با سلام خدمت شما دوست عزیزم
اگر این رفتار كودك مقطعى باشد، جاى نگرانى نیست. گاهى كودكان به علل مقطعى مانند قرار گرفتن در محیطى جدید یا در جاهایى كه توالت برایشان ناآشنا است، ممكن است تا 48 ساعت هم عمل دفع را انجام ندهند كه ضررى ندارد؛ اما اگر همیشگى است، باید علتیابى و مشكل حل شود.
علل احتمالى این رفتار عبارتند از:
1. یبوست مزمن: یبوست، عامل مهمى در خوددارى از دفع است
2. زحم در محل مخرج دفع: در صورتى كه نشانههایى بر احساس ناراحتى او در این محل مىبینید، به پزشك مراجعه كنید.
3. ترس از توالت: به این دلیل كه مىترسد داخل منفذ توالت بیفتد، از عمل دفع خوددارى مىكند. تا مدتى گوشه حمام را براى عمل دفع او آماده سازید و با رسم خطوطى بر روى كاغذ، برایش توضیح دهید كه زیر منفذ توالت چاه نیست؛ بلكه لولهاى است كه به بیرون مىرود.
4. عدم آگاهى: برخى از كودكان گمان مىكنند كه با عمل دفع، قسمتى از بدنشان از آنها جدا مىشود! با استفاده از آبمیوهگیرى، عمل دفع را برایش توضیح دهید كه مدفوع او مانند پورههاى سیب یا هویج است كه دور ریخته مىشود.
5. اثبات استقلال: احتمالا با این كار مىخواهد استقلال خود را تثبیت كند و به شما بفهماند كه در امورى، فقط او تصمیم گیرنده است و دیگران به ویژه والدین نمىتوانند جلو تصمیمش را بگیرند. در این صورت بكوشید زمینههاى تثبیت استقلالش را (براى مثال با واگذارى امور شخصى به او) به شكل درست فراهم آورید.
6. انتقامجویى: احتمال دارد این رفتار، نوعى مقاومت و مبارزه با والدین باشد. اگر در این مورد با او خوب برخورد نكرده، و از اهرم فشار استفاده كردهاید، تا مدتى فشارها را بردارید.
7. سرگرمى: گاهى كودكان آن قدر سرگرم بازى مىشوند كه به علایم دفع بىتوجهى مىكنند. شما باید در موقعیتهاى مناسب (به طور معمول پس از صرف غذا یا پس از بیدار شدن از خواب) او را به دستشویى ببرید.
8. احساس لذت: گاهى خارش ناشى از نگهدارى مدفوع یا سنگینى ناشى از آن، باعث احساس لذت كودك مىشود كه لازم است با استفاده از راهكارهاى پیش گفته، جلو این رفتار گرفته شود تا در آینده به انحرافات جنسى و اخلاقى نینجامد.
موفق باشید
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید