2777
2789
عنوان

کتاب خوب ایرانی📚

42 بازدید | 7 پست

احتمالا شماهم زیاد شنیدین که بعضی از دوستانمون ادعا میکنن که مگه کتاب ایرانی خوب هم داریم؟ نویسنده های ما کجا و نوسنده های خارجی کجا؟ 

من امروزم قصد دارم یکی از محبوب ترین نویسنده های ایرانی و کتاب هاشون رو معرفی کنم. 

#عباس_معروفی

کتاب سمفونی مردگان: سمفونی مردگان به ظاهر یک رمان عادی است اما درون خود زندگی تک تک ما را با اندکی تغییر به تصویر کشیده است. به ما می گوید که مواظب آیدین درون خود و آیدین های اطرافمان باشیم، شخصی که هنرمند است، همواره کتاب می خواند، خفقان جامعه را نمی پذیرد و می خواهد خودش را پیدا کند. این خانواده که در زمان جنگ جهانی دوم در اردبیل زندگی می کنند، نمادی از خفقان جامعه آن زمان هستند که روشنفکری به ندرت در آن پیدا می شود.

این کتاب یکی از آثار برجسته عباس معروفی و از ماندگارترین کتاب های ادبیات ایران است که در سال 2001 برنده جایزه بنیاد انتشارات ادبی فلسفی سورکامپ شد. همچنین سمفونی مردگان در هفته نامه دیولت سوییس نیز مورد تقیر قرار گرفته و از آن به عنوان یک شاهکار یاد شده است.

در کتاب سمفونی مردگان داستان های مختلفی همچون برادرکشی، فروپاشی خانواده، عشق، مذهب و غیره به طرز بسیار جذابی روایت میشود. 

بچه‌ها، باورم نمی‌شه!!!!

دیروز جاریمو دیدم، انقدر لاغر شده بود که واقعاً شوکه شدم! 😳 

از خواهرشوهرم پرسیدم چطور تونسته انقدر وزن کم کنه و لباس‌های خوشگلش اندازش بشه. گفت با اپلیکیشن "زیره" رژیم گرفته.منم سریع از کافه بازار دانلودش کردم و رژیممو شروع کردم، تا الان که خیلی راضی بودم، تازه الان تخفیفم دارن!

بچه ها شما هم می‌تونید با زدن روی این لینک شروع کنید

کتاب سال بلوا یکی از آثار بی نظیر اقای معروفی است که جایگاه ویژه ای در ادبیات فارسی دارد: کتاب سال بلوا  داستان زندگی دختری به نام نوش‌آفرین است که زندگی خود را در بستر مرگ و بیماری، به یاد می‌آورد. عباس معروفی  داستان این کتاب را در سال‌های پیش و پس از جنگ جهانی دوم در شهر سنگسر روایت می‌کند. نوش‌آفرین دختر زیبای سرهنگ نیلوفری و عالیه خانم است که پدرش رؤیای ملکه شدن او را در سر دارد. سرهنگ نیلوفری با وعده‌ی رسیدن به وزارت جنگ، از شیراز به سنگسر می‌آید و همان‌جا ماندگار می‌شود؛ غافل از این‌که زندگی در سنگسر، آغاز نابودی خانواده است.

در کتاب سال بلوا،‌ اوضاع ایران در زمان جنگ جهانی دوم به‌درستی توصیف می‌شود. عباس معروفی تأثیر تفکرات دیکتاتوری، نازی و کمونیستی را در سراسر کشور نشان می‌دهد. نویسنده اوضاع اجتماعی و وضعیت سیاسی را به بهترین شکل به تصویر می‌کشد؛ کاری که شاید بسیاری از کتاب‌های تاریخی قادر به انجام آن نباشند!

گاهی احساس می‌کردم دنیا براساس عقل و منطق مردانه می‌گردد که مردها شوهر زن‌ها بشوند و صورتشان را چروکیده کنند، اگر توانستند بچه به دامنشان بیندازند و اگر نتوانستند اشکشان را در بیاورند. زن موجودی است معلول و بی‌اراده که همه جرئت و شهامتش را می‌کشند تا بتوانند برتریشان را به اثبات برسانند. مسابقه مهمی بود و مرد باید برنده می‌شد. امّا نمی‌دانم آیا خدا این‌جور تقدیر کرده بود، یا من بداقبال بودم؟ این چیزها را من هرگز نفهمیدم. زن‌های دیگری را هم می‌شناختم که یا نشمه می‌شدند، یا عنکبوت قالی، یا وامانده در پله‌های خانه پدری، و یا چه اهمیت دارد؟

#سال_بلوا

کتاب نام تمام مردگان یحیی است: نام تمام مردگان یحیاست داستان هیزم شکنی بنام داور که پس از دیدن داغ شش فرزند و در کهنسالی صاحب فرزندی دیگر میشود.

فضای داستان چون دیگر آثار استاد پر از رنج و اندوه است. محل رخداد داستان سنگسر است که سال بلوا نیز .تعدادی از شخصیت های رمان سال بلوا نیز در این داستان شخصیت فرعی دارند.

“بعضی مردم معتقد بودند خدا او را به دنیا آورده تا رنج‌ها ‌و مصائب چند پیامبر عزیزش را در او مرور کند، ببیند آستانه تحمل یک آدم کجاست؟ کجا میشکند؟ بار کدام شان را می تواند یک تنه به دوش بکشد؟ بعد یکی یکی به بارش افزوده، خواسته ببیند بار چندتاشان را می کشد؟ این اشرف مخلوقات چقدر کوه است؟ چقدر دریا؟ چقدر بیابان؟ اگر نیست چرا اسمش اشرف مخلوقات است؟”

https://images.app.goo.gl/BMYniHZe737QJDgJA

عباس معروفی در ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۳۳۶ در تهران به دنیا آمد. او پس از آنکه دیپلم ریاضی خود را گرفت، در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و در رشته ادبیات دراماتیک مشغول به تحصیل شد. پس از فارغ التحصیل شدن هم بیش از ده سال در مقطع دبیرستان معلم ادبیات بود.

معروفی پس از ترک ایران ابتدا به پاکستان مهاجرت کرد. اما مدتی بعد به آلمان رفت و تا پایان عمرش در آلمان زندگی می‌کرد. او ابتدا از بورس خانه هاینریش بل استفاده می‌کرد و پس از آن هم یک سال به عنوان مدیر این خانه در آن مشغول به کار شد. مدتی بعد، او به عنوان مدیر پذیرش در یکی از هتل‌های آلمان مشغول به کار شد. سرانجام عباس معروفی خانه هنر و ادبیات هدایت را که بزرگترین کتابفروشی ایرانی در اروپا است تاسیس کرد.