احتمالا شماهم زیاد شنیدین که بعضی از دوستانمون ادعا میکنن که مگه کتاب ایرانی خوب هم داریم؟ نویسنده های ما کجا و نوسنده های خارجی کجا؟
من امروزم قصد دارم یکی از محبوب ترین نویسنده های ایرانی و کتاب هاشون رو معرفی کنم.
#عباس_معروفی
کتاب سمفونی مردگان: سمفونی مردگان به ظاهر یک رمان عادی است اما درون خود زندگی تک تک ما را با اندکی تغییر به تصویر کشیده است. به ما می گوید که مواظب آیدین درون خود و آیدین های اطرافمان باشیم، شخصی که هنرمند است، همواره کتاب می خواند، خفقان جامعه را نمی پذیرد و می خواهد خودش را پیدا کند. این خانواده که در زمان جنگ جهانی دوم در اردبیل زندگی می کنند، نمادی از خفقان جامعه آن زمان هستند که روشنفکری به ندرت در آن پیدا می شود.
این کتاب یکی از آثار برجسته عباس معروفی و از ماندگارترین کتاب های ادبیات ایران است که در سال 2001 برنده جایزه بنیاد انتشارات ادبی فلسفی سورکامپ شد. همچنین سمفونی مردگان در هفته نامه دیولت سوییس نیز مورد تقیر قرار گرفته و از آن به عنوان یک شاهکار یاد شده است.
در کتاب سمفونی مردگان داستان های مختلفی همچون برادرکشی، فروپاشی خانواده، عشق، مذهب و غیره به طرز بسیار جذابی روایت میشود.