سلام دوست عزیز
دو روش غلط در برخورد با همسر روزگوتان
راه انداختن جنگ قدرت
زن درمانده و زخم خورده در مقابل استبداد شوهر این طرز فکر را اتخاذ میکند که: “اگر میخواهی من را کنترل کنی، من هم تا جایی که جان در بدن دارم با تو میجنگم، پس بچرخ تا بچرخیم!” این رویکرد خشم و نفرت را در دل طرفین انباشته میکند و زمینه را برای بحثهای آتشین آماده میکند. هر چه شوهر زورگو بیشتر جر و بحث کند، شما هم مقابله به مثل میکنید و جوابش را با لحنی تندتر میدهید. اما با این برخورد راه به جایی نمیبرید و هیچ کدام برنده نمیشوید، اما بازی قدرت ادامه پیدا میکند و بحث و دعوا هیچگاه متوقف نمیشود. بسیاری از همسران این الگوی رفتاری را سالیان متمادی ادامه میدهند.
قبول کنید که ازدواج نوعی شراکت است و هیچ یک نباید در زندگی مشترک مورد سوءاستفاده جسمی یا عاطفی قرار بگیرید. اگر همسرتان بر سرتان فریاد میزند و داد میکشد، سعی کنید به جای داد زدن، با خونسردی و آرامش با او صحبت کنید و نظرتان را محترمانه با او در میان بگذارید. به خاطر داشته باشید که هر فردی حق دارد نظر خاص خودش را داشته باشد و آن را اعلام کند. اگر شوهرتان داد و فریاد زدن را ادامه داد، به جای این که همانجا بنشینید، بلند شوید و با آرامش از اتاق بیرون بروید و خودتان را سرگرم کار دیگری بکنید.
مظلوم و مطیع بودن
زن خسته و منفعل با خودش فکر میکند که: “من تسلیم شوهر زورگویم میشوم تا دیگر جنگ و دعوایی پیش نیاید.” این گروه از زنان میخواهند به هر قیمتی شده که صلح را برقرار کنند و به آرامش برسند. اما از قضای روزگار این برخورد سلطهپذیر و خادمانه به صلح منتهی نمیشود. شاید از بیرون به نظر برسد که زن و شوهر زندگی آرامی دارند، اما واقعیت این است که میدان نبرد به درون و تعارضهای درونی کشیده شده است.
بنابراین به جای آن که همه چیز را در سکوت تحمل کنید و سرزنشهای شوهر زورگویتان را مظلومانه بپذیرید، به شوهرتان بفهمانید که هرچند به نظراتش احترام میگذارید، اما احتیاجی ندارید که او همیشه برای شما تعیین تکلیف کند.
با کلام تاثیر گذار باشید
با بحثها و نظرات شوهر کنترلگر و مستبدتان موافقت میکنید، اما اجازه نمیدهید که او شما را کنترل کند. موافقت محترمانه بدون تن دادن به استبداد و زورگویی شوهر به شدت این مرد خودرای را تحت تاثیر قرار میدهد. این طرز برخورد عزت نفس یا غرور مرد مستبد و سلطهگر را خدشهدار نمیکند. با نظرات و ایدههای شوهرتان مخالفت نمیکنید، چون شوهرتان این مخالفت را به عنوان انتقاد شخصی تعبیر میکند. بعد از انجام دادن نیمهی اول باید نیمهی دوم را نیز اجرایی کنید، یعنی این که اجازه ندهید شوهرتان شما را کنترل کند و برای مثال اجازه ندهید کالاهایی را که دوست ندارید، به صرف ارزان بودن به شما تحمیل کند و بخرد. این طرز برخورد در درازمدت بسیاری از شوهران زورگو را تحت تاثیر قرار میدهد و موجب میشود که رفتار متعادلتری در زندگی پیدا کنند.
از زورگویی همسرتان به نفع خود استفاده کنید
ناظران خوب و باتجربه در دنیای تجارت و ورزش، نقاط قوت کارکنان یا بازیکنان را پیدا میکنند و حداکثر استفاده را از آنها میبرند. این اصل در زندگی زناشویی نیز کاربرد دارد و برای تحت تاثیر قرار دادن شوهر زورگو بسیار مفید است. از آنجایی که شوهران کنترلگر عملکرد برایشان مهم است، برای رسیدن به اهداف خود به این چالشهای جدید واکنش نشان میدهند. بنابراین همسر زورگو از درخواست کمکی که از او میکنید، استقبال میکند؛ برای مثال به شوهرتان بگویید: “تو خیلی خوب برای رسیدن به اهدافت برنامهریزی میکنی. میتونی تو این مورد به من کمک کنی؟ یکی از دوستام از من خواسته که راهکارهایی رو برای بهتر و جذابتر شدن زندگی مشترکشون پیشنهاد بدم. چند تا فکر به ذهنم رسیده، اما دوست دارم نظرات تو رو هم بدونم. شاید بتونیم تا هفتهی بعد فکرامونو رو هم بریزیم و به نتیجه برسیم.” احتمالاً همسرتان با ایدههای فوقالعاده شما را غافلگیر خواهد کرد.
این ایدهها شامل خواندن کتابهای مربوط به زندگی زناشویی و صحبت کردن درباره آنها، شرکت در سمینارهای تقویت زندگی مشترک، اختصاص دادن ساعتی از روز به گفتگو، قرارهای هفتگی شبانه، بدون مناسبت هدیه خریدن و … میشود. از آنجایی که همسر وظیفه محورتان در رسیدن به این ایدهها نقش داشته است، احتمالاً تمایل بیشتری پیدا میکند تا فعالیتهای پیشنهادی خود را دنبال کند و به مرحلهی اجرا دربیاورد. اگر بتوانید همسر زورگویتان را ترغیب کنید که مهارتهای طبیعی خود را برای بهبود زندگی مشترکتان به کار بگیرد، هر دو نفر از این قدرت درونی او بهرهمند خواهید شد.
به خاطر داشته باشید که در بحث با یک مرد زورگو نمیتوانید برندهی میدان باشید، فقط میتوانید نبرد را طولانیتر کنید. اما اگر با او موافقت کنید و از نقاط قوتش به نفع زندگی مشترکتان استفاده کنید، مطمئن باشید که هر دو میتوانید پیروز میدان باشید. سرسختانه اما در کمال آرامش و مهربانی از تسلیم شدن در برابر زورگوییهای همسرتان خودداری کنید. شما نمیتوانید همسرتان را تغییر دهید، اما میتوانید بر او تاثیر بگذارید.
قاطع و شفاف باشید
رفتار شوهر مستبدتان را نادیده نگیرید. زمانی که از رفتار ناپسند شوهرتان چشمپوشی کنید، او فکر میکند که مشکلی با زورگوییهایش ندارید و آزارها و شکنجههایش بیشتر میشود.
حواستان باشد اعتماد به نفس خود را از دست ندهید
به همسرتان بفهمانید که به هیچ وجه از رفتار زشت و قلدرمآبانهی وی راضی نیستید و دوست ندارید که برایتان رئیس بازی دربیاورد. اکثر شوهران زورگو در مقابل همسرانی که سر تسلیم در برابر ظلمهایشان فرو نمیآورند، واکنش نشان میدهند و با آنها وارد جنگی تن به تن میشوند. نترسید و میدان را خالی نکنید، اجازه ندهید که مسائل مهم زندگیتان حل نشده باقی بماند و مجبور شوید، یک عمر با تحقیر و درماندگی زندگی کنید. شفاف و قاطع با همسرتان برخورد کنید. به همسرتان بگویید که هیچ اشکالی ندارد که نگرانیها و نظراتش را مطرح کند، اما حق زیادهروی و تحمیل کردن نظراتش را ندارد.
برای این که همسرتان دست از کنترل کردن شما بردارد، خودتان باید قاطعانه برخورد کنید و از این به بعد هر کاری که میگوید، انجام ندهید. همسرتان را متوجه این حقیقت بکنید که شما هم میتوانید و باید برای زندگیتان تصمیم بگیرید. زمانی که اجازه بدهید همسرتان به تمام جنبههای زندگیتان ورود کند و همه چیز را تحت نظر بگیرد، او ناخودآگاه شروع به کنترل کردن شما میکند.
رابطه موثر در زندگی زناشویی رو برا بگیرید
اگر فکر میکنید که همسرتان شما را درک نمیکند، بهتر است قبل از آن که زندگیتان از هم بپاشد، رابطهتان را ترمیم کنید. درباره مشکلات زندگیتان با هم حرف بزنید و روشهایی را برای نزدیکتر شدن به هم پیدا کنید.
از خانواده، دوستان یا مشاور کمک بگیرید: اگر نگرانید که مبادا همسرتان از شنیدن این که زورگوییها و انحصارطلبیهایش را دوست ندارید، آشفته شود، از خانواده یا دوستانتان بخواهید که با او صحبت کنند. چنانچه حس میکنید که صلاح نیست رفتار ناخوشایند همسرتان را برای خانواده و دوستانتان فاش کنید، از مشاور کمک بگیرید.
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید