2794

سلام خسته نباشید

من پسرم دوسال و پنج ماهشه و من شاغل هستم چند باره آخرهای هفته میخوام از پوشک بگیرمش که بعدش مامانم بتونه روند منو پیش ببره پسرم خیلی زیاد جیش و پی پی میکنه و اصلا حاضر به همکاری نیست حتی با انتخاب خودش براش لگن خریدیم اما روش نمیشینه و خیلی وقت ها هم اصلا از دستشویی رفتن خودداری میکنه براش جایزه گرفتم و هرکاری که میتونستم کردم . نمیدونم باید چه کاری انجام بدم. خواهش میکنم کمکم کنید. باهاش حرفم خیلی میزنم اما انگار نه انگار نمیخوام تحت فشار و استرس باشه واسه همین نمیدونم چیکار کنم که به این حالتها دچار نشه

اطلاعات تکمیلی

سن 29 جنسیت زن شغل کارمند وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

با عرض سلام خدمت شما


مادر عزیزنشانه های غیر مستقیم آمادگی کودک :

  از آغاز سال دوم نشانه هایی از آمادگی کودک ظاهر می شود که اغلب، آنها را با آمادگی مربوط نمی کنیم. کودکان در این سن دوست دارند چیزی یا اسباب بازی به دیگران هدیه بدهند و البته زود هم پس می گیرند؛ ولی از این کار لذت زیادی می برند. احساس دوگانه آنها به این صورت نشان داده می شود که اسباب بازی خود را به مهمان نشان می دهند ولی آن را سفت چسبیده و به او نمی دهند. در این سن، کودکان از قرار دادن چیزی در ظرف و ناپدید شدن آن و سپس پدیدار شدنش لذت زیادی می برند. کودک به تدریج می خواهد از کارهای والدین، خواهر و برادرش تقلید کند و ادای آنها را دربیاورد و این می تواند انگیزه ای برای تربیتش باشد 

 آنها از یادگرفتن هر مهارتی که به طور مستقل انجام دهند شاد می شوند و از تعریفی که به همین دلیل می شنوند، لذت می برند.

علائم قطعی آمادگی سن معمولی سن دو سالگی است ولی برای كودكی كه علایم آمادگی را دارد حتی زیر دو سالگی هم می توان   ً آموزش را شروع نمود. تقریبا بین 18 تا 22 ماهگی و گاها بیشتر، اکثریت کودکان علائم قطعی آمادگی خود را آشکار می سازند. کودکان در این سن ناپدید شدن اشیا، از جمله مدفوع خود را بهتر درک می کنند. آنها در این سن درک می کنند موجودیت آنها از والدین جدا است، و این احساس جدایی انگیزه ای است که والدین خود را خشنود سازند و توقعات آنها را برآورده نمایند. در عین حال از یاد گرفتن مهارت های جدید احساس غرور می کنند و از شنیدن تحسین از انجام این مهارت ها خوشحال می شوند. آگاهی از اعضای بدن در آنها افزایش می یابد. بنابراین بهتر و بیشتر از قبل متوجه دفع مدفوع می شوند. علاوه بر اینها، کودک در این سن می تواند راه رفته و از چیزی بالا و پایین برود، بنابراین می تواند به تنهایی خودش را به توالت و لگن برساند و حتی پوشک یا شلوار خود را پایین بکشد. بالاخره رشد عقلی آنها در این سن به حدی رسیده است که توقعات والدین خود را تشخیص بدهند و با والدین خود همراهی کنند و مانند برادر و خواهر بزرگتر از خود و یا مادر و پدر خود، بزرگ باشند. چند مورد از مهم ترین نشانه های آمادگی کودک برای پذیرش آموزش توالت رفتن را که دکتر براندا گاردنر در کتاب خود آورده است: 

- هنگامی که کودک توانایی فهم دستورات شما را داشته باشد تا بتواند مراحل مختلف  آموزش را درک کند. 

- وقتی که کودک نسبت به کاری که در پوشک خود انجام داده کنجکاوی کند و بین  خشک بودن و خیس بودن خود تفاوت قایل شود. این موضوع نشان می دهد که ماهیچه های بدن او توانایی لازم برای نگهداری ادرار یا مدفوع را دارند. 

- هنگامی که فاصله ادرار کردن کودک چند ساعت طول بکشد و او بتواند خود  را  نگه دارد و خیس نکند. 

- هنگامی که کودک بتواند به تنهایی روی توالت و لگن بنشیند و همچنین بتواند شورت  و زیر شلواری خود را پایین یا بالا بکشد

هنگامی که کودک تمایلی به مستقل شدن داشته باشد.
 در غیر این موارد و در صورت عدم آمادگی کودک، کار شما با شکست مواجه می شود.
 به طور مرتب داستانهای تصویر دار از کتابهای کودک در مورد دستشویی رفتن برای او بخوانید، انیمیشن های مرتبط را در طول روز 2 تا 3 بار همراه با شعر مرتبط بخوانید.
 و در مورد اتفاقی که می افتد با او به حالت خبری صحبت کنید تا درک مناسبی پیدا کند و به تدریج با شرایط آشنا شود و متوجه انتظاری که از او دارید بشود. مطمئن با شید درک شما و نگرش شما نسبت به این مسئله بسیار متفاوت از کودکتان است و این نیازمند این است که شما لحظه ای خود را به جای او گذاشته و دنیا و اتفاقات اطراف را از دید او نگاه کنید.
 در صورت عدم نتیجه حتما به روانشناس مراجعه نمایید تا علائم لجبازی در کودک و سبک ارتباطی و فرزند پروری شما والدین  مورد بررسی قرار بگیرد.
 با آرزوی موفقیت


تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha