اگر بدانید که چاره نگرانی از ازدواج فامیلی فقط عدم انجام آن است دیگر به اطرافیانتان در مورد ازدواج فامیلی توصیه دیگری خواهید نمود.
⭕⭕
ژنتیک درباره ازدواج فامیلی چه می گوید؟
در سالهای اخیر ازدواج های فامیلی افزایش یافته اند!
ازدواج فامیلی ریسک بروز بیماریهای ژنتیکی را تقریبا 2 تا 5/2 برابر میکند مثلا اگر ریسک بروز بیماریای در دیگر افراد جامعه 3-2 درصد باشد، در فرزند حاصل از ازدواج خویشاوندی، به 6-5 درصد میرسد اما این تصور که هر کس قصد دارد با یکی از خویشاوندانش ازدواج کند، باید آزمایش ژنتیک انجام دهد، اشتباه است.
اگر در خانواده دختر و پسری که قصد ازدواج دارند، سابقه بیماریهای خاص و ژنتیکی یا بیماریهایی مانند ناشنوایی، نابینایی، عقبماندگی ذهنی یا بیماریهای چند عاملی مانند دیابت و بیماریهای قلبی-عروقی وجود دارد، توصیه میشود این کار انجام شود.
مشاور ژنتیک فقط آگاهی میدهد!
⭕⭕
البته لازم است بدانید هیچ آزمایش ژنتیکیای در هیچ مرکز معتبر علمیای برای هر نوع ازدواج فامیلی وجود ندارد و این تصور که هر کس قصد دارد با یکی از خویشاوندانش ازدواج کند، باید آزمایش ژنتیک انجام دهد تا خاطرجمع شود اشتباه است بلکه ازدواج فامیلی به طور کل با افزایش خطر همراه خواهد بود
⭕⭕
احتمال بیماریهای مغلوب که برای بروز آنها وجود دو نسخه ژن معیوب لازم است و پدر و مادر حامل نسخه ژن معیوباند ولی بیمار نیستند (مانند ناشنوایی، کمشنوایی، عقبماندگی ذهنی، نابینایی و اختلالهای بینایی) و بیماریهای نادر که تعداد آنها به 2 هزار بیماری میرسد (مانند بیماریهای متابولیک)، در فرزند حاصل از ازدواج فامیلی بیشتر است.
علاوه بر اینها، ریسک بروز بیماریهای چندعاملی مانند دیابت که علاوه بر ژنتیک، محیط هم در بروز آنها تاثیر دارد، افزایش مییابد.
اگر پدر و مادر حامل یا ناقل ژن معیوب باشند، احتمال بروز بیماری در هر فرزند به صورت مستقل 25درصد است ولی اگر والدین حامل ژن شناخته شده نباشند و به صرف ازدواج خویشاوندی بخواهیم ریسک خطر را تعیین کنیم، از فرمولهای دیگری استفاده میشود و تولد فرزند سالم، ریسک بیماری را در فرزند بعد کاهش میدهد و برعکس.
⭕⭕
ازدواج هر فرد با هر فرد غریبه ای احتمال خطری حدود 2 تا3 درصد دارد و در ازدواج فامیلی این خطر حداقل دو برابر میشود و این خطر با هیچ تست غربالگری تعیین و پیشگیری نخواهد شد.
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید