2794

فضولی و دخالت مادرشوهرم

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 185 بازدید

سلام. 3 ساله ازدواج کردم مادرشوهرم خیلی فضول ، زیرک و خیلی با سیاست هستند وقتی میبینمش یا تلفن میزنن خیلی سوال میپرسه و منو کلافم میکنه حتی جواب سوالاشونو هم ندم سوال بعدی میپرسه و سوال قبلیو مجددا تکرار میکنه از رو نمیره ایشون دوست دارن از هرچیزی سر در بیارن حتی اینکه چه ساعتی میخوابیم چی خوردیم.... حتی موقع دیدارشون با فامیلهای منم میره تو کاره سوال پیچی اونا اصلا نمیدونم دنبال چی هستن ایشون  خالم چند بار گفته بگو ولم کنه و من خجالت میکشم

همیشه میخواد با نظر ایشون نشست برخاست کنم با اینکه به حرفاش و کاراش توجه نمیکنم این اخلاقاشونو کنار نمیزارن مثلا میخوان یه کاری بکنن هی میگه و مدام تکرار میکنه انجام نمیدم و بی محلی ولی ایشون هی تکرار میکنن تا آخرش بگی باشه فقط چیزی نگو چون صبرم تموم میشه و با مخالفت من دنبال بحث کردن و نشون دادن اینکه من اشتباه میکنم هستن

توی همه مسایل زندگیمون نظر میدن وقتی خونمون میاد وسایل رو جابجا میکنه. بهش اجازه نمیدم ولی این خانوم پر رو هستش کلا مدام در حال ایرادگیری از خونمه و با اینکه من جواب میدم مطابق سلیقه ماست شما برای منزل خودتون هر پیشنهادی داری اعمال کن بی خیال نمیشه

دروغ خیلی میگه و مدام پول و مقام اینو اونو به رخ میکشه حتی به دروغ و برای بالا بردن شوهرم زندگی بقیه رو برام بد جلوه میکنه که فلانی بدبخته شوهرش اینجوریه (به دروغ) یا فلانی فلان کارو برای شوهرش کرد (که من انجام بدم و باز به دروغ)... با اینکه گوش نمیدم ولی عصبیم میکنه بریدم راه حل بدین چه کنم

حتی چیزی میخرم میگه چرا برای همسرت نخریدی (با ادا و ایما) فکر میکنن من دایه پسرشونم نه همسرش

این رفتارها و حرفهارو اصلا جلوی همسرم ندارن فقط هر وقت منو تنها گیر بیارن حتی در حد چند ثانیه انجام میده و به شدت به همسر من وابسته اند و حاضر هستن برای دیدن همسرم هرکاری و هر بهونه ای بیاره مسافرت میریم خودشو به مریضی میزنه...

لطفا راهنمایی کنید چون من دیگه صبرم تموم شده


اطلاعات تکمیلی

سن 30 جنسیت زن شغل کارمند وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز

حفظ حریم

حریم‌ها را حفظ کنید. برای این کار بهتر است میزان رفت و آمد به خانه پدری همسرتان و میزان ارتباطات کلامی را که باید داشته باشید، مشخص کنید. این گونه به نظر می‌رسد که زندگی شما در کنار مادر شوهرتان مانند یک آکواریوم تمام شیشه‌ای است؛ به گونه‌ای که وی می‌تواند هر حرفی بین شما و همسرتان را بشنود و هر گونه می‌خواهد ایراد بگیرد؛ در نتیجه بهتر است در کمال احترام و رعایت حرمت‌ها، میزان و سطح رفت و آمد خود را کنترل کنید. برای مثال شرایطی ایجاد نکنید که مادر همسرتان بتواند در خلوت و دور از چشم همسرتان، حرف‌هایی به شما بزند که موجب ناراحتیتان شود.

جایگزین بیان حرف‌های مادرشوهر به همسر

به جای مطرح کردن حرف‌های مادرشوهرتان به همسرتان، پیشنهاد می‌کنم که خودتان بیاموزید چگونه مودبانه و در کمال احترام پاسخ وی را بدهید تا موارد اختلاف به همسرتان منتقل نشود. در واقع باید همسرتان را در این موضوع دخالت ندهید تا بازی جدیدی در زندگی شما شروع نشود.
ما در ارتباط با اطرافیان به سه سبک رفتاری برخورد می‌کنیم:

۱. سبک پرخاشگرانه:
در این سبک همواره به دنبال مقصر هستیم و انگشت اشاره ما به سمت اطراف است تا یک مقصر بیابیم. با احساسات خود آشنا نیستیم و مدام در کلمات خود از متلک استفاده می‌کنیم و لحنمان تند است: «تو این کار را کردی»، «این طوری گفتی» و...

۲. سبک منفعلانه:
فرد منفعل در مقابل دیگران بیشترین پاسخش سکوت، لبخند یا تایید است؛ اما بعد ناراحت می‌شود، بدگویی می‌کند و از دیگران می‌خواهد که از او حمایت کنند. نگاه چشمی ندارد، همیشه عصبانیت‌های پنهانی دارد که با مدل‌های بیمار گونه نشان می‌دهد.

۳. سبک قاطعانه:
چنین فردی کاملاً به حس‌های خود آگاه است. در عین این‌که به دیگران و خودش بی‌احترامی نمی‌کند و خودش هم با کلام و رفتارش وارد حریم کسی نمی‌شود اما می‌تواند ناراحتی‌های خود را مطرح کند و به راحتی نه بگوید.

برای آموختن رفتار قاطعانه بیشتر تلاش کنید تا وقتی مادرشوهرتان با حرف‌هایش باعث ناراحتی شما می‌شود یا به حریم خصوصیتان ورود می‌کند، به جای اینکه پشت همسرتان پنهان شوید و بخواهید او از شما دفاع کند، خودتان با رعایت احترام و جایگاه وی بهترین پاسخ را بدهید و اگر به همسرتان می‌گویید نیز حالت شکایت نداشته باشد و از او رفتار دفاعی نخواهید، چراکه هر گونه دفاع همسرتان از شما در مقابل مادر خود، رابطه‌تان را خراب‌تر می‌کند

اما برای مدیریت بهتر احساسات در چنین شرایطی از نکات زیر نیز می توانید بهره بگیرید:

1- احساسات خود را به درستی بشناسید 
شناسایی احساسات ناخوشایند در این شرایط، قدم اول برای مدیریت آنهاست. گاهی افراد نمی توانند عصبانیت خود را به خوبی شناسایی کرده و در نتیجه واکنش درستی نیز نسبت به آن ندارند. 
به عنوان مثال خانمی می گفت بعد از هر بار تماس تلفنی مادر شوهر یا آمدن مادر شوهر به خانه آنها، او با فرزندش دچار مشکل شده و حتی دست به تنبیه بدنی بر سر چیزهای کوچک می زد. 
بعد از کنکاش متوجه شد که رفتارهای ناخوشایند مادر شوهر، همیشه باعث عصبانیت او شده است اما او که چندان توجهی به احساسات خود نداشت، این عصبانیت را سر فرزند خردسال خود تخلیه می کرد. 

2- روش آرام سازی متناسب با خودتان را بیابید 

شناخت احساسات ناخوشایندی چون عصبانیت یا اضطراب  قدم اول برای مدیریت احساسات است. نکته دوم شناسایی روش های کارآمد در آرام سازی است. نکته مهم این است که هر چند روش های آرام سازی وجود دارد که برای غالب افراد مفید و کارآمد است اما قانون ثابتی در این زمینه وجود نداشته و لازم است روش هایی متناسب با وضعیت خود را شناسایی کنید. 

3- منابع حمایتی جایگزین برای خود بیابید 
در ابتدای مواجهه با دخالت های خانواده همسر و زمانی که هنوز از نظر هیجانی آرام نشده اید، اگر همسرتان دید مشابهی در این موضوع با شما ندارد بهتر است با او وارد گفتگو نشده و سعی در متقاعد کردن او نداشته باشید اما بسیاری از افراد زمانی که می خواهند چنین توصیه ای را عملی سازند، دچار مشکلی دیگر می شود. آنها متوجه می شوند که به شدت احساس تنهایی و بی پناهی می کنند.

 برای مقابله با چنین احساسی بهتر است در این روزهای حساس به دنبال یافتن حمایت عاطفی از فردی امین و منصف باشید. توجه داشته باشید که اگر قرار باشد شما با فردی درد دل کنید که او با بازخوردهای خود، شما را عصبی تر می کند، مطمئن باشید که گزینه مناسبی را انتخاب نکرده اید. 
نکته دوم این که با کسی در مورد مشکل خود صحبت کنید که مطمئن هستید صحبت های شما را با دیگران در میان نگذاشته و رازدار خوبی است و نکته سوم این که به درد دل کردن به عنوان گزینه ای همیشگی و دائمی و در رابطه با هر موضوعی نگاه نکنید، چرا که قرار نیست فردی دیگر را جایگزین همسرتان که نزدیکترین فرد به شماست، بکنید بلکه تنها برای گذر از این بحران و به صورت موقت قرار است از چنین روشی بهره ببرید. 

4- خاطرات ناخوشایند خود را مرور نکنید 

حداقل کاری که می توانید انجام دهید تا احساسات منفی در شما تشدید نشود این است که حوادث ناخوشایند را دائم با خود تکرار نکنید. اگر قرار باشد هر روز یاد فلان برخورد مادر شوهر خود بیفتید یا حرف های آنها را در ذهن خود مرور کرده و به دنبال یافتن قصد و منظور رفتارهای آنها باشید، می توانید مطمئن باشید که نه تنها در گذشت زمان آرام تر نخواهید شد که به احتمال زیاد هر روز ناراحت تر از روز قبل بوده و البته پیشداوری های شما در مورد رفتارهای خانواده همسرتان هم افزایش خواهند یافت. 

پس تا می توانید برای خود مشغولیت های متنوع ایجاد کنید تا کمتر فرصت فکر کردن به اتفاقات گذشته را داشته باشید و البته از حضور در جمع هایی که چنین تفکراتی را تقویت می کنند، دوری کنید. 

در پایان یادتان باشد منظور از چنین جمع هایی، گروه های فضای مجازی نیز هستند، گروه هایی که گاهی اوقات افراد حاضر در آن با بیان خاطرات خود در رابطه با موضوع دخالت خانواده همسر به تشدید احساسات ناخوشایند خود دامن می زنند. 

گاهی از فرط هیجان منفی حتی رفتارهای معمولی نیز دیگر برایتان غیر قابل تحمل و منفی می آید اگر این قدر تحت فشار بودید حتما مراجعه حضوری داشته باشید تا با همراهی مشاور از این حجم از هیجانات منفی بکاهید.

ایام بکام🌹🌹🌹

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
پرسش ها و پاسخ های مشابه

اذیت کردن و فضولی پسر سه سال و نیمه

پاسخ سلام وقت بخير شايد شما در حضور پسر كوچيک از پسر بزرگتون به كرات تعريف و تمجيد ميكنيد و اون برای جلب توجه يا نشون دادن خشم خود به اذيت ميكنهبا هر دو كودک به يک نحو برخورد كنيد با هردو بازی كنيدبهش توضي...

درود فراوان.همیشه از وابستگی و فضولی بیش از حد خانواده شوهرم به شوهرم اذیت میشدم..امدیم از ایران بیر

پاسخ سلام و ممنون که سوال تون رو با من مطرح کردید. شاید لازم باشه که با کسی از خانواده همسرتون که صمیم تر هستید صحبت کنید که این همه ارتباط ، شرایط زندگی را برای همسرتون سخت کرده .