با سلام و احترام. دوست عزیزم خشم یک هیجان است مثل هیجان های دیگر. با این تفاوت که اگر مهارت کنترل آن را نداشته باشیم میتوانیم هم به خودمان و هم به دیگران آسیب بزنیم و باعث شویم دیگران از ما برنجند و دوری کنند. پس در تعاملات انسانی مهارت کنترل خشم بسیار مهم است. عصبانیت زود هنگام در برابر مسائل هم میتواند یادگیری از محیط بویژه والدین باشد و هم ناشی از تفکری غیر منطقی. زیر بنای تمامی هیجان های ما تفکرات ماست. این افکار ما هستند که روی احساسات و هیجان های ما اثر گذارند و هیجانات ما هم روی رفتار ما . بنابراین به هنگام عصبانیت اولین حلقه که باید به آن توجه داشته باشیم تفکرات ماست و عموما هم غیر منطقی هستند. مثلا تصور کنید که همسر شما حرفی میزند که به نظر شما حساب شده نیست. چه فکری میکنید؟
اینکه اخه این چه حرفی بود؟ چرا چنین نظری داره؟ چه نظر احمقانه ای؟دیگران چه فکری میکنند راجع به همسرم و بعد هم من که چنین همسری دارم؟ و خیلی فکر های دیگه
احساساست و هیجانات شما : شما احساس خشم میکنی و عصبانی میشی
و در نهایت رفتارشما : پرخاشگری و بالا بردن صدا و یا هر رفتاری که به پرخاشگری مربوطه
در حالیکه حلقه اول ممکنه اصلا غلط باشه
این تفکر غیر منطقی ست که ادم ها همیشه باید صحبت ها و رفتار هاشون مطابق میل ما باشه و اگر چنین نبود پس مستحق این هستند که مورد پرخاشگری ما قرار بگیرند. پس شناسایی این افکار غیر منطقی بسیار مهم است.
این یک بخش موضوع است. بخش دیگر این است که ما در هنگامی که با هیجان خشم روبه رو شدیم چه طور برخورد کنیم که به دیگران و خودمان آسیب نزنیم و این مسئله نیازمند آگاهی از هیجانمان و راه های کاهش آن و تمرین برای بهبود عملکردمان است.
پس در اولین فرصت کتاب های مرتبط با کنترل خشم را که دسترسی به آنها هم بسیار اسان است را مطالعه بفرمایید و هم زمان هم میتوانید از یک مشاوره حضوری کمک بگیرید. موفق باشید.
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید