عیسی(ع) پیامبری که تولدش ناگهانی و رازآلود و عروج او هم ناگهانی و رازآلودست. درود خدا بر او باد. پیامبری که همچنان درقرب الهی زنده وحاضر است و در زمان ظهور حضرت مهدی (عج)، نزول خواهند کرد و در رکاب آن بزرگوار و پشت سر آن حضرت اقامه نماز خواهند نمود.
بازخوانی داستان تولد و عروج عیسی (ع) به روایت قرآن و انجیل
ماجرای خلقت حضرت عیسی(ع) در آیات قرآن:
إِذْ قَالَتِ الْمَلَائِكَةُ يَا مَرْيَمُ إِنَّ اللَّهَ يُبَشِّرُكِ بِكَلِمَةٍ مِّنْهُ اسْمُهُ الْمَسِيحُ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ وَجِيهًا فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَمِنَ الْمُقَرَّبِينَ
[ ﻳﺎﺩ ﻛﻨﻴﺪ ] ﺯﻣﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﻓﺮﺷﺘﮕﺎﻥ ﮔﻔﺘﻨﺪ : ﺍﻱ ﻣﺮﻳﻢ ! ﻳﻘﻴﻨﺎً ﺧﺪﺍ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻛﻠﻤﻪ ﺍﻱ ﺍﺯ ﺳﻮﻱ ﺧﻮﺩ ﻛﻪ ﻧﺎﻣﺶ ﻣﺴﻴﺢ ﻋﻴﺴﻲ ﺑﻦ ﻣﺮﻳﻢ ﺍﺳﺖ ﻣﮋﺩﻩ ﻣﻰ ﺩﻫﺪ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺩﻧﻴﺎ ﻭ ﺁﺧﺮﺕ ﺩﺍﺭﺍﻱ ﻣﻘﺒﻮﻟﻴّﺖ ﻭ ﺁﺑﺮﻭﻣﻨﺪﻱ ﻭ ﺍﺯ ﻣﻘﺮﺑّﺎﻥ ﺍﺳﺖ .
آل عمران 45
وَيُكَلِّمُ النَّاسَ فِي الْمَهْدِ وَكَهْلًا وَمِنَ الصَّالِحِينَ
ﻭ ﺑﺎ ﻣﺮﺩم ﺩﺭ ﮔﻬﻮﺍﺭﻩ [ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﻛﺎﺭﻱ ﺧﺎﺭﻕ ﺍﻟﻌﺎﺩﻩ ] ﻭ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﺳﺎﻟﻲ [ ﺑﺎ ﺯﺑﺎﻥ ﻭﺣﻲ ] ﺳﺨﻦ ﻣﻰ ﮔﻮﻳﺪ ﻭ ﺍﺯ ﺷﺎﻳﺴﺘﮕﺎﻥ ﺍﺳﺖ .
آل عمران 46
قَالَتْ رَبِّ أَنَّىٰ يَكُونُ لِي وَلَدٌ وَلَمْ يَمْسَسْنِي بَشَرٌ قَالَ كَذَٰلِكِ اللَّهُ يَخْلُقُ مَا يَشَاءُ إِذَا قَضَىٰ أَمْرًا فَإِنَّمَا يَقُولُ لَهُ كُن فَيَكُونُ
[ ﻣﺮﻳﻢ ] ﮔﻔﺖ : ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺍ ! ﭼﮕﻮﻧﻪ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﻦ ﻓﺮﺯﻧﺪﻱ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺑﻮﺩ ، ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﻫﻴﭻ ﺑﺸﺮﻱ ﺑﺎ ﻣﻦ ﺗﻤﺎﺱ ﻧﮕﺮﻓﺘﻪ ؟ ! [ ﺧﺪﺍ ] ﻓﺮﻣﻮﺩ : ﭼﻨﻴﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﻰ ﮔﻮﻳﻲ [ ﻭﻟﻲ ﻛﺎﺭ ﺧﺪﺍ ﻣُﻘﻴّﺪ ﺑﻪ ﻋﻠﻞ ﻭ ﺍﺳﺒﺎﺏ ﻧﻴﺴﺖ ، ] ﺧﺪﺍ ﻫﺮ ﭼﻪ ﺭﺍ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ [ ﺑﺎ ﻣﺸﻴّﺖ ﻣﻄﻠﻘﻪ ﺧﻮﺩ ] ﻣﻰ ﺁﻓﺮﻳﻨﺪ ، ﭼﻮﻥ ﭼﻴﺰﻱ ﺭﺍ ﺍﺭﺍﺩﻩ ﻛﻨﺪ ﺟﺰ ﺍﻳﻦ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺁﻥ ﻣﻰ ﮔﻮﻳﺪ : « ﺑﺎﺵ » ﭘﺲ ﺑﻲ ﺩﺭﻧﮓ ﻣﻰ ﺑﺎﺷﺪ.
آل عمران 47
إِنَّ مَثَلَ عِيسَىٰ عِندَ اللَّهِ كَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِن تُرَابٍ ثُمَّ قَالَ لَهُ كُن فَيَكُونُ
حكايت عيسى نزد خدا چون حكايت آدم است كه او را از خاك آفريد سپس به او گفت: باش، پس وجود يافت.
سوره آل عمران آیه59
ماجرای خلقت حضرت عیسی (ع) به روایت انجیل:
انجیل متی (متیو) فصل اول باب 18 به بعد
انجیل لوقا (لوک)فصل اول باب 26 به بعد:
وقتی روح القدس برمریم ظاهر می شود و مژده فرزنددار شدن را به او می دهد، او تعجب می کند ومی پرسد: چگونه با وجود اینکه من باکره هستم، صاحب فرزند می شوم:
«جبرئیل به مریم ظاهر شد و گفت:سلام بر تو ای دختری که مورد لطف پروردگار قرار گرفته ای، خداوند با تواست. فرشته به او گفت: نترس، چون خدامی خواهد به تو برکت دهد. بزودی آبستن شده، صاحب پسری می شوی و اسمش راعیسی می گذاری. او خیلی بزرگ خواهدبود و فرزند خدا نامیده می شود. خداوند تخت سلطنت جدش داوود را به او واگذار می کند تا برای همیشه بر قوم اسرائیل سلطنت کند. دوره سلطنت او هرگز به سرنمی آید. مریم از فرشته پرسید: "چطورممکن است من بچه دار شوم؟! من هنوزشوهر نکرده ام.
[البته مطابق با دیدگاه مسیحیان،مریم در آن زمان در عقد مردی به نام یوسف بود ولی هنوز به ازدواج او در نیامده بود.]
«فرشته جواب داد روح القدس بر تونازل می شود و قدرت خدا بر تو سایه افکن می گردد. از این جهت آن نوزادکاملا مقدس است و فرزند نامیده می شود.