2794

حس حسادت نسبت به دیگران

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 124 بازدید 1 تبادل تجربه

سلام. من زنی ۳۱ ساله ام. لیسانس دارم . تو زندگیم شکست خوردم. شوهرم فوت کرده بعد یک سال و نیم زندگی. بچه هم ندارم فقط دنبال بی بند و باری بود. از هرلحاظ ازش سرتر بودم ولی اون فقط و فقط فکر هوا و هوس بود و آخرشم تو همین راه فوت کرد واسه خوردن نوشیدنی نامشروع. 

الان من از نطر مالی مشکلی ندارم. مشکل اصلیم اینه که حسود شدم مثلا دوست دارم واسه فامیلهام اتفاق بد بیفته و اونا هم مثل من بشن. نمیدونم چرا این حس دارم. وقتی میبینم از هر نظر من و خانوادم ازشون سرتر بودیم و من شکست خوردم ولی اونا زندگی و خانواده دارند بهم میریزم . من تاوان انتخاب اشتباه خودمو دادم . اما حرصم میگیره. چیکار کنم تا این حسادت از بین بره.

.

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۱ جنسیت زن شغل بیکار وضعیت تاهل مجرد
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام همراه عزیز

فشارهای زیادی را در زندگی خود تحمل کرده اید و ناراحتی شما را درک می کنم.

به خود فرصت دهید، بپذیرید که ناراحت بودن و خشم و تجربه احساسات ناخوشایند طبیعی است.

شکست عاطفی یکی از رنج‌آورترین مشکلاتی است که در طول یک رابطه عاطفی ممکن است برای هر فردی پیش بیاید.

بنابراین به خود فرصت دهید، بر خود فشار نیاورید و از راه کارهای زیر بهره ببرید:

فعالیت‌های آرامبخش انجام دهید
این فعالیت‌ها برای افراد مختلف می‌تواند متفاوت باشد؛ مانند ورزش کردن (یوگا، شنا، پیاده‌روی و. . . )، شنیدن موسیقی‌های آرامبخش، انجام کارهای هنری، سفرکردن و. . .

از نقاط مثبت و منفی رابطه خود فهرستی تهیه کنید
معمولا همه افراد در فرآیند فقدان، خاطرات خوش و نقاط مثبت و خوشایند طرف مقابل‌شان را یادآوری می‌کنند؛ از این رو غم و افسوس بیشتری را تجربه می‌کنند. اما واقع‌بینی و در نظر گرفتن نقاط مثبت و منفی در کنار یکدیگر به شما کمک می‌کند رابطه خود را عمیق‌تر بررسی کرده و به یک خودکاوی برسید. با این کار هم در پشت‌سر گذاشتن این شکست عشقی رنج کمتری دامن‌گیرتان می‌شود و هم در روابط بعدی‌تان قادر خواهید بود با آگاهی بیشتر منطقی‌تر عمل کرده و دست به انتخاب‌های صحیح‌تری بزنید و از آنچه باعث شکست عاطفی می‌شود، جلوگیری کنید.

منفی‌بافی نکنید
از گفتن جملاتی مانند من بدشانسم، من بدبختم، گلیم بخت مرا سیاه بافتند، من دیگر نمی‌توانم جفت مناسبی برای خود پیدا کنم، همه مرا رها می‌کنند، من آدم دوست‌داشتنی‌ای نیستم و امثال آن بپرهیزید. مأیوس و ناامید نباشید و باور داشته باشید که در صورتی که به پذیرش رسیده و به زندگی عادی برگردید می‌توانید از تجربیاتی که در این رابطه نافرجام کسب کرده اید استفاده کرده و رابطه بهتری را با شخص مناسب‌تری شروع کنید.

روی ویژگی‌های مثبت و توانایی‌هایتان تمرکز کنید
سعی کنید روی زیبایی‌ها، جذابیت‌ها، استعدادها، توانمندی‌ها، خصوصیات مثبت اخلاقی خود مثل مهربانی، ایثار، گذشت، صبر و شکیبایی، وفاداری، تعهد و ... متمرکز شوید. این کار میزان رضایت از خویشتن و اعتماد به نفس را در شما تقویت می‌کند.

به دنبال پایگاه‌های حمایتی باشید
صحبت با دوستان صمیمی و درددل کردن درباره جزییات شکست عشقی باعث تخلیه هیجانی و سبک شدن شما می‌شود. درعین‌حال به حل ‌و فصل سریع‌تر شکست عاطفی شما کمک می‌کند. سعی کنید به جمع دوستان گذشته خود بازگردید و به انجام فعالیت‌های مثبت بپردازید.

هشدار

از سوء مصرف مواد یا پناه بردن به سیگار بپرهیزید
گاهی در زمانی که فرد دچار شکست عشقی می‌شود از سوی دوستان و اطرافیان خود ترغیب به مصرف انواع مواد مخدر و داروهای آرامبخش می‌شود. آگاهی‌تان را در زمینه وابستگی به مواد مخدر بالا ببرید و با قاطعیت به چنین پیشنهاداتی «نه» بگوید چراکه مصرف مواد مشکل شما را حل که نمی‌کند هیچ، بلکه به گرداب و منجلاب اعتیاد هم گرفتارتان می‌کند که بسیار عمیق‌تر و رهایی‌ناپذیرتر از شکست عشقی خواهد بود.

مزایای مراجعه به روانشناس
چنانچه فرد در ابتدای شکست عشقی درباره تغییرات حالات روانی‌اش با متخصصان روانشناسی گفت‌وگو کند بهتر و راحت‌تر می‌تواند از این تجربه تلخ رهایی یابد. روانشناس به عنوان یک شخص بی‌طرف و با استفاده از آگاهی و تخصص خود می‌تواند به فرد کمک کند تا نقاط مثبت و منفی رابطه گذشته خود را دریابد. نکات مثبت را در خود تقویت کرده و نقاط منفی را اصلاح کنید.

چه زمانی می‌توان رابطه جدیدی را شروع کرد؟
گاهی دیده می‌شود افرادی که دچار شکست عشقی شده‌اند برای التیام درد و رنجشان سعی در برقراری رابطه با فرد جدیدی را دارند. گرچه تحمل درد جدا شدن یا دل کندن از معشوق با حضور یک فرد دیگر راحت‌تر است اما توصیه می‌شود تا زمانی که شکست عشقی در فرد به‌طور کامل حل و فصل نشده، وارد رابطه جدیدی نشود.

شروع یک رابطه جدید آن هم با هدف فراموش کردن معشوق قبلی سرانجام خوشایندی ندارد. چون بیشتر افرادی که قبل از رسیدن به پذیرش ارتباط جدیدی را با شخص دیگری شروع می‌کنند برای فرار از موقعیت ایجاد ‌شده و التیام زخم‌های عاطفی خود، دست به انتخاب‌های ناپخته و عجولانه می‌زنند. از این رو احتمال اینکه انتخاب ناصحیحی داشته باشند و روابط پرتنش و شکست‌ عشقی دوباره‌ای را تجربه کنند، افزایش پیدا می‌کند.

به‌طور طبیعی فرد باید بتواند پس از گذشت شش ماه به زندگی عادی خود برگردد و خود را با شرایط جدید سازگار کند ولی اگر فردی پس از گذشت این زمان نتواند خود را با شرایط تازه وقف دهد و نشانه‌های زیر در او مشاهده شود لازم است به روان‌درمانگر مراجعه کند تا با استفاده از برنامه درمانی منسجم این بحران را به سلامت پشت‌سر بگذارد.

-  حزن و ناراحتی بیش از حد

-  پریشانی ناشی از جدایی

-  سر درگمی نقش در زندگی

-  کاهش عزت نفس

-  مشکل در پذیرش شکست

-  عصبانیت بی‌مورد

-  کاهش عواطف و تحرک در زندگی

-  احساس پوچی و بی‌معنایی

مراقب خود باشید، نیچه میگوید سختی که مرا نکشد قوی ترم می کند بنابراین اجازه دهید با گذشت زمان و یافتن آرامش مسیر جدیدی در زندگی تان باز نمایید🌹🌹🌹

تجربه شما

login captcha

ممنونم ازتون..لطفتون زیاد