👈تغذیه مناسب در دوران بارداری
· تنوع و تعادل در برنامه ریزی غذایی روزانه (استفاده از 5 گروه غذایی)
· استفاده از حداقل 3 گروه در هر وعده
· استفاده از غلات سبوس¬دار (این گروه علاوه بر انرژی، بخشی از پروتئین و ویتامین های گروه"ب") تامین می کند.
· طبخ برنج به صورت کته یا دمی همراه با حبوبات
· استفادهاز میوه های تازه و میوه های خشک در میان وعده، ترجیحاً خود میوه به جای آب میوه استفاده شود.
· طبخ صحیح سبزیجات و مصرف سبزیجات به طور روزانه همراه با هر وعده اصلی
· افزایش مصرف پروتئین (افزایش مصرف گروه گوشت¬ها و جانشین آن مثل پنیر – تخم مرغ – حبوبات –دانه¬ های روغنی – انواع گوشت¬ها)
· افزایشمصرف لبنیات
· استفاده بیشتراز گروه¬هایی که نیاز آنها طی بارداری افزایش می¬یابد.
· درصورت عدم مصرف ماده غذایی خاص، از جانشین آن استفاده شود.
· استفاده از روغن¬های دارای امگا3 مثل: زیتون ،کلزا ،کانولا ،کنجد.
· استفاده از نمک ید¬دار در انتهای طبخ غذا
· استفاده از مواد غذایی خانگی به جای مواد غذایی صنعتی (انواع کنسروها)
· عدممصرف مواد غذایی غیر قندی مثل: نوشابه، سس، کیک، کلوچه، شیرینی، ماءالشعیر، چیپس،پفک و ...
· مصرف غذاهای خانگی به جای غذاهای آماده و فست فودها
· آشنایی با هرم غذایی مادران باردار و شیرده
· مصرف ماهی به هفته¬ای 1 بار محدود شود. ترجیحاً از ماهی¬های قزل¬آلا پرورشی استفاده شود.
· طی دوره بارداری از مصرف جگر اجتناب شود.
· مصرف دم کرده¬های گیاهی مثل گل گاو زبان در این دوران ممنوع می¬باشد.
😊@HadiyehayeAsemani
🌹 تغذیه مناسب برای افزایش شیر در دوران شیردهی:
· افزایشمصرف آب آشامیدنی
· کاهش مصرف چای، قهوه و نوشیدنی¬های دارای کافئین و نوشابه سیاه
· افزایش مصرف لبنیات (روزی 3 تا 4 واحد)
· عدم مصرف عرقیجات و دمنوش¬ها مثل رازیانه و ... به منظور افزایش شیرمادرانی که دیابت (نوع 1 و 2 دیابت بارداری) ندارند، می¬توانند از مالت جو (دلستر تلخ ) روزانه استفاده کنند. عدم مصرف مواد غذایی مثل سیر، پیاز، تربچه و انواع کلم که بر طعم شیر تاثیر می¬گذارند.
😄@HadiyehayeAsemani