2794

سلام، دخترم  کلاس اول دبستان هست ایشون به دلیل بازیگوشی همیشه باید بارها و بارها یک حرفو تکرار کنم تا انجام بده (در نهایت انجام میده اما بعد از کلی گوشزد کردن)ا ز جمله انجام دادن تکالیف یا حتی غذا خوردن،یا خوابیدن به موقع!،،، من و همسرم یک برنامه روزانه نوشتیم و اونو ملزم به انجامش کردیم که در صورت انجام درست و به موقع تشویق میشه مثل رفتن به شهربازی و پارک و در صورت انجام ندادن از یک سری چیزها مثل کارتون دیدن محروم میشه! در این برنامه ساعتهای مشخصی واسه انجام تکالیف بازی و یا کارتون دیدن یا کارهای دیگه گنجانده شده !من نمیدونم آیا این روش برای قانونمند و منظم کردن کودک روش صحیحیه یا سختگیرانه است و اثر منفی داره؟!ممنونم میشم راهنمایی کنید

اطلاعات تکمیلی

سن 33 جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور کودک و خانواده

مادر عزیز سلام 

در ابتدا باید بگویم شما میخواهید یکسری رفتار را در فرزند خود ایجاد کنید و انتخابتان هم پاداش هست پس گوشزد کردن مداوم در کارتان خلل ایجاد می‌کند . در خصوص اینکه آیا این قوانین سختگیرانه هست یا متعادل باید کمی به حس مادرانه خود رجوع کنید آیا حس میکنید قوانین زیاد از حد شده و منصفانه نیست یا نه ؟ البته که قاطعیت و ثبات داشتن یکی از موارد مهم در تربیت می‌باشد اما قاطعیت و قوانین زیاد گذاشتن باهم کمی فرق دارد.اما در خصوص مدیریت رفتار گام های زیر را رعایت کنید:

۱-لازمه مدیریت رفتار کودک توسط شما این هست که قبل از هر چیزی تعامل مثبت با فرزندتان داشته باشید. برای این کار در روز نیم ساعت را برای بازی و زمان خوش داشتن با فرزندتان صرف کنید ، درست است که میگویید اکثر ساعت‌های من برای فرزندم هست اما این نیم ساعت متفاوت است در این نیم ساعت نه هدف تربیتی داریم نه آموزشی .فقط و فقط قرار است که شما و دخترتان در این نیم ساعت از کنار هم بودن لذت ببرید و بازی تعاملی داشته باشید پس فعالیتی را انتخاب کنید که هر دو از آن لذت میبرید مثل آشپزی ،کیک پختن و یا هر بازی دیگری که هر دو در آن فعالیت دارید و لذت میبرید .در طی روز سعی کنید چندین بار دخترتان را در آغوش بگیرید بوس کنید نوازش کنید و تحسین کلامی داشته باشید،تعامل مثبت مثل طنابی هست که کودک به شما وصل است و دنبال شما می آید اصلا اثر آن را نادیده نگیرید.

۲-در زمان دستور دادن باید توجه کنید که :دستور واضح و شفاف باشد ،تعداد محدود باشد ،پس از ارایه دستور چند ثانیه صبر کنید ،دستور را یک یا دو بار تکرار کنید و سپس از پیامد استفاده کنید و در حین دستور ارتباط چشمی  برقرار کنید .

۳-چطور پاداش بدهید :اول اینکه رفتار را مشخص کنید چه رفتارهایی میخواهید شکل بگیرد ؟ آنها را به صورت جزئی بنویسید مثلا درسخوان باشد کلی هست اما اینکه تکالیف درسی را تا فلان ساعت تمام کند ، تا ساعت ...بخوابد و... اینها جزئی هستند . سپس نتیجه رفتار را مشخص کنید، پاداش باید چیزی باشد که مورد علاقه کودک باشد و حتما تنوع داشته باشد و بین رفتار و پاداش تناسب وجود داشته باشه پس بعد از اینکه رفتارها را مشخص کردید پاداش هر رفتار هم مشخص کنید و برای اجرای آن ثبات عمل داشته باشید.(نکته مهم اینکه تعداد رفتارها اول سه چهارتا باشه بعد کم کم اضافه کنید ). پاداش را بلافاصله بعد از انجام کار به دخترتان بدهید در ابتدا برای اینکه رفتار زودتر شکل بگیرد پاداش های فوری در نظر بگیرید سپس میتونید از ستاره و استیکر و ... استفاده کنید مثلا اگر ۵ تا ستاره بگیری میریم شهربازی 

مطمئنا با انجام اصولی این روش‌ها تا حد زیادی تغییر را خواهید دید اگر باز هم سوالی در حین اجرای این ها داشتید بفرمایید . 

موفق باشید

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha