2777
2789
عنوان

همه مامانهائی که کوچولوی متولد 85 دارن بیان با هم آشنا بشیم

| مشاهده متن کامل بحث + 752708 بازدید | 19721 پست
دقیقا دنیل هم وقتى چیزى مطابق میلش نشه یا اینکه مثلا من متوجه منظورش نشم خیلى بهش بر میخوره.. چند بارى هم منو زده!!! البته باباشو بیشتر میزنه!!! منم خیلى از این رفتاراش ناراحت میشم اما سعى میکنم این وقتا بهش بى اعتنایى کنم ...یا وقتى چیزى رو با جیغ میگه بهش میگم که اصلا نمیفهمم چى دارى میگى!! خوب صحبت کن که بفهمم.. اونم اولش مقاومت میکنه اما بعد که میبینه جدا جوابش رو نمیدم آروم میکنه لحنش رو و دوباره خواسته اش رو میگه

وقتى در شرایطى قرار میگیره که استرسش بیشتره یا وقتى خوابش میاد از این کارا بیشتر میکنه..
ای واژه خجسته آزادی ... آیا به عمر من تو تولد خواهی یافت ؟...
آیا تو پا به پای فرزندانم رشد خواهی داشت ؟

ببینید کودک شما چگونه زندگی می‌کند

تا دریابید شما چگونه زندگی کردید

اگر کودکی با انتقاد زندگی کند، می‌آموزد که محکوم کند.

اگر با عناد و دشمنی زندگی کند، می‌آموزد که بجنگد.

اگر کودکی با ترس زندگی کند، می‌آموزد که بهراسد.

اگر کودکی با احساس ترحم زندگی کند، می‌آموزد که احساس بدبختی کند.

اگر کودکی با تمسخر زندگی کند، می‌آموزد که شرمنده باشد.

اگر کودکی با حسادت زندگی کند، می‌آموزد که حسرت به چه معنا است.

اگر کودکی با شرمندگی زندگی کند، می‌آموزد که متزلزل باشد.

اگر کودکی با عشق بدون قید و شرط زندگی کند، می‌آموزد که اعتماد به نفس داشته باشد.

اگر کودکی با تشویق بجا زندگی کند، می‌آموزد که که قدردانی کند.

اگر کودکی با بردباری زندگی کند، می‌آموزد که صبور باشد.

اگر کودکی با مقبولیت زندگی کند، می‌آموزد که عشق بورزد.

اگر کودکی با تائید زندگی کند، می‌آموزد که خودش را دوست بدارد.

اگر کودکی با شناخت زندگی کند، می‌آموزد که داشتن هدف در زندگی پر اهمیت است.

اگر کودکی با تعاون زندگی کند، می‌آموزد که سخاوتمندی یعنی چه.

اگر کودکی با صداقت و انصاف زندگی کند، می‌آموزد که حقیقت و عدالت کدام است.

اگر کودکی با ایمنی زندگی کند، می‌آموزد که به خود و اطرافیانش اعتماد داشته باشد.

اگر کودکی با دوستی و مهربانی زندگی کند، می‌آموزد که زندگی در این دنیا زیباست.

اگر شما با آرامش زندگی کنید، کودک شما می‌آموزد که بدون اضطراب زندگی کند.

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 

بعضی از والدین آخرین راه چاره را در تربیت فرزندان، تنبیه بدنی می دانند؛ اما همواره به جای تنبیه و اعمال خشونت راه بهتری هم می توان پیدا کرد. چون تنبیه بدنی عوارض متعددی در رفتار و روحیه فرزند شما به جای خواهد گذاشت.حتی اگر بسیار به ندرت کودک خود را تنبیه می کنید، حتماً این مطلب را مطالعه کنید ...

بسیاری از والدین عمداً دست به تنبیه بدنی نمی زنند. معمولاً هنگامی این رفتار از بزرگترها سر می زند که کنترل خود را از دست بدهند یا احساس ناامیدی کنند. ممکن است بابا به خاطر این که سه بار از کودک خواسته تلویزیون را خاموش کند و او توجهی نکرده عصبانی شود و کتکش بزند. یا وقتی پسر کوچولوی چهار ساله به وسط خیابان می دود شاید مامان او را بزند تا حواسش بیشتر جمع باشد.

همه پدر و مادرها می دانند که گوش نکردن کودک به حرف آنها چقدر ناراحت کننده است؛ نگرانی و دلهره از به خطر افتادن سلامت بچه هم به همین صورت. مادری که گفتیم، از این که پسرش دوباره به وسط خیابان بدود و مثل این دفعه شانس نیاورد! خیلی نگران است.

اکثر والدین حداقل یک بار فرزندشان را تنبیه بدنی کرده اند یا احساس کرده اند او یک کتک مفصل لازم دارد. اما به راستی چرا این تعداد از پدر و مادرها از تنبیه بدنی استفاده می کنند؟ شاید بگویید: چون مؤثر است. ولی واقعیت این است که اگر تنبیه بدنی مؤثر باشد فقط و فقط در کوتاه مدت تأثیرگذار است.
مــادر سمیـــرا کوچولو گهگاه او را تنبیه بدنی می کند، ولی آن سوی ماجرا این است که ، مربی او در مهدکودک مرتب باید مراقبش باشد تا بچه های دیگر را آزار ندهد!

در سال ???? یک تحقیق وسیع در مورد آثار و عوارض تنبیه به عمل آمد. خانم الیــــزابت تامســـون از مرکز ملی کـــودکان فقیر در دانشگاه کلمبیا، اطلاعات گردآوری شده طی ?? سال را مورد بــــررسی قرار داد و دریافت که:

" هر قدر کـــودک بیشتــر تنبیه شود احتمال بروز رفتار پرخاشگرانه در او بیشتر می شود. ضمناً چنین کــــودکی بیشتر رفتارهای نادرستی مثل دروغگویـــی، حقه بازی و آزار و اذیت دیگـــران را از خود نشان خواهد داد. "

کودکانی که با تنبیه بزرگ شده اند کمتر درست و نادرست را از هم تشخیص می دهند، و در غیاب والدین خود بیشتر از سایر بچه ها رفتارهای نادرست و بی ادبانه انجام می دهند.

یکی از مادران که معمولاً فرزندش را تنبیه بدنی می کند می گوید: "بچه من موقعی رفتارش درست است که او را تنبیه می کنم. اما راستش، نمی دانم رفتار درست او به خاطر ترس است یا این که واقعاً خوب و بد را از هم تشخیص داده است."

? پس چه باید کــــــرد؟

آیا جایگزین مناسبی به جای تنبیه بدنی وجود دارد؟ رفتارهایی که در ذیل آورده شده با این اعتقاد فهرست شده که یک کودک سزاوار احترام است، حتی وقتی رفتارش آنگونه که باید نیست.

? سعـــی کنید در رفتـــارتان ملایــم و مهـــربان باشید.

وقتی تن (TONE) صدایتان عادی و طبیعی باشد کودک بهتر حرفتان را می شنود.

? کمــــی تأمـــل کنید.

یک مکث کوتاه در عکس العمل و اندکی صبر هنگام هیجان، می تواند گره گشا باشد. چه اشکالی دارد که بگوییم: الآن برای مواجهه و حل این مسئله خیلی ناراحت هستم و موقعیت مناسب نیست. بعداً در موردش صحبت می کنیم.

? به او بیــــامــــــــوزید.

به جای مجازات او به خاطر کار نادرستش، کار درست را به او یاد بدهید. مثلاً بگویید: وقتی اسباب بازی هایت را در اتاق پذیرایی رها می کنی من این کارت را نمی پسندم. دوست دارم دفعه بعد آنها را در کمد بگذاری.

? مثبت باشیـــد.

به جای آنکه بگویید :چند مرتبه باید به تو بگویم که دندانهایت را مسواک بزنی؟! می توانید بگویید :دندان های قشنگت را مسواک بزن که همین طور قشنگ بماند. بعد منو خبر کن که بعد از تو مسواک بزنم.

? تـــــــوضیح به جای تهــــــدید .

می توانید با یک توضیح مختصر، علت زشتی رفتار او را روشن کنید تا در ذهنش دلیلی برای تغییر رفتار داشته باشد.

? از عصبــــانیت دوری کنید.

به جای تمرکز روی اشتباه یا رفتار نادرست کودک، که شما را برای هیجان و عکس العمل احساسی آماده می کند، از هر یک از موارد خطای فرزندتان به عنوان موقعیت خوبی جهت راهنمایی او و فراگیری استفاده کنید.

? انگیــــــزه بدهید.

به او با جملات خاصی انگیزه بدهید و صحبت های تشویق کننده داشته باشید.

? انعطاف پــــذیـــــر باشید.

وقتی کودک می پرسد: می تونم این برنامه تلویزیون رو تا آخر ببینم، بعد بریم بیرون؟ منطقی باشید.اگر فرصت دارید، به درخواستش جواب مثبت بدهید.بدین ترتیب کودک رفته رفته با هنر گفتگو و مذاکره آشنا میشود.

? از لجبــــازی و زورآزمایــــی بپـــرهیزید.

هیچ کاری مخربتر و بی فایده تر از زور آزمایی با فرزند نیست. او را به همکاری کردن تشویق کنید. مثلاً می توان گفت : من مشکلی دارم. من دوست دارم تو پیراهن تمیزی بپوشی ولی می بینم که تو باز هم همون قبلی رو می پوشی. به نظرت چطور می شه این مسئله رو رفع کرد؟ وقتی مشکل را با کودک در میان بگذارید احتمالاً بیشتر علاقه مند می شود که در حل آن کمک کند و با شما همکاری کند.

? زیــــــــرک باشید.

اگر عملکرد فعلی شما اثر ندارد با زیرکی راه دیگری پیدا کنید. تغییر خط مشی شما آسان تر است تا این که همیشه بخواهید اول او تغییر کند. از خودتان بپرسید: چه کار دیگری می توانم بکنم تا او را به عکس العمل بهتری ترغیب کند؟

? نکتــــــه:

در رابطه با مجازات کــــودک این سه قاعـــده را به یاد داشته باشید:

? هنگــام عصبانیت از مجازات بپـــرهیزید.

? بـــرای تلافـــی کــــردن یا انتقـــام گرفتن، مجازات نکنید.

? همیشه مجازات شدیدتـــر، مجازات بهتـــر نیست.
سلام مامانای گل
مامان امیر علی جون خوشحالم که داری میای ایران امیدوارم ایران بهتون خوش بگذره عروسی خواهرتون هم پیشاپیش تبریک میگم انشاله که خوشبخت بشن این واکسن که گفتی چی هست ؟من غیر از مواردی که توی کارت رشد هست وهمه بچه های اینجا میزنن دیگه هیچی واسه پوریا نزدم حتی سرماخوردگی
اینم برای مامانی گلی که مثل خودم نگران بد غذایی بچه هاشون هستند
* فرزند من خیلی کم غذا می‌خورد، و بیشتر در حال فعالیت است، از لحاظ ظاهری کوچک به نظر می‌رسد، من خیلی نگران سلامتی فرزندم هستم، چه باید بکنم؟

شاید این سوالی است که بسیاری از مادران جوان دارند و هنوز هم در سراسر دنیا هیچ مادری پیدا نمی‌شود که به‌طور کامل بداند که کدام غذا و به چه میزان برای کودکشان مناسب است. تا رشد او به‌خوبی صورت بگیرد.

حال ما به شما کمک خواهیم کرد که به حل این مشکلی بپردازید.

نخست علل بی‌اشتهایی کودکان را روشن می‌سازیم و سپس به بررسی نیازهای تغذیه‌ای کودکان می‌پردازیم.

علل بی‌اشتهایی کودکان
برای حل هر مشکلی نیاز است که ابتدا علت آن را متوجه شویم. مادری که کودکش به اندازه کافی غذا نمی‌خورد و از رشد نرمال کودکش دل‌نگرانی می‌باشد، به پزشک متخصص تغذیه مراجعه نموده و در این صورت پزشک در خصوص عادت کودک از او سوالاتی را خواهد کرد.

- ساعات غذا خوردن کودکتان چگونه است؟

- مقدار غذایی که در هر وعده می‌خورد به چه میزان می‌باشد؟

- در بین وعده‌های غذایی چه چیزهایی مصرف می‌کند؟

و مادر کودک باید به دقت به سوالات پزشک پاسخ بدهد. و اما علل متفاوتی برای بی‌اشتهایی کودکان به غذا وجود دارد.

علت اول: وجود نوعی بیماری در کودک است.

هر نوع بیماری یادآوری مصرفی‌ای که موجب زخم‌های دهان، تغییر حس چشایی کودک، کاهش اشتها، تهوع و استفراغ شود و البته وجود تب خفیف نیز موجب کاهش اشتهای کودک می‌گردد. در طول دوران مریضی با نقاهت، به دلیل کمتر شدن فعالیت کودک، او طبعا اشتهای کمتری نسبت به غذا خوردن پیدا می‌کند. ولی نگران نباشید؛ بازسازی بدن کودکان بسیار سریع است. پس از بهبود بیماری، با مراقبت بیشتر شما، کودکتان به راحتی به وضعیت اولیه خود بازمی‌گردد. فقط باید توجه داشته باشید، کمبود غذایی او به (سوءتغذیه) منجر نشود، که اثرات مخرب آن به سختی جبران‌پذیر می‌باشد.

بچه‌ای که صبح تا شب یک گوشه نشسته و کمتر جنب‌وجوش دارد، به طبع با بچه‌ای که فعالیت و جنب‌وجوش بیشتری داشته، به غذا میل و اشتیاق بیشتر نشان می‌دهد، برای تعیین نیازهای تغذیه‌ای کودک در مرحله نخست باید از میزان رشد و وزن او مطمئن شویم
علت دوم: وجود سوء جذب با حساسیت‌های غذایی در کودک، ممکن است روده‌های کودک، به یک نوع ماده‌غذایی نظیر پروتئین موجود در گندم (گلوش) حساسیت داشته باشد.

از این رو مواد غذایی به راحتی جذب دیواره روده نمی‌شود و در اثر مصرف یک ماده غذایی خاص، در بدنش عوارض خاصی به وجود آمده که موجب‌ ترس کودک از خوردن آن غذا می‌شود.

برای اطمینان از عدم وجود چنین حالتی، باید برنامه غذایی و میزان مصرف از هر غذا را در طول مدت 3هفته یادداشت کنید، به این ترتیب متوجه خواهید شد چه غذاهایی را کودکتان دوست ندارد، یا کمتر راغب خوردن آن می‌باشد، و چه نوع غذاهایی، را بهتر می‌خورد، و میلش می‌کشد. بدین ترتیب، برنامه غذایی که برای کودک تعیین خواهید کرد، براساس علایق او و به روش جانشینی (کمکی) خواهد بود.

علت سوم: در دسترس نبودن غذاهای کافی و سالم برای کودک.

گاهی اوقات والدین غذای کافی و مقوی در اختیار کودک خود نمی‌گذارند و یا از مواد غذایی سالم، نظیر سبزیجات شسته و میوه‌ها، دانه‌‌های مقوی مثل آجیل و لبنیات تازه، و... را در اختیار کودک خود قرار نمی‌دهند، کودک با خوردن پفک، چیپس، بستی، شکلات و... که کالری زیادی دارد، کمی خودش را سیر می‌کند و آنگاه دیگر نباید از او انتظار داشت غذا بخورد.

علت چهارم: وجود فشارهای روانی به کودک

گاهی اوقات دیدن و شنیدن یک مشاجره کوچک خانوادگی، یا بروز مشکلی در بین اعضای یک خانواده، می‌تواند بر غذا خوردن کودکان، بخصوص کودک حساس و باهوش تأثیر بسزایی بگذارد.

اجبار کودک به غذا خوردن، ترساندن او از پدرش، از معلمش و دیگران و یا تهدید کردن کودک به ندادن وعده غذایی در ساعتی دیگر به خاطر نافرمانی از خوردن غذا باعث سردرد و کم‌اشتهایی و بی‌میلی در کودکان می‌گردد.

و رفتارهای غلط غذایی خانواده نظیر، وعده‌ دادن کودک به تنقلات، شیرینی در عوض خوردن غذایش، غذادادن به کودک در جلوی تلویزیون، اصرار در خوردن غذا، غذا دادن در زمان‌های نامنظم و مکان‌های گوناگون نیز می‌تواند از علل بروز و تشدید بی‌اشتهایی در کودکان گردد.

نیازهای تغذیه‌ای کودکان
از سن یک سالگی تا بلوغ: اغلب به عنوان دوران پنهان و خاموش رشد تغییر می‌شود که در این دوران، رشد فیزیکی نسبت به سال اول زندگی و دوران بلوغ کمتر است و در این زمان در واقع شکوفایی احساس و عواطف و استعداد‌های کودک آشکار می‌گردد.

معمولا کودکان بعد از یک سالگی، هر سال به‌طور متوسط، 2 تا 3 کیلوگرم افزایش وزن دارد. 6 تا 8 سانتی‌متر به قدش اضافه می‌شود، در این زمان بسیاری از والدین به دلیل تغییر در اشتهای کودک و کند شدن سرعت رشد او، نگران کاهش اشتهای فرزند خود می‌شوند، در حالی که این مسئله کاملا طبیعی بوده و تا زمانی که روند رشد کودک بر اساس جداول، رشد صعودی داشته باشد کودک شما نرمال است. شاید بسیاری از مادران پیش خود می‌گویند، کودک من به اندازه قبل غذا نمی‌خورد، کوچک‌تر که بود بیشتر غذا می‌خورد، بدقلقی نمی‌کرد و از این قبیل سوالات.

رفتارهای غلط غذایی خانواده نظیر، وعده‌ دادن کودک به تنقلات، شیرینی در عوض خوردن غذایش، غذادادن به کودک در جلوی تلویزیون، اصرار در خوردن غذا، غذا دادن در زمان‌های نامنظم و مکان‌های گوناگون نیز می‌تواند از علل بروز و تشدید بی‌اشتهایی در کودکان گردد
در پاسخ به این مادران گرامی باید خاطر نشان کنیم که در علم تغذیه این حالات طبیعی بوده و نسبت به دوران کودکی، کودک آرام‌تر شده و اگر بچه‌ای در حد معمولی اشتها داشته و غذای خود را کامل مصرف کند، دیگر نیازی به خوردن چند وعده غذا و یا غذاهای کمکی نیست. بچه‌ای که صبح تا شب یک گوشه نشسته و کمتر جنب‌وجوش دارد، به طبع با بچه‌ای که فعالیت و جنب‌وجوش بیشتری داشته، به غذا میل و اشتیاق بیشتر نشان می‌دهد، برای تعیین نیازهای تغذیه‌ای کودک در مرحله نخست باید از میزان رشد و وزن او مطمئن شویم.

متخصصین تغذیه با استفاده از جداول مختلف، میزان رشد کودک را تعیین می‌کنند.

برگرفته از: مجله زن روز

سلام ماماناى مهربون
خوبین همگى؟؟؟ کوچولوهاى گل خوبن؟

.......

سالى جون امیدوارم ایران خوش بگذره
راستش من هنوز شک دارم که H1N1 رو بهش بزنم و مثل ماریا جون از عوارضش میترسم اما خب از طرفى هم نگرانممممم چون مهد میره:(

.......

دوستان خوبم بچه هاى شما از نظر خجالتى بودن چه جورى هستن؟ تو جمع بزرگترها؟ بین کوچکتر ها و با بچه ها؟؟؟
کم رو هستن یا اجتماعى؟ تو بازى گروهى شرکت میکنن یا ترجیح میدن بیشتر نگاه کنن؟

اگه مایلین یه کم در مورد این موضوع و اینکه چه جور میشه کمک کرد که کمتر کمرو باشن صحبت کنیم؟؟
ای واژه خجسته آزادی ... آیا به عمر من تو تولد خواهی یافت ؟...
آیا تو پا به پای فرزندانم رشد خواهی داشت ؟
2810