نه گلم، بالاخره آهن اون بنده های خدا هم باید نرمال بشه
اتفاقا چند وقت پیش تو یه گروه طب سنتی سر همین فولیک اسید بحث بود، از اون گروه اصرار که فولیک اسید ضرر داره و هزار تا ضرر داره و غلطه، از من هم انکار که چرا تجویز الکی پزشکی به مادرهای باردار میکنین(کلا انگار گناه کبیره باشه حتی فولیک 1 خوردم)
از اونجایی به من گفتن آره مقالات مضرات فولیک اسید هست، رفتم تمام سایت پاب مد رو زیر و رو کردم تمام مقالات حتی 1990 تا الان رو خوندم چند ساعت، آخرش جالب بود مصرف فولیک اسید نه تنها برای جلوگیری از نقص لوله عصبی در جنین موثر بود، برای جلوگیری از زايمان زودرس و اوتیسم هم خوب بود
برای مادران و پدران با غلطت خون Mthfr خیلی کمک کننده بود، و دلیل تجویزش برای آقایون رو اون موقع فهمیدم
حالا مضراتش کجا بود؟ برای خانم غیر باردار که هر روز دوز 5 تا 15 میلیگرم به مدت طولانی مصرف کرده بود و ریسک ابتلا به سرطان ها رو بالا میبرد، یا سایر کم خونی ها رو نمیذاشت علائم بدن و درمان بشن
نتیجه شد هر چیزی نه افراط باید کرد نه تفریط، و تو بارداری اگر دکتر گفت دوز 1 قبول کنیم
اگر گفت دوز 5 قبول کنیم، و سرخود تجویز نکنیم
یا کلا اون گروه میگفت هیچ زن بارداری نباید قرص آهن بخوره باید از همین قرص های خونساز بگیره، چرا؟ چون غلطت خون میاره، در صورتی که قانون نه افراط نه تفریط برای قرص آهن هم صدق میکنه، اگر کسی غلظت خون داره(تعداد rbcبالا، و هموگلوبین بالا و فریتین هم بالا باشه) بله نیازی نداره به قرص آهن، یا افراد تالاسمی هم اغلب ذخیره بالا دارن و نیازی ندارن
ولی به صورت یک قاعده کلی خانم ها در سنین باروری بدون هیچ نگرانی در ایام 7 روز قاعدگی می تونن قرص آهن مصرف کنن، غیر از مشکلات خاص مثل تالاسمی
کلا برای همین افراط وتفریط هست که میگن سر خود مکمل نخورید، خودم هم برای پانکچر مکمل نخوردم