دوست عزیز سلام
مطمئنا نمیشه فرمول یکسانی رو برای اختلاف سنی در همه ی زوج ها ارائه داد و نشان داد این اختلاف چه نقشی در موفقیت یا شکست زندگی زناشویی داره اما تناسب سنی میتونه زیربنای مهمی در ازدواج باشه که توجه نکردن به اون می تونه زمینه ساز مشکلات و ناسازگاریها در زندگی بشه.
در واقع تفاوت سنی عاملی هستش که در کنار تفاوت های اخلاقی، شخصيتی و ظاهری اختلافات زناشويی رو تشديد می کند. اختلاف سنی زن و مرد نبايد آنقدر زياد باشه که در مسائل اساسی زندگیشون مثل عقايد و ارزش ها، ارتباط با اقوام و دوستان، تفريحات و سرگرمی ها شکاف زيادی رو ايجاد کند چرا که تفاوت فاحش نگرش در اين حوزه ها باعث بروز اختلافات و يا دلسردی هايی در زندگی زناشويی ميشه.
بسته به اين که زن و مرد در کدوم دهه از زندگی به ازدواجی با فاصله سنی زياد پاسخ مثبت میدن، ميزان مشکلاتی که شکاف سنی ايجاد می کند، کم يا زياد ميشه. به طور کلی ازدواج در دوره نوجوانی و اوايل جوانی به دليل تصميم های هيجانی و عاطفی طرفين و احساسی عمل کردن آن ها در امر انتخاب همسر، چه برای دختران و چه برای پسران جدا از اهميت مبحث فاصله سنی، توصيه نميشه.
يقينا تفاوت سنی زياد در ازدواج هايی که طرفين خصوصا دختر از نظر سنی به نوعی ثبات و پختگی عاطفی، هيجانی، شخصيتی، اخلاقی و جسمی رسيده باشه و بتونه روی خط ثابتی از مديريت هيجانی حرکت کند به مراتب خطرات کمتری رو خواهد داشت. و در بحث اختلاف سنی سن عقلی مهم تر از سن تقویمی ست و داشتن پختگی روانی و عاطفی میتونه این اختلاف رو کم کنه.
به طور کلی اختلاف زیاد در هر زمینه ای چه سنی، چه تحصیلی، چه اقتصادی، چه خانوادگی ... میتونه زمینه ساز مشکلات آتی باشه بنابراین کاملا این عوامل در مد نظر داشته باشید. و همینطور افراد تغییر نمیکنن اگر شما به ادامه تحصیل علاقمندید و طرف مقابل مخالف، قبل از وارد شدن به مراحل عقد و ازدواج در این مورد به توافق برسید.
مشاوره ی پیش از ازدواج میتونه به شما در یک انتخاب صحیح کمک شایانی کند.
شاد و پیروز باشید.
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید