2777
2789

با غربالگری انواع سرطان ها می‌تونید جون عزیزانتون رو نجات بدید

منبع Harrison و UpToDate 2024

‏۱) سرطان سینه

تمام خانم ها باید از ۴۰ سالگی به بعد، هر ۲ - ۱ سال ماموگرافی انجام بدن و طبق نتیجه اون، زمان ماموگرافی بعدی تعیین میشه (۶ ماه یا ۳ ماه در صورت رویت توده)

خانم های زیر ۴۰ سال میتونند سونوگرافی انجام بدن 

توسط پزشک عمومی یا متخصص نسخه می‌شود.

‏۲) سرطان روده بزرگ

از ۴۵ سالگی تا ۷۵ سالگی باید هر ۱۰ سال کولونوسکوپی انجام بدید. هر یک تا دوسال هم میتونید تست خون مخفی مدفوع انجام بدید که اگر مثبت بشه باید کولونوسکوپی بشید.

این غربالگری شدیدا توصیه میشه.

مراجعه به پزشک فوق تخصص گوارش

تست خون مخفی هم توسط پزشک عمومی نسخه میشه

‏۳) سرطان دهانه رحم

تمام خانم ها از ۲۱ تا ۲۹ سالگی هر ۳ سال باید پاپ اسمیر انجام بدن

از ۲۹ تا ۶۵ بازم میتونن هر ۳ سال پاپ اسمیر یا هر ۵ سال پاپ اسمیر + سایتولوژی انجام بدن

انجام توسط متخصص زنان یا ماما

‏۴) سرطان معده

در حال حاضر در ایران و بسیاری از کشورها، غربالگری برای این سرطان نداریم

اما اگر بالای ۴۰ سال دارید همراه علائم سوءهاضمه و درد معده، با توجه به سن پایین سرطان معده در ایران، بهتره آندوسکوپی بشید

در صورت مشکل، مراجعه به متخصص داخلی یا فوق گوارش

‏۵) سرطان پروستات

این تست همگانی نیست و صرفا با صلاحدید پزشک برای آقایان در خطر بالا، انجام می‌شود

تست خون PSA سالیانه توسط پزشک عمومی یا متخصص نسخه می‌شود.

‏۶) سرطان ریه

از ۵۰ تا ۸۰ سال در صورتی که سیگاری قهار هستید، توصیه به نوعی سی‌تی اسکن (با دوز کم) سالیانه شده که ما نداریم.

اگر موردی داشتید به پزشک مراجعه کنید تا بررسی بشه و تصویربرداری بر اساس فرد انجام بشه

چند سالته و تا حالا کدوم غربالگری رو دادی؟......

وقتی یک ماما، مامان میشه   
20 سالمه متاهلم هیچکدوم فقط هر 6 ماه یکبار خودم و شوهرم آزمایش کلی و سونو گرافی میدیم

کم کم به پاپ اسمیر برای آینده فکر کن که انجام بدی 

پاپ اسمیر عفونت و چیزای دیگه رو هم می‌تونه تا حدی مشخص کنه

وقتی یک ماما، مامان میشه   

بچه‌ها، باورم نمی‌شه!!!!

دیروز جاریمو دیدم، انقدر لاغر شده بود که واقعاً شوکه شدم! 😳 

از خواهرشوهرم پرسیدم چطور تونسته انقدر وزن کم کنه و لباس‌های خوشگلش اندازش بشه. گفت با اپلیکیشن "زیره" رژیم گرفته.منم سریع از کافه بازار دانلودش کردم و رژیممو شروع کردم، تا الان که خیلی راضی بودم، تازه الان تخفیفم دارن!

بچه ها شما هم می‌تونید با زدن روی این لینک شروع کنید

هزار مدل سرطان هست. این تست به درد ده تاش بخوره ، بقیه چی ؟

سوال خوبیه

یکی اینکه بعضی از سرطان‌ها شایعترن پس اونا رو غربالگری میکنن

دوم اینکه بعضی سرطان‌ها اگه توی مراحل اولیه شناخته بشن خیلی برای درمان کمک کننده هستن

سوم اینکه برای همه ی سرطان‌ها آزمایش موثر که برای غربالگری باشه وجود نداره 

غربالگری باید مقرون به صرفه هم باشه

وقتی یک ماما، مامان میشه   
سوال خوبیهیکی اینکه بعضی از سرطان‌ها شایعترن پس اونا رو غربالگری میکنندوم اینکه بعضی سرطان‌ها اگه تو ...

بیشتر سرطان ها رو دکترها از پسش بر نمیان. ندونی بهتره چون باعث فوبیا میشه و بدتر ترس به جونت میوفته و از ترس میمیری. 

از یکی از دکترها شنیدم که اونایی که از سرطان بی‌خبر بودن عمر طبیعی داشتن.

بیشتر سرطان ها رو دکترها از پسش بر نمیان. ندونی بهتره چون باعث فوبیا میشه و بدتر ترس به جونت میوفته ...

بله سرطان بیماری سختیه ولی اینایی که براش غربالگری گذاشتن جزو دسته ای می‌شن که اگه توی مراحل اولیه شناسایی بشه می‌شه کار مثبتی براشون کرد.

مخصوصا به درد اونایی میخوره که سابقه خانوادگی دارن و میخوان پیگیری کنن.......

وقتی یک ماما، مامان میشه   
ترس نداره خیلی ها انجام میدن یه بار انجام بدی برات عادی می‌شهجزو چکاپهای زنانه هست

آره حتما انجام میدم فعلا که قصد بارداری نداریم ولی قبل بارداری حتما انجام میدم .

عزیزم ی سوال من این دفعه که سونو دادم همه چیم خوب بود فقط نوشته بود ی کیست 3 در 4 میلی متری در تخمدان راست. دکتر بهم فقط قرص سیپروترون کامپاند داد گفته شبی یکی بخور منم دیگه نبردم به دکتر دیگه ای نشون بدم بنظرتون داروی دیگه ای لازم نیست؟

آره حتما انجام میدم فعلا که قصد بارداری نداریم ولی قبل بارداری حتما انجام میدم .عزیزم ی سوال من این ...

کیستت کوچیکه همین دارو رو بخور بهتر میشه 

سبک زندگی هم برای کیست هم قبل بارداری انجام بده 

وقتی یک ماما، مامان میشه   
با قرص از بین میره عزیزم ؟

بله ولی برای پیشگیری که دیگه ایجاد نشه بهتره سبک زندگی سالم داشته باشی 

حتما وزنتو نرمال کن، قند و شکر و فست فود، سیگار و قلیون رو حذف کن. خواب کافی داشته باش و ورزش کن. مواد غذایی مثل زعفران، به، عسل، هویج، شیربادام برای باروری موثر هستن. ویتامین دی تو چک کن و اگر کم بود مصرف کن‌........ 

وقتی یک ماما، مامان میشه