سلام. من خودم درگیر اضطراب و افسردگی شدید هستم اگه تاپیکای چند سال قبلمو ببینید، مشخصه که چقدر درگیر بودم. الان دارم روی یه پروژه کار میکنم که بخ مصاحبه با افرادی مثل خودم نیاز دارم. اما فکر کردم شاید بد نباشه همین جا هر کسی به هر بخشی که میخواد از سوالاتی که الان میذارم جواب بده و یه جورایی اشتراکات و تفاوتهایی که خیلیامون با احساسات نسبتا مشترک تجربه میکنیم رو ببینیم. به نظرم جالب باشه. بازم میگم که ممکنه یکی بخواد مثلا فقط بخواد به یه سوال جواب بده. گاهی این سوالا حتی برای خودمون هم خوبه و شفاف میکنه احساساتمونو.
۱) دلیل یا دلایل خاصی رو کشف کردید که باعث شدن افسردگی و اضطراب رو تجربه کنید؟
۲) معمولا به کمک چه چیزهایی با اضطراب و افسردگی کنار میای؟ عملاً چی کارا میکنی و دلت میخواست چی کار میکردی؟ مثلا گاهی ما تجربه داریم با یه کارایی حالمون بهتر شده اما توانایی روحی یا شرایطشو نداریم که همیشه انجامشون بدیم. گاهی ببشتر به رفتارای تخریبکننده تمایل داریم.
۳) در ادامه سوال قبلی، فکر میکنید چطور میشه این احساسات و حالتها رو کنترل کرد؟ یعنی به طور کلی راه حلی هست که بیشتر دنبال اون باشید؟
۴) حرفایی که تو ذهنتون با خودتون میگید به نظرتون چه چیزایی لا به لاشون خیلی تکرار میشن و همیشه هستن؟
۵) زمان یا مکان های خاصی هست که بیشتر این احساسات رو تجربه کنید؟
۶) نظرتونو، یا هر چیزی که به ذهنتون میرسه، در مورد هر چند تا از کلمات پایین که دوست داشتید بگید
قضاوت
احساس ناتوانی
اضطراب
خودسرزنشگری
شخصیت من
خانواده
جامعه
اطرافیانم
استرس
تنهایی
۷) در مورد رابطه افسردگی و اضطراب با روابطتون چی براتون پررنگه؟ مثلا اینکه به دلیل یه سری روابطتون افسردگی و اضطراب رو تجربه کردید یا برعکسش… محدودیتایی که این دو اختلال براتون در ارتباط با اطرافیانتون ایجاد کردن اذیتتون میکنه؟ در این مورد هر چی دوست دارید و به نظرتون میاد رو بگید.
۸) اگه هر دوی اضطراب و افسردگی رو تجربه میکنید، به نظرتون و تو تجربه شخصیتون چطور با هم ارتباط پیدا کردن؟ بیشتر کدوم رو حس میکنید یا اذیتتون میکنه؟ به نظرتون با هم تناقض دارن؟
۹) اگه کلاً بخواید حالتون رو توصیف کنید و اون تجربه تلخی که در احساس افسردگی یا تجربه کردن اضطراب دارید رو روایت کنید، دوست دارید چی بگید؟ مثلا خاکستری شدم دنیا یا گیر افتادن تو یه جای تنگ… چیزاییه که برای خیلیا حس میشه.
۱۰) هر چیزی دوست دارید در این مورد بگید :)