سلام و درود
از تاخیر بوجود آمده پوزش می خواهم
خب با توجه به علائمی که فرمودید از شما می خوام که به این موارد دقت کنید اگر وجود دارد مراجعه حضوری کنید
آیا پسر شما از توجه به جزئیات ناتوان است؟
فراموشکاره یا وسایلشو اغلب گم میکنه ؟
موقع بازی از نگهداری توجه مشکل دارد ؟
وقتی مستقیم با او صحبت می کنید بنظرتون گوش نمیده ؟
اگر پاسخ شما به سوالات منفی است می خوام از شما که این موارد را بررسی کنید و در برطرف کردم آن اقدام کنید :
بچه ها معمولا اگر در خانواده شون تشنجی باشد باعث کم حواس و عدم تمرکزشون می شود .
یا اگر انرژی شون تخیلیه نشده باشد باعث بی دقتی می شود که راهش اینکه او را به پارک برید تا انرژی اش را تخلیه کند یا در یک کلاس ورزشی که بتواند انرژی اش را تخلیه کند بفرستید .
گاهی مواقع کم خونی یا تیروئید باعث عدم تمرکز می شود.
اگر شما جز مادرانی باشید که زیاد ازحد (باید ) برای فرزندتون می گذارید این باعث اضطراب در او و در نتیجه بی دقتی او میشود .(نظارت کافی با نظارت بیش از حد متفاوت است و پیامدهای نامطلوب خودش را دارد )
کم خوابی در کودک باعث بی دقتی و عدم تمرکز می شود . چون کودک به 8 ساعت خواب مفید احتیاح دارد اگر این میزان کمتر باشد نمیتواند دقت و حواس خود را سر کلاس جمع کند . پس لازم هست ساعت خوابیدن کودک تان را منظم کنید یعنی اگر قرار است هر ساعتی از شب بخوابد بقیه اعضا خانواده هم از قانون پیروی کنند یا حداقل بستر آن را فراهم کنند مثل خاموش کردن تعدادی از چراغها یا سکوت و ... اگر مهمانی هستید یا مهمان دارید هم این قانون اکثرا قابل اجرا نمی باشد می توانید فقط در آن زمانها منعطفتر باشید ولی اگر می توانید زودتر برگردید که بهتراست
اگر مدت تلویزیون دیدن یا نگاه به هر گونه نمایشگری زیاد باشد باز هم این اتفاق میافتد .پس باید برای این یک مدت معینی را برای دیدن تلویزیون و موبایل و ... قرار بدهید . با همکاری خودش برنامه ایی بچینید ولی تایم این کار باید مشخص و محدود باشد .به این دلیل تاکید میکنم «محدود » چون عوض شدن دائمی تصاویر مقابل چشم کودک، در طول ساعت های متمادی ، آنها را کم حواس می کند.
برای تبعیت از قوانین خواب یا تلویزیون از تنبه استفاده نکنید به جای آن ، استفاده از سیستم تشویق برای اصلاح رفتاری کودکان بسیار موثر است. تشویق نباید صرفا مادی باشد چون پس از مدتی ارزشش را از دست می دهد اما تشویق های کلامی بر کودکان اثر مثبتی دارد. مثلا وقتی سر موقع به درس هاش رجوع میکنید یم تشویق کلامی یا فیزیکی اثر بسیار مثبتی برای او دارد
یا اگر از برنامه های شما تبعیت نمیکنند به او بگویید که رفتار شان را دوست ندارید و به هیچ وجه نگویید که به علت قانون شکنی شان، خودشان را دیگر دوست ندارید.
این بازی ها می تواند دقت او را افزایش دهد می توانید این بازی ها را در برنامه هر روز خود به انتخاب خودش بگذارید :
بازی مارپیچ یا هزار راه بر روی کاغذ و یافتن راه خروج از آن
استفاده از پازل های مختلف
پیدا کردن اشیاء مشترک و متفاوت در تصاویر
پیدا نمودن شکل مورد نظر در میان اشکال مختلف در یک تصویر
هر فعالیتی که هماهنگی چشم و دست در آن لحاظ شده باشد مانند بازی دارت، تیله بازی
همه مواردی که بالا خدمتتون عرض کردم علت ها و راه های پیشنهادی هست .
اما دراین زمان شما می بایست به یک روانشناس کودک متخصص در حوزه یادگیری مراجعه کنید و بررسی های بیشتر انجام شود :
وقتی که راهکارهای بالا را برای مدتی بکار بستید اما نتیجه ایی حاصل نشد .
وقتی که نمرات کودک در مدرسه پایین باشد یا ناگهان افت کند باید شک کنید که شاید نمی تواند متمرکز باشد. یا زمان دیکته لغت ها یا جملات را جا می اندازد تا ریشه یابی و مشکل کودک رفع شود در غیر این صورت باعث پایین آمدن اعتماد به نفس و پیامدهای نامطلوب دیگر می شود .
موفق و پیروز باشید ....
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید