با سلام
با توجه به سوالی که مطرح کردین مجبورم مراحل و سیر رشد حرکتی کودکان رو براتون بگم تا بتونید با کودک خودتون مقایسه بکنید :
البته من بیشتر سعی میکنم مواردی رو بگم که مستقیما به راه رفتن مستقل کودکتون مربوط میشه
همانطوری که میدونید کودک در سن ۶-۷ ماهگی و شاید یک ماه زودتر میتواند مستقل بشیند---اما توی همین ماه اگر کودک را روی پاهاش نگه دارید با دست،شروع میکنه به حالت پریدن جفت پا با کمک شما که ما به اون میگیم Bounce.همینطور که کودک شما مراحل حرکتی رو داره یکی یکی طی میکنه بازهم این حالت bounce رو ازخودش نشون میده که این خودش یکی از نشانه های مثبت به موقع راه رفتن خواهد بود.
در سن حدود ۹ ماهگی بچه سعی میکنه با گرفتن اشیای اطراف خودش مثل مبلمان بلند بشه!!! و در سن ۹-۱۰ ماهگی یاد میگیره زانوهایش را چگونه باید خم بکنه و یا اینکه یاد میگره چطوری از حالت ایستادن بشینه !!! که این مورد آخری بسیار کار سختی هست..این دومورد رو هم باز باید ببینید به موقع انجام شده یا خیر..!!!
اما در سن ۱۲ ماهگی تا ۱۳ ماهگی( در برخی کودکان به دلایلی با تاخیر) کودک مستقلا ایستادن را تجربه میکند و شروع به گرفتن مبلمان یا اشیای اطراف و راه رفتن با کمک آنها میکنه که نام اختصاصی آن cruise خواهد بود که باید دید کودک شما این مرحله رو چطوری پشت سر گذاشته!!!
خوب اینها مواردی بودند که مستقیما به راه رفتن کودکتون ارتباط داشتن---اما موارد دیگری مثل زمان گردن گرفتن و نشستن مستقل و البته چهاردست و پا رفتن مستقل هم هستن که به طور غیر مستقیم بر راه رفتن تاثیر دارند که باید چک بکنید ببینید اینها به موقع انجام شده اند یا خیر
موضوع دیگر اینکه اگر از روئروئک زیر ۹ ماهگی یا ۱۰ ماهگی استفاده کردین ،میتونه عاملی باشه برای تاخیر راه رفتن مستقل کودک
یه مورد دیگه اینکه اگر منزل شما پر از وسیله های چوبی و کاناپه و مبلمان باشه دیگه فرصت خاصی برای راه افتادن مستقل کودک بدون کمک باقی نخواهد ماند بنابراین براساس مواردی که تا به حال ذکر شد نتیجه کلی این خواهد بود که:
۱.ابتدا در چنین کودکی باید مراحل رشد حرکتی را بررسی نمود تا ببینیم با تاخیر انجام شده و یا به موقع بوده
۲.اگر ازلحاظ محیط حرکتی کودک موانعی وجود دارد باید اصلاح شود
۳.شیوه تربیت حرکتی والدین برای آموزش راه بردن و راه رفتن کودک باید اصلاح شود
نکته آخر اینکه سن راه رفتن مستقل کودکان در منابع تا ۱۵ ماهگی ذکر شده که هم اکنون کودک شما به سن ۱۵ هنوز نرسیده است.
با سپاس و احترام
نعیمی
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید