واقعیت اینست که همه ما سهمی به اندازه توانمان از سختیهای زندگی را باید برداریم همچنان که سهم عظیمی از خوشیها را هم داریم مثلا عمری در سلامتیم مدت کوتاهی هم بیماری را تجربه میکنیم ، حال اگر این سختیها را خودمان انتخاب نکرده باشیم خداوند آنچه که صلاح ماست و بیشترین فایده را برای ما دارد ، سهمی از این مشکلات را برایمان انتخاب میکند پس وقتی سهم سختی تو اومد به سراغت آنرا در آغوش بگیر و شکر گزار باش چون در دلش فرصتهای شکوفایی تو را خداوند به ودیعه گذاشته نه اینکه با آه و نالیدن تو بروی به آغوش مشکل و مچاله ات کنه و بفرستت به بیمارستان یا تیمارستان. .
کسانی که خود مشکل و سختی را انتخاب میکنند گویی بیمه میشوند در مقابل حوادث ناگهانی زندگی ، مثلا کسی که انتخاب میکنه از والدین سالمند یا بیمار خود نگهداری کند، انتخاب سختی کرده و بهتر هم میتواند از عهده سختی بر بیاید .
7 فایده بینظیر سختی ها و ناملایمات زندگی
1) ناملایمات چشم بصیرت ما را باز می کنند:
وقتی با مشکل مهم و بزرگی مواجهه میشوید . دیگر مسایل جزئی و پیش پا افتاده ی زندگی جلوی چشمتان نمی آید و چشمتان به روی ارزش های زندگی باز می شود
2) ناملایمات به ما می آموزد که شکرگزار باشیم:
وقتی با مشکلی مواجه یا از نعمتی محروم شویم، قدر نعمت های زندگی را بهتر می دانیم. تا زمانی که بیمار نشوید، قدر عافیت را نمی دانید. خردمند کسی است که همواره قدر نعمت هایی را که به او داده شده است را بداند.
۳) ناملایمات استعداد نهانی یا جوهره ما را آشکار مینماید :
پس از غلبه بر مشکل ،روحیه تان قوی تر می شود.از محک زندگی سربلند بیرون آمده اید. بدین ترتیب، دفعه ی بعد شما واکسینه میشوید در مقابل مشکل مشکلات و سختی ها، توانایی های ما را آشکار می کنند و ما استعدادهایی را در خود کشف می کنیم که در غیر این صورت هیچ گاه ممکن نبود به آن ها پی ببریم. و به قولی میفهمیم چند مرده حلاجیم.
۴) ناملایمات، ما را وادار به حرکت و ایجاد تغییر می کنند:
اغلب انسانها توان خروج از نقطه امن خود را ندارند و اقدام و حرکت تحولی انجام نمیدهند ولی ناملایمات یا بحران آن ها را ترغیب می کند تا حرکتی به خود بدهند و اصلاحاتی ایجاد کنند. به طور معمول، زندگی با مشکلاتی که سر راهمان قرار می دهد، به ما گوشزد می کند که از مسیر درست خارج شده ایم و باید درست گام برداریم.
۵) ناملایمات درس های ارزشمندی به ما می آموزند:
به عنوان مثال، شکست در روابط را در نظر بگیرید؛ شکست باعث می شود تا چشم و گوش فرد باز شود و در انتخابهای بعدی با شناخت و دقت زیاد واد شود .
۶) ناملایمات دری تازه را به رویتان می گشایند:
مثلاً کارتان را از دست می دهید و کار بهتری پیدا می کنید. در این موارد، به هیج وجه مشکلی در بین نیست، بلکه آنچه مشکل می پنداریدش، در واقع فرصتی جدید است و اگر دری به رویتان بسته شده است، در بهتری به رویتان گشوده خواهد شد.
۷) ناملایمات اعتماد به نفس و عزت نفس شما را تقویت می کنند:
وقتی همه توان و اراده ی خود را برای غلبه بر مشکل بسیج میکنید، احساس شایستگی و اعتماد به نفس در شما ایجاد می شود. این احساسات مثبت باعث می شوند در آینده از نیرو وقوت قلب بیشتری برای انجام امور و عبور از مشکلات برخوردار شوید.
خداوند فرمودند :
وَ لا نُكَلِّفُ نَفْساً إِلَّا وُسْعَها وَ لَدَيْنا كِتابٌ يَنْطِقُ بِالْحَقِّ وَ هُمْ لا يُظْلَمُونَ « مومنون 62»
و ما هيچ كس را جز به مقدار توانش تكليف نمىكنيم، و نزد ما كتابى است كه به حقّ سخن مىگويد (و بر كار مردم گواه است) و به آنان هيچ ستمى نمىشود.
ناپلئون هیل : “ هر گرفتاری و مصیبتی، بذر منفعتی همسان یا بزرگ تر از خود را به همراه دارد.”