بارداری با میکرواینجکشن-ICSI:
سی دی مارکرای ۴ و ۸:
لنفوسیتها گروهی از گلبولهای سفید خون میباشند که نقش مهمی را در اجرای پاسخ های ایمنی اختصاصی بدن بر ضد عوامل بیگانه به عهده دارند.
این سلولها به ۲ گروه تقسیم میشوند:
- لنفوسیتهای B
- لنفوسیتهای T
لنفوسیت های T نیز بر اساس مارکر سطحی شان به 2 گروه عمده تقسیم میشن:
- لنفوسیت های T با مارکر CD4
- لنفوسیت های T با مارکر CD8
لنفوسیت ها با مارکر CD4 را عموما با عنوان سلولهای T کمک کننده یا Thelper و سلولهای T با مارکر CD8 را با عنوان لنفوسیتهای T کشده میشناسند که این 2 گروه نقش مهمی را در دفاع بدن علیه بسیاری از عوامل عفونی مانند باکتریها، قارچ و حتی عوامل غیر عفونی را دارند.
سلولهای T helper عمدتا با فعال کردن لنفوسیت های B و یا ماکروفاژها سبب از بین بردن عوامل عفونی شده و سلولهای CD8 مستقیما سلولهای سرطانی یا سلولهای آلوده به عوامل عفونی و داخل سلولی را از بین میبرد و باعث مرگ این سلولها میشود.
سلولهای TCD4 مهمترین گروه سلولی تحت تاثیر توسط ویروس ایدز میباشد. این ویروس با اتصال به مارکرهای سطح سلول وارد این گروه از لنفوسیتها شده و در این سلولها شروع به همانندسازی مینماید و در نتیجه باعث از بین رفتن این سلولها و کاهش تعداد آنها میشوند.
هدف اصلی در درمان بیماران HIV کند کردن روند کاهش سلولهای CD4 و ثابت نگه داشتن آنها در یک وضعیت به منظور جلوگیری از ابتلا فرد به بیماری ها و عفونت های مختلف میباشد.
بنابراین لازم است که همزمان با درمان در این افراد تعداد سلولهای TCD4 اندازه گیری شود. از آنجا که لنفوسیتهای TCD4 اولین گروه سلولهایی هستند که تحت تاثیر ویروس قرار گرفته و تعداد آنها سریعا کاهش میابد اندازه گیری آنها اندیکاتور مهمی برای ارزیابی میزان تاثیر درمانها و پیشرفت بیماری به سوی فاز نهایی ایدز میباشد ولی اندازه گیری این سلولها معمولا همراه با اندازه گیری پارامترهای دیگری چون سلولهای TCD8 و اندازه گیری تعداد کل لنفوسیتها و همچنین همراه با بررسی میزان بار ویروس در خون Viral load ارزشمند میباشد.
@microinjection