2794

کنترل خشم

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 28 بازدید

آیا باید خشم خودمون رو بروز بدیم؟ چطور باید اینکار رو کرد؟ گاهی پیش میاد از حرف کسی دلخور میشم اما اون لحظه چیزی نمیگم تا ناراحت نشه یا جو بهم نخوره اما همیشه گوشه ذهنم باقی میمونه چه رفتاری در این موارد باید داشت؟

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۴ جنسیت زن شغل ارایشگر وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

اینکه گاهی عصبانی شویم، کاملا طبیعی و عادی است؛ چرا که در برخی مواقع حتی موارد کوچک هم می توانند ما را تحریک کنند. متأسفانه خشم و عصبانیت احساساتی هستند که به سختی می توان آنها را کنترل کرد اما با به کارگیری چند روش کارآمد می توان تلاش سودمند در جهت کنترل این احساسات کرد. اما سلامتی مهمترین بخش زندگی شماست و فردی که مدام عصبانی می شود، باید در انتظار بیماریهایی نظیر افزایش فشار و قند خون باشد. با ارائه چند راهکار مفید به شما کمک می کنیم تا بتوانید خونسردی تان را حفظ کنید.

۱- نفس عمیق: بهترین حالت آن است که از روشهای ۴-۶-۸ استفاده کنید؛ یعنی نفس عمیق بکشید و تا ۴ بشمارید و در نهایت نفس خود را بیرون بدهید و تا ۸ بشمارید. این تمرین را حداقل ۴ بار تکرار کنید. در کنار نفس عمیق، شمردن تا ۱۰ هم توصیه می شود، گر چه با انجام این کار خشم کاملا از بین نمی رود و مسئله برطرف نمی شود اما این روش می تواند شما را از هر گونه واکنش سریع یا تصمیمات غیرمنطقی بازدارد.
۲- اهمیت ندادن به خشم: یادبگیرید که با زیاد جلوه دادن خشم، فریاد زدن و حتی کوبیدن در نمی توانید بر خشم تان غلبه کنید؛ پس به جای این کارها، بکوشید تا خشم تان را مانند یک ابر تصور کنید؛ یعنی احساس کنید که خشم الان اینجاست ولی همزمان و با سرعت در حال گذر است. 
۳- گفتگو با دوستان: وقتی به قدری عصبانی هستید که نمی دانید چگونه باید از این حالت بیرون بیایید، بهتر است با یکی از دوستان صمیمی تان تماس بگیرید و از ته دل درباره خشمتان صحبت کنید تا حالتان بهتر شود.
۴- فرونشاندن خشم: در مواقعی که بسیار عصبانی هستید، لازم است خشمتان را تخلیه کنید. در این مواقع حرکت، بهترین وسیله برای رهایی سریع از عصبانیت است؛ زیرا با حرکت، هورمون استرس کاهش می یابد و هورمون اندروفین یا همان هورمون شادی آزاد می شود. یکی دیگر از راهکارهای مفید برای زدودن خشم، پیاده روی در اطراف منزل است. 
۵- مراقبه و تعمق: اگر دائما عصبانی می شوید، باید مراقبه کردن را تمرین کنید. روزانه ۱۰ دقیقه تمرین لازم است تا بتوانید ذهنتان را هنگام عصبانیت در عرض چند ثانیه آرام کنید؛ برای این منظور جای راحتی را انتخاب کنید، چشم ها را ببندید و آگاهانه بر روی تنفس خود متمرکز شوید وچگونگی ورود و خروج هوا را در بدنتان احساس کرده و بعد تمرکز کنید و حتی الامکان بکوشید از تمرکز خود خارج نشوید. این تمرین به شما کمک می کند تا در زمان عصبانیت به سرعت خود را آرام کنید! 
۶- لبخندزدن: در مواقعی که بسیار عصبانی هستید، سعی کنید یک بار لبخند بزنید، زیرا خنده استرس را کم می کند، فشار خون را کم می کند و نیروهای دفاعی بدن را قویتر می کند. فراموش نکنید در هر صورت، لبخند ارزشمند است. موفق باشید.

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha