بعضی از کودکان وقتی در کنار چند کودک دیگر قرار می گیرند، به جای ارتباط و تعامل با کودکان دیگر فورا دست به یقه می شوند و کتک کاری می کنند . بسیاری از والدین در این شرایط نمیدانند باید چه رفتاری با کودکشان داشته باشند. توجه داشته باشید تنبیه و پرخاشگری با کودکی که خود به نوعی با این رفتار به تعامل با دیگران می پردازد به غیر از اینکه احساس ترس و نا امنی را در کودکافزایش دهد ، ریشه رفتارهای پرخاشگرانه را نیز در کودک تقویت می کند .
اولین توصیه من به شما این است که لطفاً او را تنبیه نکنید. ریشه مشکل بچه شما ترس است و اقدامات زیر را انجام دهید:
هنگامی که کودک تان در تعامل با بچه دیگر است در دسترس او باشید. اگر متوجه شدید که دارد به سمتی می رود که احتمال کتک زدن وجود دارد، مداخله کنید و بین او و کودکی که می خواهد با او گلاویز بشود قرار بگیرید.
اگر کودکتان بچه ای را زده، عصبی نشوید. ارام باشید و سعی کنید اوضاع را تحت کنترل بگیرید به کودک خود جبران کردن را به او یاد بدهید .قبل از اینکه از کودک خود دلجویی کنید ،به طرف کودکی که مورد ازار قرار گرفته بروید و از او دلجویی کنید و بعد به طرف کودک خود بروید و با ارامش از او هم دلجویی کنید و سعی کنید کودکان را با مهربانی به هم نزدیک کنید و کمک کنید تا کودکتان از آن کودک دلجویی کند . در صورتیکه این کار ادامه پیدا کرد کودک خود را از آن محیط دور کنید اما سرزنش نکنید زیرا به کودک خود القا می کنید که احساس شرم داشته باشد و شما و دیگران دوستش ندارید.سرزنش کردن باعث می شود کودکتان احساس کند بچه بدی است، نمی تواند آدم بهتری باشد و شما دیگر او را دوست نخواهید داشت. در نتیجه بیشتر احساس ترس می کند و پرخاشگری بیشتری به خرج می دهد! راه حل مؤثرتر این است که به او کمک کنید دیگران را بفهمد و با آنها همدلی کند. برای این کار باید خودتان توانسته باشید با بچه تان همدلی کنید. او همدلی را از رفتار شما در رابطه با خودش می آموزد.
کودک شما از نظر سنی هنوز درک روشنی از روابط اجتماعی ندارد نگران نباشید اما سعی کنید درست برخورد کنید .با اوبیشتر بازی کنید و محبت کردن را به صورت کلامی و عملی هر دو نشان دهید مثلا نازی دختر خوبم (همان موقع لبخند و کلام و عمل که کشیدن دست روی دست کودک است توام باشد ).
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید