با عرض سلام خدمت شما مادر عزیز
برای جوابگویی دقیق، ما نیاز به اطلاعات بیشتر و بررسی کاملی داریم. در حال حاضر با توجه به گفته های شما، دلیل نق زدن و غر زدن کودک باید معلوم شود. بیشتر کودکان به دلیل عدم آشنایی با احساسات و هیجان های متفاوتشان، در هنگام تجربه کردن آنها به رفتاری روی می آورند که نزد والدین یا عناوین نق زدن و غر زدن یاد می شوند.
یکی از مهارتهای مهم و ضروری که کودکان باید آموزش ببینند، آشنایی و مدیریت هیجانهاست. بدین ترتیب که در غالب بازی، داستان، نقاشی، دیدن انیمیشن و ... در هر زمان اقدام به معرفی یکی از احساسات کرده، تغییرات جسمانی مرتبط با آن احساس آموزش داده می شود تا هنگام تجربه کودک قادر به شناسایی آن باشد. سپس به گفتگو درباره عملکرد مناسب در زمان تجربه آن احساس می پردازیم.
به طور مثال عصبانیت: با کار دستی، نقاشی کشیدن، نشان دادن تصاویر کارتونی مرتبط و یا حتی انجام آن در جلوی آینه و ... کودک را با مفهوم عصبانیت آشنا می کنیم. به بررسی حالات بدنی می پردازیم و با نقاشی اعضای درگیر را نشان می دهیم. از لوح های آماده در بازار و کتابهایی با عنوان آموزش احساسات به کودکان می توانید استفاده کنید.
با ساختن ماسکهای احساسات با همکاری خود کودک، می توانید از او بخواهید هر زمان که در حال تجربه آن احساس بود، ماسک مورد نظر را بر روی صورت خود بگذارد تا شما نیز متوجه شوید.
بعد از مطمئن شدن از این موضوع که کودک کاملا قادر به شناسایی این احساس است، با داستان و قصه به آموزش عکس العمل های صحیح در هنگام عصبانیت می پردازیم. مجموعه کتاب هایی به نام " می می نی " برای استفاده مناسب است.
بدین ترتیب در هر هفته و بسته به سرعت یادگیری کودکتان اقدام به آموزش احساسات دیگر نمایید.
این کار کمک می کند تا کودکان احساسات گوناگون در خود را شناسایی کنند و در هنگام تجربه آن اقدام به عمل مناسب نمایند.
در زمان تجربه خستگی، عصبانیت، اضطراب، شادی و ... از آنها بخواهید تا شما را نسبت به حالات خود آگاه نمایند تا شما نیز بتوانید پاسخ مناسبی ارائه دهید.
اگر مسئله خاصی مطرح نباشد، معمولا کودکان پس از یادگیری، درصد خیلی زیادی از غر زدن هایشان کاهش می یابد.
در مورد فرزند شما و با توجه به عادت کلسیون جمع کردن در او، باید سنجش کاملی انجام شود تا بفهمیم عادات و رفتارهای او در اثر اضطراب و وسواس است یا جزء عادات زودگذر تطابقی است.
به همین دلیل پیشنهاد می کنم به یک روانشناس کودک مراجعه نمایید.
با آرزوی موفقیت برای شما
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید