2794

استرس بیش از حد در نوجوانی

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 2502 بازدید

سلام خسته نباشید 

من یه دختر نوجوان دارم که هر وقت در مورد اتفاقات گذشته یا آینده فکر می کنه استرسِ زیاد می گیره ؛خیلی زیاد تا حدی که دستشوییش می گیره و دلش و سرش درد می گیره. مثلا سه روز پیش داشت می گفت که میخواد جزو شورای مدرسه بشه، داشت توضیح میداد که دیدم دیگه حرفی نمیزنه و بی صدا دلشو گرفته، پرسیدم چی شده گفت استرس دارم مامان دلمم درد گرفت. پرسیدم برای چی گفت نمی دونم. سر چیزایی که واقعا اهمیت چندانی ندارند استرس می گیره حتی واسه رفتن به باشگاهش و انجام حرکت های ورزشیِ توی مدرسه...من تقریبا سه چهار هفته است که متوجه این موضوع شدم، قبلا خیلی باهاش صحبت نمی کردم چون واقعا مشغله زیاد داشتم تا یه روز که وقتم آزاد بود و باهاش صحبت کردم و ...

بیماری استرس داره؟ به نظرتون لازمه ببرمش پیش روانشناس؟

وظیفه من چیه؟

لطفا راهنمایی کنید🙏🌸 

اطلاعات تکمیلی

سن 37 جنسیت زن شغل آرایشگر وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور کودک و نوجوان

با عرض سلام خدمت شما مادرعزیز

ممنون از اینکه ما رانتخاب کردید.

استرس در نوجوانان مقوله ای به شدت مهم و حساسه که نشانه های جسمی، خلقی، روانشناختی داره مثل کج خلقی افزایش ضربان قلب و تغییر عادات ماهیانه کاهش و یا افزایش وزن و خواب ... دا ره و چون دختر شما علائم جسمانی داره حتما باید زیر نظر پزشک و روانشناس چک شود و مسئله رو جدی پیگیری کنید.

اما در رابطه نقش مهمی که شما به عنوان مادر می توانید در کاهش استرس دختراتان ایفا کنید، واز آنجاییکه نوجوانان استرس های متفاوتی مثل استرس تحصیلی،استرس ناشی از تغییرات جسمانی، استرس ناشی از زندگی اجتماعیشون ( که شما هم در رابطه انتخابات مدرسه ذکر کرده بودید) و موارد دیگر را تجربه می کنه توصیه من اینه که دخترتان را سرزنش مقایسه نکنید و تمرکزتون رو روی نقاط مثبت اش بگذارید چرا که موجب این می شه که عزت نفس فرزندتان تقویت می شه و خود همین باعث کاهش استرس اش می شه ، انتظارات غیر واقع بینانه ازش نداشته باشید،و رابطه تون را باهاش صمیمی و مصمیمی تر کنید و زمان با کیفیت براش بگذارید : مثلا دل خوشی های کوچک که دوست داره رو در کنار خودتون براش فراهم کنید مثل دیدن فیلم مورد علاقه اش به همراه شما یا هر چیزی که خودتون بهتر می دونید و دوست داره . اما یکی از بهترین راهکارها اینه که توی یه محیط دوستانه و آرام تشویقش کنید که درباره مسائل و مشکلا ت، نگرانی هاش  با شما صحبت کنه و سعی کنید شنونده خوبی براش باشید شرایطی را در خانه فراهم کنید که دخترتان خواب کافی ، فعالیت جسمانی مناسب، رژیم غذایی سالم را همرا با آرامش و حمایت شما داشته باشه .

 در آخر مجددا همان طور که بالا عرض کردم حتما از راهنمایی یک روانشناس استفاده کنید. که بتونه با توجه به شرایط دخترتان علت اصلی استرس را پیدا کنه و برنامه دقیق تری رو براتون تهیه کنه .

سپاسگزارم از زمانی که برای خودتون و دختر دلبندتان می گذارید .

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha