سلام دوست عزیز
قهر کردن یک روش غیر بالغانه در روابط زناشویی است و نشان از این دارد روش های گفتگو را باید بیاموزد. اما کمک گرفتن از نفر سوم از بی طرف نباشد می تواند به رابطه شما آسیب بزند بنابراین حتی اگر همسرتان حاضر به مراجعه به زوج درمانگر نمی باشد شما مراجعه کنید گاهی تغییر رفتار شما میتواند باعث تغییر در طرف مقابل شود
راهکارهای زیر می تواند ابزار کمکی باشند.
درمورد دلیل ناراحتی اش سوال کنید
با شوهرتان صحبت کنید تا دلیل ناراحتی اش را بفهمید؛ پس از یافتن دلیل ناراحتی اش، قادر خواهید بود تا بهترین روش برای کنترل آن را بیابید. راه حل شما برای مقابله با حال بد شوهرتان دارای اهمیت بسیار زیادی است. به تن صدا و زبان بدنتان توجه کنید و از در نگرانی و اهمیت وارد شوید و خود را عصبی و آماده مجادله و اتهامی نشان ندهید.
حساسیت هایش را بشناسید
خوب فکر کنید و زمان هایی که شوهرتان رنجیده و با شما قهر کرده است را مرور کنید. دلیل آزردگی او از شما در هر مورد چه بود؟ این دلیل ممکن است برای شما بسیار پیش پا افتاده و غیرمنطقی باشد اما به هرحال میتواند نشانه هایی در اختیار شما بگذارد که با حساسیت های همسرتان بیشتر آشنا شوید. برای مثال ممکن است او یکبار به خاطر اینکه در جمع با او شوخی کرده اید با شما قهر کرده باشد و بار دیگر به خاطر اینکه در مهمانی اخیر سرگرم صحبت بودید و اشاره او برای بازگشت به منزل را موقتا نادیده گرفتید. هرچند شما قصد رنجاندن او را نداشته اید اما مثال های مشابه نشان میدهد که شوهر شما بر اینکه در حضور دیگران او را تایید و تحسین کنید حساس است. شما با آگاهی از این موضوع ساده، میتوانید در جمع رفتار تحسین آمیزی با او را در پیش بگیرید. در این صورت علاوه بر جلوگیری از قهر و ناراحتی ، میتوانید رضایت و محبتش را بیشتر از قبل جلب کنید.
او را برای افزایش مهارت های ارتباطی تشویق کنید
اگر حال بدی که برای مدتی طولانی ادامه پیدا کرده باشد، در نتیجه مشکلات حل نشده گذشته باشند، مراجعه به مشاور میتواند راه حل بسیار خوبی باشد. وقتی که او حس بهتری نسبت به خودش پیدا کند، تمامی رفتارهایش در قبال تو نیز تغییر خواهد نمود. زودرنجی اش از میان میرود؛ خشمش فروکش خواهد نمود؛ شما – همسر فوق العاده اش و بهترین دوستش را که در حال حاضر نمی بیند – را خواهد دید.
اگر شوهرتان تمایلی به رفتن به مشاوره ندارد، به روش های دیگری سعی کنید آگاهی او را در زمینه مهارت های ارتباط با همسر افزایش دهید. برای مثال کتاب های روانشناسی ازدواج موفق و برقراری ارتباط موثر با همسر را تهیه کنید و پیشنهاد کنید هردوی شما برای کسب مهارت همسرداری و بهبود رابطه آن را مطالعه کنید. یا اگر شوهرتان وقت کافی برای مطالعه ندارد، خودتان کتاب را مطالعه کنید و هر شب قبل از خواب ده دقیقه نکات جالب و مهم کتاب را برای او بخوانید. همچنین میتوانید گاهی گزیده مطالب روانشناسی برای برقراری ارتباط موثر با همسر را از صفحات مجازی(سایت ها، کانال های تلگرام و اینستاگرام) کپی کرده و با او به اشتراک بگذارید. البته سعی کنید در این موارد زیاده روی نکنید و دقت داشته باشید پیام های شما حالت نصیحت و تذکر پیدا نکند.
از شوخ طبعی کمک بگیرید
درست است که نمی توانید حال شریک زندگیتان را کنترل کنید، با اینحال میتوانید در شکل دهی به آن کمک نمایید. شوخ طبعی میتواند کلیدی در رفع تنش باشد، ولی مراقب باشید که از شوخی هایتان برداشت بدی نشود که منجر به بدتر شدن اوضاع شود. اگر کلمات یا داستانی دارید که هردویتان را میخنداند، تعریف کنید. اگر حس میکنید که شوهرتان حس خوبی به داستان های خنده دار یا کلمات مضحک نداشته باشد، از گفتنشان خودداری نمایید.
او را تحقیر نکنید
اگرچه ممکن است مدام قهر کردن شوهرتان شما را عصبی کند، اما توجه کنید که این موضوع نباید باعث شود شما متقابلا واکنش ناسالمی نشان دهیدو او را با الفاظ تحقیرآمیز مخاطب قرار دهید. اینکار او را بیشتر از شما دور میکند، به ناراحتی هردو دامن میزند و رابطه تان سرد خواهد کرد. بدترین برخوردی که ممکن است شما در مقابل قهر کردن او داشته باشید این است که بگویید:”خیلی قهرویی!” یا “اینقدر بدم میاد وقتی مثل بچهها سریع قهر میکنی“. هرگز این رفتار را در پیش نگیرید. این عمل هیچگاه به حالت شوهرتان یا ازدواجتان کمک نخواهد کرد. پژوهشها نشان دهنده آنست که زوجهای شاد، در مقایسه با زوجهای منفی گرا، نسبت تعاملات مثبت بیشتری دارند، بنابراین تمام تلاشتان را بکنید تا درک بالایی داشته باشید و یا حداقل بی طرف باشید.
قلق شوهرتان را بلد شوید
توصیه هایی که راجع به روابط میشود، چیزی نیست که در همه افراد صدق کند. اگر از چیزی نتیجه گرفتید، به همان ادامه دهید؛ اگر چنین نبود، چیز دیگری را امتحان کنید. صحبت روش بسیار خوبی است که البته برخی روشهای دیگری را ترجیح میدهند. برخی از افراد به خصوص مردان درونگرا ترجیح میدهند وقتی از موضوعی ناراحت یا عصبانی هستند کمی تنها باشند و از همسرشان فاصله بگیرند تا آرام شوند و ناراحتیشان فروکش کند. اگر شوهر شما از این دسته افراد است، سعی کنید او را درک کنید و به او اجازه دهید به روش خودش با ناراحتی اش مواجه شود.
شما میتوانید صراحتا و با خوشرویی بگویید: ” فکر میکنم از چیزی ناراحتی، میخوای درموردش صحبت کنیم؟”. اگر شوهرتان گفت که حالت او به خاطر کار یا گفته ای از سوی شماست، حالت دفاعی به خود نگیرید و سعی کنید تا کل مساله را بفهمید.
اما اگر باز هم به شما بی محلی کرد و با سکوت پاسخ داد میتوانید بگویید: “هرموقع آمادگی داشتی بهم اطلاع بده تا در مورد این موضوع بیشتر صحبت کنیم” و او را به حال خودش بگذارید تا کمی فکر کند.
با اینکار شما ضمن اینکه نشان داده اید نسبت به ناراحتی او بی توجه نیستید، فضای لازم را به او داده اید تا آرامشش را بازیابد و روی مسئله بیشتر فکر کند. علاوه بر این مسئولیت شروع مجدد مکالمه به خودش سپرده اید و لازم نیست نگران نحوه اشتی کردن باشید.
او را تشویق کنید انتظاراتش را بیان کند
مادامی که دو طرف رابطه به شکلی فعال، موقعیت ابراز خواسته های از طرف مقابل را فراهم ننمایند تا در این فرایند، تفاوتهای غیرقابل چشم پوشی به دست فراموشی سپرده شوند، هیچ رابطه ای رضایت بخش نخواهد بود. روشهایی برای بیان دغدغه ها، بدون ایجاد مجادله یا قهر وجود دارند که البته اصولا بی حاصلاند. پس به دنبال موقعیتی باشید که در آرامش با همسرتان به صحبت بپردازید.
این مکالمه باید به مانند تمامی مباحثات دیگر، در فضایی به دور از تشنج و در آرامش برگزار شود. هرکدام از شما باید بدون قطع سخنان طرف مقابل، به حرفهایش گوش کنید. وقتی قصد بر جلب توجه همسرتان به سوی مشکلی را دارید، همیشه خواستهتان مبتنی بر تغییر را با قدرانی آغاز کنید – برای مثال چه خوب میشود اگر و … ؛ نهایتا باید خواستهتان را به نحوی بیان کنید که بیشتریم تاثیر را داشته باشد. برای مثال میتوان چنین بیان کرد که: “می دانم که این اواخر کمی با هم مشکل داشتیم و کنار نمی آمدیم و همین مساله باعث ناراحتی و عصبانیت من شده است. میخواهم احساس نزدیکتری به تو داشته باشم. اما اینکه صحبت نمیکنی تا مشکل را با هم حل کنیم، مرا آزار میدهد و فکر نمی کنم که برای تو هم خوشایند باشد.”
حال باید خواسته خود را بیان نمایید و باید کاملا معین باشد. به شوهرتان نگویید که این کار را نکن؛ از او به طور مشخص کاری را که میخواهید تا مشکل را برطرف نماید، بخواهید. حس شنیده شدن از طرف مقابل و حس آزادی بیان درخواست آنچه مد نظر است، منجر به ایجاد نزدیکی خواهد شد. هیچوقت برای دست کشیدن از بازی کناره گیری و بازگشت به یک ازدواج واقعی دیر نیست.
بر ویژگی های مثبت رابطه و همسرتان تمرکز کنید
وقتی شوهرتان زیاد قهر میکند و زود ناراحت میشود، طبیعتا یکی از افکاری که به ذهن شما در مورد او خطور میکند این است که شوهرتان بیش از حد حساس است. اگرچه این تفکر تا حدی میتواند درست باشد. اما لازم است به این نکته توجه داشته باشید که هیچکس کامل و بدون نقص نیست و مسلما هر فردی در کنار ویژگی های مثبت شخصیتی، نقاط منفی نیز دارد. پس به جای اینکه بر صفت قهرو بودن و حساس بودن شوهرتان تمرکز کنید، سعی کنید ویژگی های مثبت و دوست داشتنی او را بیشتر مرور کنید و از افکار منفی فاصله بگیرید.
تغییر دادن طرف مقابل در زندگی مشترک تقریبا غیرممکن است، شما تنها میتوانید رفتار خودتان را طوری تغییر دهید که بر رابطه و طرف مقابلتان تاثیر مثبتی بگذارد. طبق قانون جذب هرچقدر که در زندگیتان مثبت نگرتر باشید و نقاط مثبت طرف مقابل را تشویق کنید، باعث گرم شدن زندگی، بهبود رابطه و تقویت شدن رفتارهای مثبت طرف مقابل میشوید
سپاس