درود و سلام ، وقت خوش. رشد کودک یک جریان مستمر و پیوسته است که بطور همه جانبه ابعاد مختلف را رشد می دهد و افت و اختلال در یک یا دو بنیان مهم میتواند سبب بروز اختلالهایی بشود البته در صورتیکه شدید نباشند و یا علائم زیاد و فراگیری نداشته باشند، با توجه به حجم بسیار عظیم و انبوه رشد نورونهای عصبی در سیستم عصب مرکزی(مغز)، بسیاری از این اختلالها بهبودی خودبخودی پیدا می کنند ولی نکته ی منفی و نگران کننده اینست که اگر منتظر این فرآیند بهبود خودبخودی بمانیم ولی این اتفاق رخ ندهد متاسفانه در پایان این دوره های بحرانی رشدی قرار خواهیم داشت و دیگر امکان بازگشت نخواهیم داشت و پروسه ی توانمندسازی رشد عصبی بسیار بسیار مشکل خواهد شد و نتایج حاصله هم قطعا کیفیت توانبخشی بهنگام و زودهنگام را نخواهند داشت و از طرف دیگر به تعداد جلسات بیشتر و دوره های زمانی طولانی تری نیاز خواهیم داشت که بالطبع مستلزم صرف هزینه های بالاتر خواهد بود.
خواب کودک ماحصل برآیند عملکرد مشترک حس عمقی و حس تعادلی در حس های بنیادین و همچنین کنترل حس های شنیداری و بینایی در حس های سطح دوم ( حس های دیستال ) است و تداوم آن در قالب عملکرد سیستم بویایی وابسته به سیستم های پل مغزی و شبکه مشبک ساقه مغزی می باشد. در مورد کودکانی همانند فرزند شما که دارای سیستمهای سطح هوشیاری و برانگیزاننده ی بالا- که معمولا از خوابیدن ترس دارند و بعدها این ترس به ترس از تاریکی تبدیل خواهد شد، بسیار بهتر است که در کنار انجام فعالیتها و بازیهای جسمانی جهت تخلیه انرژی ایشان، باید بازیهایی در جهت افزایش کنترل بر سیستمهای بینایی (تمرینات ساده ی اتاق تاریک در سطح اول در قالب نور بازی و یا انجام تمرینات با چشمهای بسته در طول روز یا بازی قایم باشک) و همچنین بازیهایی جهت افزایش کنترل بر سیستمهای شنوایی ( نظیر یافتن منبع صدا، تقلید ریتم شنیداری و نواخت یا ضرباهنگ ها) میتواند بسیار کمک کننده باشد همچنین در هنگام خواباندن در کنار دیوار و یا منبع بویایی با رایحه های خاک و کاهگل در نزدیکی ایشان و کنترل کردن دمای هوا میتواند در افزایش طول مدت خواب بسیار مفید و ارزشمند باشد.
البته میتوانید از متخصصان کاردرمانگر(ارگوتراپیست) در حیطه بازی درمانی نیز کمک بگیرید تا با ویزیت چهره به چهره ی کودکتان بتوانند کمک بهتری بکنند و تمرینات دقیق تر و مرحله به مرحله ای خدمتتان ارائه نمایند.
دغدغه و نگرانی سرکارعالی در خصوص پیشرفت این موضوع در جهت تبدیل شدن به اختلال نقص توجه همراه با بیش فعالی ADHD نیز میتواند بجا باشد و باید بطور سالانه مورد رصد و بررسی قرار بگیرد.
سپاس فراوان از پرسش ارزشمندتان * سربلند باشید.
عدد قند در هفته شانزده بارداری
پاسخ سلام سلامت باشید ناشتا: کمتر مساوی 95 یک ساعته:کمتر مساوی 140 دو ساعته: کمتر مساوی 120 این اعداد برای خانهای بارداری است که از انسولین استفاده میکنند. با توجه به حرفهای خودتون یکم اع...
سلام، من ۳۵ سال سن دارم، چهار بار سقط داشتم، دو تا در هفته پنج ، یکی تو هفته شانزده، یکی تو هفته نوز
پاسخ درهر حال عوارض بارداری شما زیاد است و احتمال تمام این عوارض با توجه به افزایش سن بیشتر هم می شود مگر مجبور باشید.
با سلام
تشكر ويژه از اينكه اينقدر خوب برام توضيح داديد
مطالب شمارو همانند سازی كردم با پسرم
اول اينكه ممنون ميشم بفرماييد اين شرايط تا چه سنی طبيعی هست؟!
اين كنجكاوی و بازيگوشی تا چه حد و چه سنی ميتونه عادی باشه؟!
و سوال بعديم اينه كه پسر من اصلا غريبی نميكنه
البته بگم خودم و پدرش آدمهای اجتماعی هستيم
اما برام خيلی عجيب هست كه ذره ای احساس رودروايسی و خجالت نداره
در اين ايام نوروز جاهايی هست كه اولين باره ميره اما انگار خونه مادربزرگهاش هست انقدر راحت برخورد ميكنه
ميخوام ببينم اينم طبيعيه؟!
من اصولا در خونه آزاد ميذارمش تا حد زيادی
تا حدی كه خطر نباشه
يا ديگه خيلی از حد نگذرونه
كاردرستی ميكنم من؟!
يا اين خجالت نكشيدنش خوب هست؟!