با سلام خدمت شما مادر گرامی
نتایج تحقیقات در این زمینه نشان میدهد که نمایشگر ها از جمله تلویزیون موبایل تبلت و .. غالبا برای کودکان به دلیل آسیب هایی که میتواند داشته باشد توصیه نمیشود و یا حداقل زمان ممکن یک ساعت در روز برای آن در نظر گرفته می شود .
اما این شرایط برای کودکان زیر دو سال متفاوت تر هست و
تاثیر آن بر کودک را بسیار زیانبار می باشد و آسیب هایی که تا قبل از دو سالگی به کودک وارد میکند بسیار جدی می باشد.
از جمله تاثیرات منفی بررشد زبان (یعنی کودک شما نسبت به کودکی که تلویزیون تماشا نمیکند از گنجینه لغات کمتری بهرمند می شود ) مشلات در مهارت های خواندن ،حافظه کوتاه مدت و مشکلات تمرکز و توجه و همچنین مشکلات خواب که در سال های بعدی بویژه دوران دبستان نمایانگر می شود از جمله آسیب های تلویزیون در سنین قبل از 2 سالگی می باشد .
مغز کودک زیر سه سال دید سه بعدی خود را با دیدن اجسام واقعی توسعه می دهند در حالی که تلویزیون اجسام را دو بعدی و تخت به تصویر میکشد . لذا آنچه که نوزادان و کودکان نو پا به آن احتیاج دارند
تعامل با آدما و محیط اطراف است آن ها به یادگیری احتیاج دارند که بتوانند اجسام را در دست خود بگیرند آن را از نزدیک لمس کنند پرتاب کنند ...با اطافیان خود تعامل کنند صورت آن ها را ببینند و صدای آن ها را در واقعیت بشنوند چرا که مغز آن ها با این جریانات به رشد سالم خود ادامه می دهد .
پس در نتیجه هر گونه برنامه حتی برنامه های آموزشی برای کودکان زیر دوسال به هیچ عنوان توصیه نمی شود .
حالا راهی که می توان به شما پیشنهاد داد که این عادت را از کودک خود بگیرید :
بچه های سن 8 ماهه از بازی هایی مثله قایم باشک بسیار لذت میبرند و به این مفهوم می رسند که اشیا و هر چیزی حتی اگر جلوی چشم نباشند وجود دارند (مفهوم پایداری شی )
می توانید ادم ها و یا اشیا اطرافش را که می تواند آن ها را تشخص دهد اسم آن ها را با او تمرین کنید به این ترتیب به دایره لغات او کمک بیشتری کردید (فقط در حد کلمات ساده باشد ) و هر موقع آن را تکرار کرد او را تشویق کنید .
به او قابلمه یا ظرفهای پلاستیکی بدهید و حتما شاهد این خواهید بود که چطوری از سر و صدایی که با آن درست میکند هیجان زده می شود .
برای کودکتان در روز یک زمانی را به خواندن کتاب اختصاص دهید . در بازار کتاب های متناسب با رنج سنی کودک تهیه کنید . این کتاب های
شکل ها و رنگ های فراوان دارد که کودک از آن ها لذت میبرد و با زبان کودکانه برای او بخوانید
با کمک هم برج بسازید و بعد با هم آن را بریزید
با او ماشین بازی کنید . صدای ماشین و بوق ماشین را برای او تداعی کنید
حتما بخشی از روز را با او به فضای باز مثل پارک ،حیاط و .. بروید و محرک هایی که در بیرون از منزل هست به او نشان دهید
وقتی کودک خود را با این روش ها سرگرم کنید علاوه برسالم بودن این بازی ها به رشد بهتر مغزی روانی و حرکتی او هم کمک کردید و قطعا کودک نیز عادت تماشای تلویزیون دور می شود.
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید