2777
2789
عنوان

درباره ی تخمک بدانید

195 بازدید | 21 پست

«تخمک» یا همون «اووسیت»، سلول جنسی زنانه است که نقش اصلی توی تولید مثل داره. تخمک توی تخمدان‌ها رشد می‌کنه و معمولا هر ماه، طی فرایندی به اسم «تخمک‌گذاری» (یا Ovulation) یکی از تخمک‌ها آزاد میشه و وارد لوله‌ی فالوپ میشه. اگه تو این مسیر با اسپرم برخورد کنه و لقاح انجام بشه، میتونه به بارداری منجر بشه.

📌 چند تا نکته‌ی جالب درباره‌ی تخمک:

✅ تعداد تخمک‌های یک زن از قبل از تولدش تعیین میشه! یعنی نوزاد دختر با حدود ۱ تا ۲ میلیون تخمک در تخمدان‌هاش به دنیا میاد.

✅ اما این تعداد با گذر زمان کم میشه و تا زمان بلوغ فقط حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تخمک باقی می‌مونه.

✅ در طول عمر باروری (از اولین قاعدگی تا یائسگی)، فقط حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ تخمک واقعا تخمک‌گذاری میشن.

✅ هر تخمک فقط ۲۴ ساعت زنده است.

✅ تخمک یکی از بزرگ‌ترین سلول‌های بدن انسانه؛ در حدی که بدون میکروسکوپ هم میشه اون رو دید (البته به سختی!).

✅ بعضی ترکیبات مثل کوآنزیم Q10، فولیک اسید، ویتامین D به بهبود کیفیت تخمک کمک میکنن.

✅ فریز کردن تخمک میتونه روند پیر شدن فیزیکی رو متوقف کنه، اما کیفیت اولیه‌ی تخمک همون موقع که فریز شده بوده ثبت میشه. یعنی مثلا اگه تخمک ۳۵ سالگی فریز بشه، کیفیتش دیگه بهتر نمیشه.

✅ تخمک بر خلاف اسپرم حرکت نمی کنه!

✅ توی مشکلات ناباروری، حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد علت‌ها مربوط به کیفیت یا مشکلات تخمک‌هاست (نه فقط اسپرم یا رحم).

و کلی اطلاعات دیگه....

وقتی یک ماما، مامان میشه   

آخی یه زمانی چقدر منتظر تخمک‌گذاری میموندم 

دیدی خدا عشقمونو تکثیر کرد. 🥰😍                                                  امضا قبلی 👈خدایا عشق من و محمد و با دادن یه فرزند صالح تکثیر کن 🥺🙏 ۵آذر (شهادت اول حضرت زهرا) بی بی چک مثبت شد ۲۵(شهادت دوم حضرت زهرا)  آذر قلب و دیدم 😍 دوم اسفند جنسیت دختر مامان مشخص شد🤩💌  ۲۸ تیر ۴۰۳ دخترم اومد تو بغلم خدایا شکرت 🥹🥹🥹

بیشتر ببینید

خواستم یه چیزی رو با شما در میون بذارم چند هفته‌ایه که رژیم گرفتم و با اپلیکیشن "زیره" شروع کردم. واقعاً نتیجه‌گرفتن باهاش خیلی راحت‌تر از چیزی بود که فکر می‌کردم! 🥑💪

بدون گرسنگی و بدون اینکه غذاهای مورد علاقه‌ام رو حذف کنم، پیش میره. لازمم نیست برای همسرم و بچه ها غذای جدا درست کنم.

فکر می‌کنم این‌طور که دارم پیش میرم، آخر سال با افتخار می‌تونم تیک "لاغری" رو بزنم! 😄

من که شروع کردم، تازه الان تخفیف هم دارن 🎉اگه تو هم می‌خوای شروع کن.

ممنون از اطلاعاتت.

عزیزم یه جا خوندم نوشته بود برای بارداری فقط نباید روزهای تخمک گذاری اقدام کرد و هرزمان که رابطه صورت بگیره و خانم معذرت میخوام به اوج لذت برسه، یک تخمک ازش آزاد میشه! نوشته بود همونطور که آقایون ا.ن.ز.ا.ل دارن، خانما هم دارن. مال آقایون بیرونیه و ا.س.پ.رمه، مال خانما درونیه و تخمکه!

یه سایت طب سنتی بود.

کاملا رد کرده بود رابطه فقط در دوران تخمک گذاری رو!

درسته بنظرتون؟

چون خیلی وقته درگیر اقدامم و نشده برام سواله!

ممنون از اطلاعاتت.عزیزم یه جا خوندم نوشته بود برای بارداری فقط نباید روزهای تخمک گذاری اقدام کرد و ه ...

نه عزیزم تخمک فقط یکبار آزاد میشه و ربطی به ارگاسم نداره، ولی اینکه می‌گن فقط روز تخمک‌گذاری نباید اقدام کرد درسته چون اسپرم تا ۵ روز هم توی بدن زن زنده می‌مونه پس چند روز قبل و بعد از تخمک‌گذاری هم باید اقدام کرد....

وقتی یک ماما، مامان میشه   
عزیزم میگی کسی که دوتا تخمدان از دست داده با مصرف استروژنو پروژسترون اوکی میشه ایا؟

مشکلات هورمونی رو تا حدی کم می‌کنه چون به جای تخمدان داره هورمون خارجی می‌گیره....

وقتی یک ماما، مامان میشه   
مشکلات هورمونی رو تا حدی کم می‌کنه چون به جای تخمدان داره هورمون خارجی می‌گیره....

چقدر مورد هست که بخاطر آندومتریوز دوتا تخمدانشونم برداشته بشه ؟ من متاسفانه دوتا تخمدانم از دست دادم تو سن ۲۸ سالگی ..... ولی همش حس میکنم نباید عمل میکردم

نه عزیزم تخمک فقط یکبار آزاد میشه و ربطی به ارگاسم نداره، ولی اینکه می‌گن فقط روز تخمک‌گذاری نباید ا ...

ممنون عزیزم.

یه سوال دیگه هم دارم.

من و شوهرم آزمایشاتمون هیچ مشکل خاصی نداشت.

فقط من ویتامین دی م کم بود و هردو تخمدانام کیست داره...دکتر میگه مانع بارداری نیست...

ولی یکسال و نیمه که نشده!

بنظرتون میتونه از کیست باشه؟

اخه پریودامم خیلی منظمه...

عزیزم من تقریبا۹ساله ایودی دارم از وقتی پسرم خیلی کوچیک بود گذاشتم الان میخوام خارجش کنم ب نظرت ممکن ...

خود آی یو دی باعث تاخیر توی باروری نمی‌شه بعد از خروجش اما از طرفی سنتون بالاتر رفته اگه تاخیری هم باشه به خاطر اونه.....

وقتی یک ماما، مامان میشه   
چقدر مورد هست که بخاطر آندومتریوز دوتا تخمدانشونم برداشته بشه ؟ من متاسفانه دوتا تخمدانم از دست دادم ...

حتما شرایطتون طوری بوده که مجبور به خارج کردن بوده پس از این بابت نگران نباشید...

وقتی یک ماما، مامان میشه   
خود آی یو دی باعث تاخیر توی باروری نمی‌شه بعد از خروجش اما از طرفی سنتون بالاتر رفته اگه تاخیری هم ب ...

مرسی عزیزم اما دوس دارم تو اولین اقدام بشم ب نظرتون چیکار کنم که زود حامله شم اخه سه ماهه دارم دارو میخورم و ی جورایی رژیمم برا دختر دار شدن خسته شدم طاقت نمیارم این همه ادامه بدم

ممنون عزیزم.یه سوال دیگه هم دارم.من و شوهرم آزمایشاتمون هیچ مشکل خاصی نداشت.فقط من ویتامین دی م کم ب ...

بستگی به نوع کیست داره، اگه بیشتر از یک ساله که اقدام کردی و باردار نشدی برین تا آزمایشات و بررسی انجام بشه....

وقتی یک ماما، مامان میشه