با سلام
1. فرزندان چه پسر و چه دختر حضانتشان تا هفت سال با مادر است و در صورت ازدواج مطابق ماده ۱۱۷۰ قانون مدنی : «اگر مادر در مدتی که حضانت طفل به او است مبتلا به جنون شود یا به دیگری شوهر کند حق حضانت با پدر خواهد بود.»
2. طبق ماده 45 قانون حمایت خانواده مصوب سال 92 این ماده تخصیص خورده رعایت غبطه و مصلحت کودکان و نوجوانان در کلیه تصمیمات دادگاه ها و مقامات اجرائی الزامی است. و به نوعی این تکلیف دادگاه صادر کننده حضانت است که مصلحت طفل را رعایت کند. حتی در صورتی که زن ازدواج کند یایکی از طرفین حضانت نداشته باشد که مستلزم رسیدگی قضایی است.
3. لازم نیست شما قسم بخورید و هیچ کس نمی تواند حقوق قانونی را از شما سلب کند و قسم خوردن شما و شکستن آن صرفا باعث کفاره آن می شود و الزامی به رعایت آن نیست.
4. حضانت صرفا به معنای نگهداری هست و در هر حال هزینه ها (نفقه) بر عهده پدر هست و همانطور که عرض شد طبق قانون تا هفت سال با مادر است و بعد تا رسیدن به سن بلوغ بر عهده پدر و پس از آن تصمیم با خود فرزندان است. و با توجه به ماده 45 قانون حمایت خانواده حضانت بلاعزل معنایی ندارد و این مصلحت طفل است که تعیین کننده حضانت است. و اگر دادگاه تشخیص بده به صلاح فرزندان نیست نزد یکی از زوجین باشند می تواند با درخواست طرف مقابل از او سلب حضانت کند.
موفق باشید
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید