرمو دوسش دارم . ولی عزیزمو . به دست بی بی میسپارم . بی بی قبول کنه . بشه مدافع حرم... یه روزی به منم میگن مادر شهید ان شاالله...مادر که باشی ، آرمانت که شهادت باشد ، همت و چمران میپرورانی ... پای خاندان علی که در میان باشد ، خودم بند پوتین هایت را محکم میبندم میوه دلم ...   (واسه اونایی که میگن چرا آرزوی مرگ بچه تو میکنی میگم که شهادت و مرگ باهم فرق دارن . قبل ازاینکه قضاوت کنین ، درباره اجر شهید و فرقش با موت ، تحقیق کنین و بعد کنایه بزنین.)
سلام دوست من مهم نیت شما بوده ان شاالله رسیده به اون مرحوم

ممنونم ازجوابتون عزیزم.اتفاقا همه ش توی ذهنم بودنمیدونم چطوریادم رفت آخرش این ذکر روبگم فکرکنم دارم آلزایمرمیگیرم😕

به کسی سپاردل را که دلت نگه بدارد

بچه‌ها، باورم نمی‌شه!!!!

دیروز جاریمو دیدم، انقدر لاغر شده بود که واقعاً شوکه شدم! 😳 

از خواهرشوهرم پرسیدم چطور تونسته انقدر وزن کم کنه و لباس‌های خوشگلش اندازش بشه. گفت با اپلیکیشن "زیره" رژیم گرفته.منم سریع از کافه بازار دانلودش کردم و رژیممو شروع کردم، تا الان که خیلی راضی بودم، تازه الان تخفیفم دارن!

بچه ها شما هم می‌تونید با زدن روی این لینک شروع کنید

سلام

یه سوال داشتم

من امروز دوبار ترشح قهوه ای داشتم رفتم غسل کردم ولی الان ک رفتم دستشویی دوباره ترشح قهوه ای دیدم الان باید چیکار کنم برا نمازم؟

مرا از رنج های عاشقی بیهوده ترساندی، فقط سربسته می گویم،   طبیب ازخون نمیترسد.
سلام انشاالله که قبوله  خدا رحمتشون کنه

سلام بانوی عزیز

من دارم برای ازمونی میخونم ،الان معارف هستم،تفاوت حسن فعل و فاعلی رو برام میگین به زبان ساده و مثال ساده،،،البته اگر براتون مقدوره خودم هرچی این مبحث رو میخونم متوجه نمیشم

اینقدر بدم میاد وقتی دارم با آهنگ میخونم،،،خوانندهه اشتباه میخونه

سلام دوستان عزیز

من به تازگی یک پیج قرآنی در ایسنتاگرام به آی دی quranfar30 درست کردم و روزی یک صفحه قرآن كريم رو با یک کلیپ جذاب پست میذارم .

ممنون میشم اگر شما هم لطف کنید و برای ترویج و اشاعه کلام خدا کمک کنید و این پیج رو فالو کنید و اگر خوشتون اومد به دوستانتون هم معرفی کنید.

لطفا ً در كنار تمام پيجهايي كه فالو داريد، اين پيج رو هم فالو كنيد

التماس دعا

یا حق

🌹🌺❤️🙏🏻

https://instagram.com/quranfar30?igshid=gulhx5rnk539

سلام بانوی عزیز من دارم برای ازمونی میخونم ،الان معارف هستم،تفاوت حسن فعل و فاعلی رو برام میگین به ...

سلام

هر کاری که آدم انجام میده دو جنبه داره.یکی درباره ذات و و خود عمل هست.که خوبه یا بد؟

یک جنبه هم درباره نیت و هدف انسانی هست که این عمل رو انجام داده.

به اولی میگند حسن فعلی.به دومی هم گفتند حسن فاعلی.

مثلا فرض کنید شما یک مدرسه میسازید......

اینکه ساخت مدرسه خوبه یا نه و جامعه نظرش درباره مدرسه ساختن چیه میشه حسن فعلی.طبیعتا مدرسه سازی یک فعل پسندیده است،پس حسن فعلی داره.

اما نیت شما هم مهمه.هدف شما رضای خدا بوده یا از روی ریا؟اگر نیت شما خدا بوده حسن فاعلی داشته.اگر به خاطر تعریف مردم بوده و اینکه یک وجهه اجتماعی و مقبول به دست بیارید حسن فاعلی نداشته.

پس در حسن فعلی یعنی خوب و بد بودن یک عمل بررسی میشه و در حسن فاعلی نیت فاعل.

ممکنه یک عمل خوب باشه،نیت فاعل نه.

یا اینکه عمل قبیح باشه،اما نیت فاعل خوب.

یا هم عمل و هم نیت هر دو خوب یا هر دو بد باشه.

برای سعادت هم هر دو حسن فعلی و فاعلی باید با هم موجود باشه.: ایمان و عمل صالح

اگر متوجه نشدید بفرمایید تا مثال دیگه ای بزنم.

سخت است فهماندن نکته ای به کسی که منافعش در نفهمیدن است.......دیندار آن است که در کشاکش بلا دیندار بماند وگرنه در هنگام راحت و فراغت و صلح و سلم چه بسیارند اهل دین، آنجا که شرط دینداری جز نمازی غراب وار و روزی چند گرسنگی و تشنگی و طوافی چند برگرد خانه ای سنگی نباشد....
سلام هر کاری که آدم انجام میده دو جنبه داره.یکی درباره ذات و و خود عمل هست.که خوبه یا بد؟ یک جنبه ...

بانو جون خیلی خوب توضیح دادی ممنون بله متوجه شدم💗

یکی هم حرکت جوهری رو مشکل دارم اگر حوصله دارین اینم همینطور ساده برام مثال میزنین،شرمنده البته اگر وقتشو دارین

بانو جون خیلی خوب توضیح دادی ممنون بله متوجه شدم💗 یکی هم حرکت جوهری رو مشکل دارم اگر حوصله دارین ا ...

خواهش میکنم

برای اینکه بفهمید حرکت جوهری چیه اول لازمه که معنای حرکت و جوهر رو بدونید.

حرکت یعنی خروج تدریجی شی از قوه به فعل.مثلا دانه سیب که تبدیل به درخت میشه.دانه قوه درخت شدن رو داشته و زمانی که تبدیل به درخت سیب شد،به فعلیت رسید.به این تغییر حرکت میگند.

میدونید که جوهر داریم و عرض.

عرض یعنی ماهیتی که برای محقق شدن نیاز به موضوع خارجی داره.مثل رنگ ها.شما وقتی میتونید درکی از رنگ قرمز داشته باشید که دیوار قرمز رنگ رو ببینید.این رنگ قرمز فقط با وجود یک شی خارجی و وجود دیوار هست که اتفاق میفته.

در مقابل عرض جوهر قرار داره.جوهر یعنی ماهیتی که برای محقق شدن نیاز به موضوع خارجی نداره.مثل عقل...شما عقل رو نمیبینید،بلکه فقط آثار وجود عقل دیده میشه.

پنج جوهر وجود داره: ماده،صورت، جسم،نفس و عقل.

جوهر ذات و اساس عالم هست.یعنی عالم از جواهر تشکیل شده.ذات هر شئی جوهر هست.

حالا ببینیم حرکت جوهری یعنی چی؟

حرکت جوهری یعنی تغییر و حرکت در جواهر.خروج تدریجی قوه به فعل در جوهر میشه حرکت جوهری.جواهر لحظه به لحظه و بدون توقف در حال تغییرند.همونطور که اعراض در حال تغییرند.

حرکت جوهری میگه تغیبر در اعراض به خاطر تغییر در جوهر هست.مثل اگر رنگ یک شی عوض میشه به خاطر تغییر جوهرش هست

یک مثال ساده بزنم برای تقریب به ذهن....

ذغال رو حتما دیدید،وقتی آتش بگیره شما یک شعله میبینید از اول تا آخر،در حالیکه هر لحظه ای که شعله میگیره یک شعله جدیده و در آخر تبدیل به خاکستر میشه.این تغییر و تبدیل ذغال به خاکستر یعنی حرکت جوهری.ذات عوض شده

مثال بعدی‌.....

فرض کنید یک سیب سبز روی شاخه درخت میبینید.دو هفته بعد میبینید که این سیب قرمز رنگ شده و بزرگتر و شیرینتر.

این تغییر در کیفیت و رنگ سیب به خاطر تغییر ذاتی و جوهری هست.جوهر سیب(ماده سیب) تغییر کرده و حرکت داشته که عرض هم عوض شده.

سخت است فهماندن نکته ای به کسی که منافعش در نفهمیدن است.......دیندار آن است که در کشاکش بلا دیندار بماند وگرنه در هنگام راحت و فراغت و صلح و سلم چه بسیارند اهل دین، آنجا که شرط دینداری جز نمازی غراب وار و روزی چند گرسنگی و تشنگی و طوافی چند برگرد خانه ای سنگی نباشد....
خواهش میکنم برای اینکه بفهمید حرکت جوهری چیه اول لازمه که معنای حرکت و جوهر رو بدونید. حرکت یعنی خ ...

تشکر از توضیحاتتون عزیزم

خیلی خوب موضوع رو باز کردی مثالهاتون عالی بود ...یه دنیا ممنونم😍

تشکر از توضیحاتتون عزیزم خیلی خوب موضوع رو باز کردی مثالهاتون عالی بود ...یه دنیا ممنونم ...

سلامت باشید.

سلامت باشید.

سلام میشه سوالمو جواب بدید

خیلی واجبه 

لطفاااااااا 

من شنیدم وسط ماه نباید اقدام به بچه کرد؟؟؟

حالا به دلایلی 

سوال من اینه اگه مثلا فردا شب از ساعت ۱۲ بگذره وارد ۱۶ ماه بشیم اقدام کرد مشکلی نیس؟؟؟

امام زمان عزیز زودتر ظهور کن ،🌹🌹🌹                              راستی قد من ۱۸۴ سانته ،😐                                             
سلام میشه سوالمو جواب بدید خیلی واجبه  لطفاااااااا  من شنیدم وسط ماه نباید اقدام به بچه ...

سلام شب نیمه،اول و آخر ماه قمری کراهت داره

سلام شب نیمه،اول و آخر ماه قمری کراهت داره

خب فردا شب که از ساعت ۱۲به بعد که ۱۵هم تموم میشه وارد ۱۶ میشیم دیگه وسط ماه محسوب نمیشه؟؟

امام زمان عزیز زودتر ظهور کن ،🌹🌹🌹                              راستی قد من ۱۸۴ سانته ،😐