سلام دوست عزیز وقت به خیر
اول این که این مسئله رو مدنظر داشته باشید که اگه کنترل دفع تا سه سالگی هم به تاخیر بیفته ، به هیچ وجه دیر نشده . در نظر داشته باشید زمانی که این فرایند تا سه سالگی به تاخیر بیفته با نتایج با ثبات تری مواجه خواهید شد.
راهکارهایی که لازمه برای این مواجهه بدونید شامل این موارد هست:
مرحله اول: آگاه سازی احساسی کودک ، نسبت به زمان دفع. به این شکل که در زمانی که کودک مشغول دفع هست و از طریق نشانه های ظاهری قابل تشخیص است ،به کودک گفته شود :" که هر زمانی تمام شد ،بگو ببرم و بشورمت. در این مرحله کودک ارتباط ذهنی بین حالات هیجانی دفع و عملکردهای فیزیولوژیکی بدنش برقرار می کند. طول مدت این دوره حدود 7 تا 8 روز خواهد بود.
مرحله دوم: به دفعات متعدد در طی روز ، پوشک را از بدن کودک خارج کنید . او را وارد دستشویی کنید و در موقعیت دفع قراردهید و دوباره از دستشویی خارج کنید..مجدد پوشک را به تن کودک کنید. زمان هایی را برای بردن به دستشویی انتخاب کنید که احتمال دفع، بالا باشد. مثل بعد از زمان بیدار شدن از خواب که مثانه کودک پر است. یا بعد از خوردن غذا که روده کودک ،ماده انجام مدفوع است. انتخاب چنین زمان هایی ،چون احتمال موفقیت را بالا می بره و احتمال دفع بیشتر خواهد شد و این موضوع باعث رشد اعتماد به نفس کودک و آمادگی بیشتر برای ادامه عملکرد کودک می شه. طول مدت این دوره حدود 10 روز خواهد بود.
مرحله سوم: به طورکامل پوشک رو از بدن کودک جدا کنید. در طی روز به شکل بازی و رقابتی کودک را تشویق به انجام دفع کنید. صبورباشید و به شکلی آرام تذکر لازم رو به کودک بدهید. این مرحله هم حدود 1 هفته تا 10 روز طول خواهد کشید.
البته زمان های گفته شده ، حدودی هستند.
از طرفی به کنترل شرایط استرس زای خانواده و ایجاد ارامش روحی روانی کودک هم توجه خاصی داشته باشید. چون با توجه به مقاومتی که در کودک مشاهده می شه ،به نظر می رسه کودک تا حدی وارد فضای لجبازی شده.لازمه که روش های شما با آرامش همراه باشه .چون در این شرایط امکان دستیابی به شرایط مطلوب بیشتر خواهد شد.
موفق باشید
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید