1- به عنوان مادری که جنین خود را سقط کرده است، خودتان را سرزنش نکنید:
سقط جنین اغلب بر اثر بروز اختلال کروموزومی در بدن مادر باردار رخ میدهد؛ نمیتواند تنها به دلیل غفلت مادر باشد. بنابراین، هرگز نباید خود را به خاطر گذشته سرزنش کنید؛ به جای آن با خانواده خود همراه شده و در آیندهای نزدیک برای داشتن فرزندی جدید برنامهریزی نمایید.
2- مشاوره کردن با دکتر متخصص زنان و زایمان میتواند به شما کمک کند:
پزشک متخصص زنان و زایمان اولین کسی است که میتواند شرایط را بعد از سقط جنین درک کرده و عمق تراژدی را دریابد. بنابراین، در این دوران فقط سعی کنید از این افراد باتجربه کمک بخواهید. دکتر، دلایل رخ دادن سقط جنین را به شما توضیح داده و وجود عوارضی مانند کیست تخمدانها، بیماریهای رحمی و استرس بیش از حد را در بدن شما پیدا میکند تا با حامله شدن دوباره، غم از دست دادن جنین را به فراموشی بسپارید.

3- دوری کردن از استرس، در دوران بعد از سقط جنین:
تمرکز بیش از حد بر روی دردهای جسمی و روانی بعد از سقط جنین، روند بهبود را متوقف خواهد نمود. به عنوان یک خانم جوان و بیتجربه به خاطر داشته باشید که هورمونهای بدن شما در حال حاضر با عدم تعادل مواجه بوده و به زمان زیادی برای برگشتن به حالت عادی نیاز دارند. با این حال، اگر میزان تحریکپذیری بدن خود را کنترل نموده و مؤدبانه با اطرافیان خود برخورد میکنید، بدانید که بدن شما در مسیر بهبودی قرار گرفته و زمان زیادی را صرف این کار نخواهید کرد.
4- شناسایی دلیل احساسات مختلف، بعد از سقط جنین:
اگر دلیل بروز احساسات مختلف در بدن خود را شناسایی کنید، میتوانید با مشکل سقط جنین که قبلاً آن را تجربه کردهاید، کنار بیایید. برای این کار، لازم است بدانید که آیا شما در مورد داشتن کودک دیگر در آینده ناامید شدهاید؟ و در مورد حاملگی ناموفق قبلی، خود را مقصر میدانید؟ هر آنچه که هست، با خودتان صادق باشید تا بدانید چه عواملی بیشتر شما را تحریک میکند. در واقع، شما باید درک کنید که نمیتوانید مشکل را تا زمانی که دلیل آن را بدانید، حل کنید.
5- صحبت کردن با دیگران:
هنگامی که خانمی با موضوع بسیار مهمی مانند سقط جنین برخورد میکند، باید بتواند تمام احساسات منفی خود را از بین ببرد. برای این کار، لازم است او با کسی صحبت کرده و اگر دوست، خانواده یا فرد حرفهای را میشناسد، از او در این مورد کمک بگیرد. بسیار طبیعی است که در چنین شرایطی، شما احساس بیگانگی کرده و خودتان را در یک گوشه حبس کنید. در چنین مواردی، کمک اطرافیان مخصوصاً همسر را نباید نادیده گرفت. به یاد داشته باشید که همسر شما هم فرزند خود را از دست داده است. پس، صحبت کردن با او کمککننده بوده و کمی از سنگینی بار این غم را از روی شانههای شما برمیدارد.
6- ورزش کردن ، بعد از سقط جنین:
وقتی به عنوان یک زن توانستید بعد از سقط جنین سلامت فیزیکی بدن خود را به دست بیاورید، سعی کنید با انجام تمرینات ورزشی سبک بدن خود را قوی کنید. ورزش کردن، اندورفین را که نوعی هورمون شادی است، در بدن آزاد کرده و میتواند به شما در مقابله با استرس کمک کند. پس، توصیه میکنیم که شما تمرینات ورزشی ملایم مانند پیادهروی را شروع کرده و سپس به انجام تمرینات ورزشی سنگین روی بیاورید. اما برای مطمئن شدن از روند بهبودی خود، بهتر است قبل از انجام هر حرکت ورزشی با پزشک معالج خود صحبت کنید.
7- استفاده از داروهای مختلف و دنبال کردن روند درمانی بعد از سقط جنین:
اگر مدت زمانی پس از سقط جنین در معرض افسردگی قرار گرفته باشید، پزشک متخصص زنان و زایمان ممکن است برای درمان عوارض ناشی از سقط جنین در بدن شما، روشهای درمانی مختلفی را پیشنهاد کند. این روشها عبارتند از:
داروهای ضد افسردگی که علائم افسردگی را در بدن کاهش میدهند.
استفاده از رواندرمانی که کمک میکند تا با غم و اندوه از دست دادن فرزند خود مقابله نمایید.
رالبته هیچ زنی نباید اجازه دهد تا از دست دادن جنین در او احساس افسردگی به وجود بیاورد. ولی در صورت ابتلا به این مشکل باید به موقع درمان شده و از این وضعیت بیرون بیایید. پس، نباید از انجام هر گونه تلاش برای بیرون آمدن از این احساسات و برگشتن به زندگی عادی خود غفلت نمود؛ باید در هر زمان مراقب سلامتی خود باشید.
شما به عنوان زنی که با سقط جنین مواجه شده است، باید اقدامات احتیاطی خاصی را برای بهبود وضعیت بدن خود دنبال کنید تا بتوانید از لحاظ فیزیکی و ذهنی درمان شده و به زندگی عادی خود برگردید. همچنین افکار منفی را با افکار مثبت جایگزین کنید. موفق باشید.
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید