2777
2789
عنوان

هفت آیه انرژی بخش و موثر در رفع بلا

112 بازدید | 26 پست

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ


🌺قُلْ لَنْ يُصِيبَنَا إِلَّا مَا كَتَبَ اللَّهُ لَنَا هُوَ مَوْلَانَا وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ﴿۵۱﴾ سوره توبه


بگو: هرگز جز آنچه خدا برای ما خواسته به ما نخواهد رسید، اوست مولای ما، و البته اهل ایمان در هر حال باید بر خدا توکل کنند. (۵۱)



🌺وَإِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلَا كَاشِفَ لَهُ إِلَّا هُوَ وَإِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلَا رَادَّ لِفَضْلِهِ يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَهُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ ﴿۱۰۷﴾ سوره یونس


و اگر خدا بر تو ضرری خواهد هیچ کس جز او دفع آن ضرر نتواند، و اگر خیر و رحمتی خواهد باز احدی منع فضل او نتواند، که فضل و رحمت خود را به هر کس از بندگان بخواهد البته می‌رساند و اوست خدای بسیار آمرزنده و مهربان. (۱۰۷)




🌺وَ مَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَيَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ ﴿۶﴾ سوره هود


و هیچ جنبنده در زمین نیست جز آنکه روزیش بر خداست و خدا قرارگاه (منزل دائمی) و آرامشگاه (جای موقت) او را می‌داند، و همه احوال خلق در دفتر علم ازلی خدا ثبت است. (۶)



🌺وَكَأَيِّنْ مِنْ دَابَّةٍ لَا تَحْمِلُ رِزْقَهَا اللَّهُ يَرْزُقُهَا وَإِيَّاكُمْ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ﴿۶۰﴾ سوره عنکبوت


و (در کار رزق به خدا توکل کنید نه بر سعی خود که) چه بسیار حیوانات که خود بار روزی خود نکشند، خدا (بدون هیچ کوشش) به آنها و هم به شما روزی می‌رساند، و او شنوا (ی دعای محتاجان) و دانا (به احوال بندگان) است. (۶۰)



🌺مَا يَفْتَحِ اللَّهُ لِلنَّاسِ مِنْ رَحْمَةٍ فَلَا مُمْسِكَ لَهَا وَمَا يُمْسِكْ فَلَا مُرْسِلَ لَهُ مِنْ بَعْدِهِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ ﴿۲﴾ سوره فاطر


دری که خدا از رحمت به روی مردم بگشاید هیچ کس نتواند بست و آن در که او ببندد هیچ کس جز او نتواند گشود، و اوست خدای بی‌همتای با حکمت و اقتدار. (۲)


🌺...قُلْ أَفَرَأَيْتُمْ مَا تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ أَرَادَنِيَ اللَّهُ بِضُرٍّ هَلْ هُنَّ كَاشِفَاتُ ضُرِّهِ أَوْ أَرَادَنِي بِرَحْمَةٍ هَلْ هُنَّ مُمْسِكَاتُ رَحْمَتِهِ قُلْ حَسْبِيَ اللَّهُ عَلَيْهِ يَتَوَكَّلُ الْمُتَوَكِّلُونَ﴿۳۸﴾ سوره زمر


... پس به آنها بگو: چه تصور می‌کنید، آیا همه بتهایی که جز خدا می‌خوانید اگر خدا بخواهد مرا رنجی رسد آن بتان می‌توانند آن را رفع کنند؟ یا اگر خدا بخواهد مرا به رحمتی رساند بتان می‌توانند آن رحمت را از من باز دارند؟ بگو: خدا مرا کافی است، که متوکلان عالم بر او توکل می‌کنند. (۳۸)


🌺...حَسْبِيَ اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ﴿۱۲۹﴾


... خدا مرا کفایت است که جز او خدایی نیست، من بر او توکل کرده‌ام و او رب عرش بزرگ است. (۱۲۹) سوره توبه


🔮کپی و انتشار تمامی مطالب تاپیک هام آزاده🔮

✨﷽✨


✅چرا باید خدا را عبادت کنیم با اینکه از ما بی نیاز است؟


✍روزی جوانی نزد حضرت موسی علیه السلام آمد و گفت: ای موسی خدا را از عبادت من چه سودی می رسد که چنین امر و اصرار بر عبادتش دارد؟ حضرت موسی علیه السلام فرمود: یاد دارم در نوجوانی از گوسفندان شعیب نبی چوپانی می کردم.  روزی بز ضعیفی بالای صخره ای رفت که خطرناک بود و ممکن بود در پایین آمدن از آن صخره اتفاقی برایش بیفتد.


با هزار مصیبت و سختی خودم را به صخره رساندم و بز را در آغوش گرفتم و در گوشش گفتم: ای بز ! خدا داند این همه دویدن من دنبال تو وصدا کردنت برای برگشتن به سوی من، به خاطر سکه ای نقره نیست که از فروش تو در جیب من می رود. می دانی موسی از سکه ای نقره که بهای نگهداری و فروش تو است، بی نیاز است. دویدن من به دنبال تو و صدا کردنت به خاطر خطر گرگی است که تو نمی بینی و نمی شناسی و او هر لحظه اگر دور از من باشی به دنبال شکار توست.


🌟ای جوان بدان که خدا را هم از عبادت من و تو سود و زیانی نمی رسد، بلکه با عبادت می خواهد از او دور نشویم تا شیطان بر ما احاطه پیدا نکند و در دام حیله های شیطان نیفتیم... "وَ مَنْ‌ يَعْشُ‌ عَنْ‌ ذِکْرِ الرَّحْمٰنِ‌ نُقَيِّضْ‌ لَهُ‌ شَيْطَاناً فَهُوَ لَهُ‌ قَرِينٌ‌ " و هر کس از یاد خدا روی‌گردان شود شیطان را به سراغ او میفرستیم پس همواره قرین اوست (زخرف 36)


📚الانوار النعمانیه

🔮کپی و انتشار تمامی مطالب تاپیک هام آزاده🔮

بچه یه چیزی تو دلم مونده نگم میترکم😍

جاریمو بعد مدت‌ها دیدم، انقدرررر لاغر شده بود که شوکه شدم! 😳

پرسیدم چی کار کرده تونسته اون لباس خوشگلشو بپوشه تازه دیدم همه چی هم می‌خوره!گفت با اپلیکیشن "زیره" رژیم گرفته 
عید نزدیکه و منم تصمیم گرفتم تغییر کنم. سریع از کافه بازار دانلود کردم و شروع کردم، تازه الان تخفیف هم دارن! 🎉

شما هم می‌تونید با زدن روی این لینک شروع کنید

🌺مراقب وسوسه های شیاطین باشید.

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم

بسم الله الرحمن الرحیم

قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ

مَلِكِ النَّاسِ

إِلَهِ النَّاسِ

مِن شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِ

الَّذِي يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ  

مِنَ الْجِنَّةِ وَ النَّاسِ



💥خطر وسوسه های شیاطین جن و انس، دائما در کمین انسان است.

و بالاترين خطرها نیز، پنهان ترين آن هاست كه وسوسه درونى باشد.


✅ بدون استمداد از خدا نیز، امكان مبارزه با شرور نيست.


❌ پس برای در امان ماندن از خطر وسوسه ها، باید دائما به خدا پناه ببريم.


الّلهُـمَّ‌عَجِّــلْ‌لِوَلِیِّکَـــ‌الْفَـــرَج#  



🌺پیامبر اکرم فرموده اند که شیطان دو نوع است:

 ✔شیطانی جنی که با خواندن ذکر لا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم از شما دور می شود و

 ✔شیطان انسی که با فرستادن صلوات بر پیامبر و خاندانش از شما دوری می جوید.

🔮کپی و انتشار تمامی مطالب تاپیک هام آزاده🔮

انواع وسوسه


⬅️ اوّلين وسوسه‏ ى شيطان، ايمان نياوردن به اعتقادات حق است كه در نتيجه انسان كافر، مشرك يا منافق گردد.


⬅️ اگر انسان در اين مرحله موفق شود و شيطان را شكست دهد، #شيطان او را نسبت به انجام ندادن فرامين الهى و ارتكاب خلاف وسوسه مى‏ نمايد.


⬅️ اگر شيطان در اين مرحله نيز موفق نگردد، در جهت و انگيزه ى اعمال صالح #وسوسه مى‏ نمايد تا آثار شايسته بر آن اعمال مترتّب نشود و انسان به قرب الهى نرسد.


🔹آیت الله حائری شیرازی:


شیطان چطور انسان را نسبت به خداوند، طلبکار می‌کند؟


🔸انسان، تحت‌تأثیر وسوسه‌ها، فکر می‌کند که ائمه (ع) به او توجه نکرده‌اند. شیطان، به انسان ‌می‌گوید خدا به تو بی‌اعتنایی کرد و تو را دست کم گرفت تا در نتیجه انسان، حالتی طلبکارانه نسبت به خدا پیدا کند. وقتی هم که انسان این حالت را پیدا کرد، دیگر قدمش به سمت عبادت، محکم حرکت نمی‌کند و دلش به طرف مناجات، خوب پیش نمی‌رود؛ چون فکر می‌کند آنچه حقش بوده را به او نداده‌اند و آنچه لازم داشته را خدا در اختیارش نگذاشته است. شیطان، راهش اینست که #کمبودها را به‌عنوان #بی‌اعتنایی_خدا نسبت به انسان مطرح کند!


🔸آن انسانی که کنار تو می‌نشیند و مدام از ضعف‌ها، نقص‌ها و مشکلات می‌گوید، خط او، خط شیطان است! آن انسانی که از خوبی‌ها، پیشرفت‌ها و نتایج می‌گوید، او خط خدا را تصویر می‌کند!


#الّلهُـمَّ‌عَجِّــلْ‌لِوَلِیِّکَـــ‌الْفَـــرَج

🔮کپی و انتشار تمامی مطالب تاپیک هام آزاده🔮

❓سوال:


مگر نه این است که ما مختاریم، پس چرا اختیار افکارمان را نداریم و بعضی اوقات شیاطین افکاری در ذهن ما می اندازند که از آنان بیزاریم

چگونه کنترل بی قید و شرط افکارمان را به دست بیاریم؟


✅ پاسخ: بسم الله الرحمن الرحیم


بله ما اختیار داریم که مثلا بدن خودمان را سالم نگه داریم. ولی یک وقت می بینید که میکروب‌ها، ویروس‌ها، باکتری‌ها می ایند و ما را مریض می کنند.

دیگر این از اختیار ما خارج است. نسبت به افکار این گونه هم که شما گفتید این ها هم از اراده انسان خارج است. به همین دلیل هم در روایات داریم که مواخذه و مجازاتی ندارد. چون اگر می خواست به اختیار خود انسان باشد، خب کیفر داشت ؛ ولی کیفر ندارد چون به اختیار خود انسان نیست.

منشاء آن هم‌ شیطان است. همان طوری که شما نوشتید و شیطان هم کارش همین است. مثل این می‌ماند که بگوئیم که چرا ویروس آدم را مریض می کند؟ خب ویروس کارش همین است دیگر. ویروس کارش این است که آدم را مریض کند. شیطان هم کارش همین است که فکر شما را مشغول کند.

اما چه‌کار کنیم که از این افکار نجات پیدا کنیم؟


۱. اهمیت ندهیم. نترسیم. بی‌خیال باشیم.

۲. ذکر "لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم" و "لا اله الا الله" را زیاد بگوئیم.

روزی هم یک بار نماز حدیث نفس را بخوانیم. مثل نماز صبح دو رکعت است.

۳. سر خود را با سدر بشوریم.

۴. مسواک مرتب بزنیم.

۵. ورزش کنیم.

۶. روزه های مستحبی هم‌ بیشتر بگیریم.

این کارها را انجام بدهید ، ان دو مورد اول مهم است. بی خیال بودن و ان دو ذکری که گفتم. ان ها مهم است.



⏪⏪ کانال اصول دین ایتا


استاد رضا محمدی شاهرودی

🔮کپی و انتشار تمامی مطالب تاپیک هام آزاده🔮

🔰سوال:


سلام علیکم وقتتون بخیر

بنده شدیدا دچار ضعف ایمان شدم نمازمیخونم اما ازسررفع تکلیف دیگه میلی بخوندن ذکرودعا ندارم مشکلات زیادی دارم هرباربا ایمان قلبی توکل ومتوسل شدم نتیجه ی عکس گرفتم هرباردعا کردم عینا دیدم که عکس اون حاجت برام پیش اومده دیگه میلی به دعا کردن ومتوسل شدن ندارم هرچندزبانی میگم حکمت ومصلحت اما دیگه نمیتونم درک کنم که ازاول زندگی مشکلات  فقط مصلحت برای من بوده دلم راضی نمیشه نمیتونم از عمق وجود این مسئله را بپذیرم لطفا راهنمایی کنید


✅پاسخ:


بسم الله الرحمن الرحیم


کار شیطان همینه که وقتی انسان توسلی پیدا میکنه و میاد دعایی بکنه دعاش داده نمیشه یا اینکه یه حادثه دیگه ای براش رخ میده یا عکس اون اتفاق میفته میشینه اینه رو بهم متصل میکنه و میگه که گفتی فلان حاجت رو بده ،اون حاجتت رو که بهت ندادن اینم ازت گرفتن

این کار شیطانه و شیطان این کارا رو میکنه و وقتی هم که انسان باورش میشه و میپذیره و تسلیم شیطان میشه معلوم میشه که این گام به گام میاد جلوتر و روز به روز بدتر میشه

شما شیطان رو لعنت کنید

ذکر لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم رو  زیاد بگین

و هیچ ارتباطی برقرار نکنید بین اون دعاهایی که میخونید و توسلاتی که دارید و اون حوادثی که رخ میده

واقعا اینجوری نیست که شما خیال بکنید که چون دعا کردید مشکل براتون پیش اومده

این رو نه عقل قبول میکنه،نه قران ،نه روایات ، نه علم

دقیقا مثل این میمونه که بگیم که علت تاریکی زمین خورشیده

خورشید کارش تاریک کردن که نیست کارش روشن کردنه

دعا کارش بدبختی نیست خوشبختیه

نه اینها حرف شیطانه و باید به حرف شیطان گوش نکنید و پوزه ش رو به خاک بمالید با اندیشه درست دین

اندیشه ای که الان داریم.


📍 کانال اصول دین @osooledin  📍


پاسخ به سوالات اعتقادی توسط

حجت الاسلام والمسلمین رضا محمدی شاهرودی

🔮کپی و انتشار تمامی مطالب تاپیک هام آزاده🔮

🔮تاثیر دعا کردن در تغییر تقدیر و سرنوشت


✅ پاسخ

بسم‌الله الرحمن الرحیم

مقدّری از پیش تعیین نشده، خود انسان به دست خودش #تقدیر و سرنوشتش را رقم می‌زند؛ یکی از آن علل و عواملی هم که سرنوشت را عوض می‌کند دعا است.


پیامبر فرمودند «الدّعاُ يَرُدُّ القضاءَ وَ قَد اُبرِمُ اِبراماً» دعا، قضایی را که محکم محکم شده را رد می‌کند و عوض می‌کند.


بنابراین اشتباه شما این است که:

یک؛ همه چیز از قبل نوشته شده و دیگر ما دست بسته‌ایم!

و دو؛ دعا هم تأثیری ندارد چون مقدّر جبری است!

نخیر! دعا، خودش از مظاهر قضا و قدَر خداست، یعنی با دعا قضا و قَدَر عوض می‌شود.


مطلب بعدی شما خیال کرده‌اید که دعا خاصیتش فقط همان حاجتی است که انسان می‌خواهد!

در حالی که ده‌ها خاصیت دارد، بلاها را دفع می‌کند و بهتر از آنچه را که انسان می‌خواهد، خدا برایش مقدر می‌کند.


خود دعا، از بهترین عبادت است؛ در روایت داریم که «الدّعا افضل العبادة» «الدعا مخ العبادة» خود #دعا بهترین عبادت است، انسان وقتی دعا می‌کند بهترین عبادت را دارد انجام می‌دهد.

وقتی می‌رود آن طرف و نتیجه دعایی که مستجاب نشده را می‌بیند آرزو می‌کند ای کاش هیچ‌کدام از دعاهایش مستجاب نمی‌شد که همه می‌افتاد آنطرف! و خواص خیلی زیاد دیگری...


اشتباه شما این است که خیال کرده‌اید که نتیجه‌ی دعا، همان حاجت حقیری است که انسان می‌خواهد! نه آن که ارزشی ندارد.  


مطلب بعدی؛ این‌که می‌گویند "مصلحت خدا..."  نه!  

"مصلحت بنده نیست" نه این‌که مصلحت خدا نباشد! مصلحت بنده نیست.

این هم که خدا [اگر قرار باشد] مصلحت را هم درست کند، باید همه‌ی عادتها را به هم بزند!  

مثلا اگر این مطلب به او داده شود... مثل این می‌مانَد که بخواهد یک آتشی به بدنش وارد شود... بعد شما بگویید خب آتش نسوزانَد! خب آتش کارش سوزاندن است و اگر بخواهد همینجوری عادتها به هم بریزد که دنیا دنیا نیست و دیگر زندگی نمی‌شود کرد! آن وقت خدا باید مرتب معجزه کند!

به طور طبیعی اگر این حاجت داده بشود او بدبخت می‌شود... بگوییم خب خدا کاری کند که بدبخت نشود یعنی عادتها را همه را به هم بریزد و علل و اسباب را همه را از کار بیندازد! یعنی همه را معجزه کند خدا! آن‌وقت دیگر نمی‌شود زندگی کرد


اشتباهات شما زیاد بود در این چند جمله‌ای که گفتید حالا من بعضی‌هایش را تصحیح کردم، بعضی‌هایش ماند.



📍 کانال اصول دین ایتا @osooledin

📌استاد رضا محمدی شاهرودی

🔮کپی و انتشار تمامی مطالب تاپیک هام آزاده🔮

❓سوال :

در مشکلات عادی زندگی ،ناخواسته این سوال پیش می اید که خداوند چرا ما انسان های ضعیف را خلق کرد تا دچار بلاهای دنیوی بشویم ؟

فلسفه ی خلقت انسان چیست؟

مگر خدا بنده اش را دوست ندارد ؟

با این افکار زندگی کردن در این دنیا پوچ و باطل به نظر می رسد و دلم می خواهد زودتر از این دنیا بروم.


✅پاسخ: بِسم اللّه الرَّحمنِ الرّحیم

شما نگاه تان به دنیا ، نگاه درستی نیست .

دنیا مدرسه است؛ این که می گویید که ما را چرا خدا به این مدرسه ( دنیا ) آورد؟ مثل این  است بگوییم که این شخصی که می خواهد در آینده به کمالاتی برسد ، می خواهد پزشک بشود ، می خواهد مهندس بشود ، می خواهد دکتر بشود می خواهد استاد دانشگاه بشود ، می خواهد آیت الله بشود ؛ این چرا درس می خواند ؟

اگر درس نخواند که به جایی نمی رسد ، اصلاً باید درس بخواند تا به آن کمالات برسد ، دنیا در واقع مدرسۂ کمالات ما است .اگر همین سختی ها نباشد، این امتحان ها نباشد ، این درس خواندن ها نباشد که انسان به جایی نمی رسد که .


شما دنیا را ،فکر می کنید که محل تفریح و استراحت و مثلا خوش بودن است ، نه، توی مزرعه جای خوابیدن نیست ، جای فوتبال بازی کردن هم نیست ، مزرعه جای کشت و کار است ، کشت و کار هم عرق ریختن دارد ، زحمت دارد دردسر دارد؛


این نگاه شما به دنیا باید عوض شود ؛ دنیا را مزرعه ببینید ، دنیا را مدرسه ببینید و دنبال شادی مطلق نباشید ، دنبال این که این جا ، خواب و خوراک باشد ، نباشید.انسان با حیوان فرق می کند ؛  بله ، حیوان برای این که بخواهد به انسان خدمت کند باید چاق باشد، مثلا گوسفند باید چاق باشد . امّا انسان لازم نیست که یا زیاد چاق بشود .

این زحمت هایی که می کشید ، این دردسر ها، و این گرفتاری هایی که دارید، این ها برای رشد شما است .


مطلب دوم این که،خدا که نخواسته است که شما دچار مصیبت و  گرفتاری بشوید، علل و اسباب دیگری دارد ؛ آن علل و اسباب را باید بررسی کنید ، تا این دردسرها و این ها ، کم بشود .تا این مصیبت ها کم شود .


و نکتۂ آخر اینکه ، اگر انسان ، آن ، عرض کنم که، هدف آفرینش را که همان رسیدن به کمال انسانی است و رسیدن به مقام قرب الهی که همان خداگونگی است ،

اگر انسان آن را خوب تشخیص بدهد ، قله را ببیند ، دیگر این عرق ریختن های کمرکشیِ کوه ، برایش سخت نیست ؛

اگر قلّه را نبیند ،خب ، بله ، می گوید من چرا عرق بریزم چرا باید از این کوه بروم بالا؟! .



کانال ایتا اصول دین @osooledin

🔮کپی و انتشار تمامی مطالب تاپیک هام آزاده🔮

روزی پیامبر اكرم(ص) با اصحاب خویش بر پیرزنی گذشت كه با چرخ دستی نخ ریسی می كرد. از او پرسید: خدا را به چه دلیل شناختی؟ پیرزن دستش را كه به دسته چرخ بود، برداشت و چرخ ایستاد. پیرزن گفت: به این دلیل، همچنان كه این چرخ را دستی می باید كه آن را به گردش آورد، چرخ عظیم جهان كه همواره در گردش است، دستی مقتدر می گرداند.

🔮کپی و انتشار تمامی مطالب تاپیک هام آزاده🔮

♻️سوال:


سلام

ببخشید یه سوال

جلسه ی قبل در کلاسی که برای بچه ها داشتیم در مورد عدل الهی سوالی مطرح شد و قرار شد که این هفته بچه ها تحقیق کنن و جواب رو پیدا کنن.

خواستم از شما سوال کنم تا جواب دقیق‌تری برای بچه ها داشته باشیم.

سوال این بود :

بعد از توزیع پرتقال بین بچه ها ، سوال ایجاد شد که چرا به یکی از بچه ها پرتقال بزرگتر رسیده و به یکی دیگه پرتقال خیلی کوچکتر ، این چه جور عدالتیه ؟

آیا خدا اون بچه رو بیشتر از دیگری دوست داره که بهش پرتقال بزرگتر رو داده ؟

و به صورت کلی چرا خدا به بعضی از بندگانش بیشتر نعمت می‌بخشد و به بعضی کمتر؟

ما این رو چه طور میتونیم برای بچه ها توضیح بدیم که کاملا براشون جا بیفته ؟


✅پاسخ:


بسم الله الرحمن الرحیم  


اینکه شما پرتقالها رو توزیع کردید خودت درست توزیع میکردید طوری که عرض کنم که پرتقال ها یکنواخت میشد و به بچه ها هم کوچیک و بزرگ نمیرسید در انتخاب پرتقالها باید طوری انتخاب میکردید که همه مثل هم باشه

آیا خدا اینطوری میکنه؟

نه از طرف خداوند متعال تبعیض نیست

این کاری که توی اون کلاس انجام شده تفاوت نیست تبعیضه

شما باید کاری میکردید که اینها با هم مساوی باشند.

چون از طرف دهنده کم و زیاد داده شده نه از طرف گیرنده

تفاوت از طرف گیرنده ست

یه ظرفی که یه لیتر ظرفیت داره خب یه لیتر توش اب میریزند یا شیر میریزند

ظرفی که ده لیتر ظرفیت داره خب ده لیتر شیر میریزند

اینجا تفاوت از طرف گیرنده ست

آنچه که در عالم وجود داره از طرف گیرنده ست

پشه دیگه نمیتونه دو تن گوشت داشته باشه مثل فیل

ظرفیتشو نداره

خدا به اندازه ظرفیت هر کس رو که آنچه ظرفیتش اقتضا میکنه بهش میده

از طرف خداوند متعال هیچ حدی نیست

اینجا شما پرتقالهاتون محدود بوده و شما هم باید یه کاری میکردید پرتقالها محدود باشه این کارو نکردید اینجا تبعیضه

کاری که شما کردید تبعیضه اما کار خدا تفاوته

تفاوت عین عدالته

تبعیض با عدالت منافات داره

مطلب بعدی اینکه ؛ اینکه خدا به یک نفر داده به یک نفر نداده غلطه از طرف خدا هیچ حدی نداره

اینکه یکی فقیر شده علل فقرش یه چیزای دیگه هست گاهی دیگران حقشو خوردن

گاهی ممکنه خودش کوتاهی کرده گاهی ممکنه که علل و عوامل مادی و غیر مادی و معنوی و اینها باعث شده یکی فقیر بشه یکی غنی بشه یکی سالم باشه نه

ازطرف خداوند متعال هیچ مصیبتی بلایی بر هیچکس وارد نمیشه

ما اصابکم من مصیبة فبما كسبت ايديكم و یعفوا عن کثیر

پس عدالت صد در صد برقراره در نظام عالم

تو عالم تفاوت هست که تفاوت عین عدالته شما بخواید سر کلاس به همه بچه ها نمره ۱۷ بدین اونایی که نمرشون ۵ بوده بهشون ظلم کردی اونایی که نمرشون ۲۰ بوده بهشون ظلم کردی

سر کلاس باید نمرات متفاوت باشه

مطابق با اون ظرفیتها  و درس خوندنها و اینها

نمیشه گفت تفاوت نباشه

اما اگر دونفر شاگردی که با هم مساویند شما چون یکی قوم و خویشتونه بهش دادین ۲۰ یکی که قوم و خویشتون نیست بهش دادین ۱۰ اینجا شما تبعیض قائل شدید

آنچه که خلاف عدالته تبعیضه نه تفاوت



📍 کانال اصول دین ایتا 📍


پاسخ به سوالات اعتقادی توسط

حجت الاسلام والمسلمین رضا محمدی

🔮کپی و انتشار تمامی مطالب تاپیک هام آزاده🔮

❓سؤال

باسلام و خداقوت، استاد شاگرد ۱۲ تجربیم سوال کرد چرا خدا بما اینقدر سختی میده چی میشد اگر مشکلات و سختی نداشتیم؟ بنده جواب دادم برای امتحان و رشد شماست و لذتی که بعد سختی بدست میاری اما قانع نشد لطفا با ویس بطور کامل این خانوم و راهنمایی کنید .تشکر


✅ پاسخ

بِسم اللّه الرَّحمنِ الرّحیم

ایشان متوجّه نشده که دنیا یعنی چه؟ دنیا کجاست؟ّ برای چه ما دنیا آمده‌ایم؟

دقیقا سؤال ایشان این‌جوری است که چرا ما در مدرسه باید درس بخوانیم؟ چرا باید سر کلاس بنشینیم؟ چرا باید امتحان بدهیم؟ چرا باید تمرین حل کنیم؟ بهتر نیست که در مدرسه بازی کنیم؟ بخوابیم؟ استراحت کنیم؟ گل یا پوچ کنیم؟ خوش باشیم در مدرسه...بهتر نیست؟! تا این‌که این همه زحمت و این همه دردسر[را تحمل کنیم!]

پاسخ این است که شما معنی مدرسه را نفهمیده‌اید!

مدرسه جای خوابیدن نیست، مدرسه جای بازی کردن نیست.


کسی که دنیا را شناخته باشد، فلسفه وجودی دنیا را فهمیده باشد، [به این آگاهی رسیده است] که دنیا مدرسه‌ای است که باید در این مدرسه کمالاتی کسب کند که به درد زندگی بعد از دنیایش می‌خورَد، که اگر این کمالات را کسب نکند، در آن زندگی اصلی‌اش[دچار مشکل می‌شود].

این دنیا زندگی اصلی نیست، در دنیا انسان فقط زندگی را[اصطلاحاً]مزّه مزّه می‌کند.


حقیقت زندگی آن‌طرف است، برای این‌که[انسان] آن‌جا خوب زندگی کند، این‌جا باید درس بخوانَد و کار کند و اگر بخواهد همه‌اش به بطالت بگذراند و باصطلاح خوشی موقت داشته باشد، آن‌جا ناخوش خواهد شد.


[انسان می‌تواند] از عقلش سؤال کند که یک خوشی مثلا ده دقیقه‌ای داشته باشد بهتر است یا این‌که نه از این خوشی ده دقیقه‌ای بگذرد و یک خوشی جاودانه و دائمی داشته باشد؟  

انسان پنج دقیقه مثلا لذت ببرد بهتر است یا از این پنج دقیقه لذت صرف نظر کند و یک لذت مثلا فرض کن هزار ساله بِبرَد؟!

خب عقل انسان می‌گوید آن دوّمی[بهتر است] دیگر!


وقتی آن زندگی جاودانه است و آن زندگی حدّی ندارد و ما اینجا اگر خوب درس بخوانیم آن‌جا زندگی خوب خواهیم داشت؛ عقل می‌گوید که اینجا شما درستان را بخوانید.


🖊پیاده شده از صوت استاد رضا محمدی شاهرودی


⏪⏪ کانال اصول دین ایتا

🔮کپی و انتشار تمامی مطالب تاپیک هام آزاده🔮

❓سؤال:

سلام علیکم و رحمت الله

استاد گرانقدر خداقوت سوالم اینه، عده ایی در سنین پایین از دنیا میرن و طبیعتا سبک بال تر و پاک ترن و عده ایی سالهای سال در این دنیا هستن و از اونجایی که خداوند فرموده ما انسان را در رنج آفریده ایم، متحمل رنج و سختی ها و بالا و پایین های بسیار زندگی دنیا میشن ،فرق اینها چیه؟آیا عدالت در موردشون رعایت میشه

اصلا لطفا بفرمائید چرا باید انقدر جنگیدن با دنیا و شیطان و پاک و دور از گناه بودن سخت و مشقت بار باشه؟


(سؤال کمی خلاصه شده است)



✅ پاسخ:

بِسم اللّه الرَّحمنِ الرّحیم

اینهایی که عمر بیشتری می کنند

گرچه احتمال دارد که گناه بیشتری هم کرده باشند، از آن طرف خب ثواب بیشتری هم دارند؛

عمر بیشتری کرده، کتاب نوشته؛ تا قیامت هم که از این کتاب استفاده می کنند، او ثوابش را می بَرَد.

اما اگر در بچّگی از دنیا می رفت که کتاب نمی نوشت.

می آید در فضای مجازی تبلیغ می کند، باعث هدایت مردم می شود، آن وقت ثواب هزاران سال عبادت در نامه اعمالش نوشته می شود، در حالی که اگر مُرده بود که اینها برایش نوشته نمی شد.  

پس از آن طرف هم این مطلب همین طور است. این یک مطلب.


مطلب دیگر، این که انسان سختی می کشد، اما این سختی ها باعث  رشد می شود. اگر انسان این جا سختی ها را تحمل نکند، آنجا باید تحمل کند. چون به هر حال این سختی ها وجود دارد.


نسبت به سؤال دومتان که تقریبا جواب دادیم؛ چرا باید اینقدر جنگید و اینها؛ برای این که انسان می خواهد رشد کند.

مثل این می مانَد که [بگویید]چرا باید در مدرسه انسان اینقدر درس بخواند؟ چرا نمی گذارند انسان بخوابد و بازی کند؟ می گویند چون مدرسه جای درس خواندن است.

دنیا هم جای امتحان و جای سختی کشیدن است برای این که انسان به کمال برسد.



🖊پیاده شده از صوت استاد رضا محمدی شاهرودی


⏪⏪ کانال اصول دین ایتا

🔮کپی و انتشار تمامی مطالب تاپیک هام آزاده🔮

امام زين العابدين عليه السلام :پيامبر خدا صلى الله عليه و آله فرمود : هر كس بگويد «سبحان اللّه » خداوند به سبب آن يك درخت در بهشت برايش مى نشاند، و هر كس بگويد «الحمد للّه » خداوند به سبب آن يك درخت در بهشت برايش مى نشاند، و هر كس بگويد «لا إله إلاّ اللّه » خداوند به سبب آن يك درخت در بهشت برايش مى نشاند، و هر كس بگويد «اللّه أكبر» خداوند به سبب آن يك درخت در بهشت برايش مى نشاند. مردى از قريش گفت: اى پيامبر خدا! [پس ]درختهاى زيادى در بهشت داريم! فرمود: درست است، اما مبادا آتشى بفرستيد و همه آنها را بسوزانيد؛ زيرا خداوند عزّ و جلّ مى فرمايد: «اى كسانى كه ايمان آورده ايد! از خدا اطاعت كنيد و از پيامبر اطاعت كنيد و كارهاى خود را از بين نبريد».

🔮کپی و انتشار تمامی مطالب تاپیک هام آزاده🔮

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله :«در آنجا ديدم‌ زمين‌هائي‌ را كه‌ در آنها فرشتگان‌، با يك‌ خشت‌ از طلا و يك‌ خشت‌ از نقره‌ مشغول‌ ساختمان‌ بودند؛ و چه‌ بسا مي‌شد كه‌ آنها دست‌ از كار مي‌كشيدند. من‌ به‌ آنان‌ گفتم‌: به‌ چه‌ علّت‌ شما از كارتان‌ دست‌ برميداريد؟!

آنان‌ گفتند: دست‌ بر ميداريم‌ تا به‌ ما نفقه‌ و مصالح‌ ساختماني‌ برسد. من‌ گفتم‌: نفقۀ شما چيست‌؟!

آنان‌ گفتند: گفتار مؤمن‌ كه‌ ميگويد: سُبْحَانَ اللَهِ وَالْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ وَاللَهُ أَكْبَرُ؛ چون‌ بگويد، ما مشغول‌ ساختمان‌ مي‌شويم‌ و چون‌ از گفتن‌ دست‌ بردارد ما هم‌ از ساختن‌ دست‌ بر ميداريم‌.»

🔮کپی و انتشار تمامی مطالب تاپیک هام آزاده🔮

ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2790
2778
2791
2779
2792